جلد 1، شماره 1 - ( (بهار و تابستان) 1393 )                   سال1393، جلد1 شماره 1 صفحات 67-75 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi-Sirchi G R. Effect of seed priming on growth features of Spinach (Spinacia oleracea) in sub-tropical regions. Iranian J. Seed Res.. 2014; 1 (1) :67-75
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jisr/article-1-30-fa.html
شریفی سیرچی غلامرضا. تأثیر پرایمینگ‌ بذر بر ویژگی‌های رشدی اسفناج (Spinacia oleracea) در مناطق نیمه گرمسیر. پژوهشهای بذر ایران. 1393; 1 (1) :67-75

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jisr/article-1-30-fa.html


دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان ، sharifi-sirchi@hormzgan.ac.ir
چکیده:   (22521 مشاهده)
به منظور گسترش فصل کشت و افزایش توانایی رشد در مناطق نیمه گرمسیر، اثر مواد مختلف پرایمینگ همچون پلی‌اتیلن گلایکول، آب مقطر، اسید سالیسیلیک، کلرید سدیم و ویتامین B1 بهمراه حذف شیمیایی پریکارپ با اسید سولفوریک بر خصوصیات رشدی اسفناج تحت تنش درجه حرارت بالا (25، 30 و°C35 ) بررسی گردید. نتایج نشان دادند که پیش تیمار ویتأمین B1 و پلی‌اتیلن گلایکول بعد از حذف شیمیایی پریکارپ با اسید سولفوریک 9 مولار سبب افزایش درصد جوانه‌‌زنی تحت تنش درجه حرارت بالا 25 و °C30 گردید. همچنین به منظور بررسی اثر مواد مختلف پرایمینگ بر بذور اسفناج در دمای مطلوب زمستان آزمایش‌‌هایی در گلخانه و مزرعه واقع در شهرستان میناب اجرا گردیدند. نتایج حاصل از کشت گلخانه‌‌ای نشان داد که بذور پرایم شده با آب، ویتأمین B1 و پلی‌اتیلن گلایکول بیشترین مقدار سبز شدن را در شرایط گلخانه با درجه حرارت °C19 داشتند. همچنین بذور تیمار شده با این تیمارها طول ساقه و ریشه بیشتری نسبت به سایرین داشتند. نتایج حاصل از کشت مزرعه‌‌ای نیز نشان داد که گیاهان حاصل از بذور تیمار شده با ویتأمین B1، کلرید سدیم و آب بیشترین مقدار عملکرد برگ را بخود اختصاص دادند. لذا پیشنهاد می‌‌گردد برای تایید نتایج آزمایشگاه، آزمایش‌‌های مزرعه‌‌ای با شرایط کشت با تاخیر (دمای بالا) با استفاده از پیش تیمار های ویتأمین B1 و پلی‌اتیلن گلایکول صورت پذیرد.
متن کامل [PDF 829 kb]   (2637 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی بذر
دریافت: ۱۳۹۲/۹/۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱/۲۴

فهرست منابع
1. Alam, A., Amin, N., Ara, N., Ali, M., and Ali, I. 2013. Effect of various sources and durations of priming on spinach seeds. Pakistan Journal of Botany, 45(3): 773-777.
2.  Ashraf, M., and Iram A. 2002. Optimization and influence of seed priming with salts of potassium or calcium in two spring wheat cultivars differing in salt tolerance at the initial growth stages (Triticum aestivum L.). Agrochimica, 46(1-2): 47-55.
3.  Atherton, J.G., and Farooque, A.M. 1983a. High temperature and germination in spinach. I. the role of the pericarp. Scientia Horticulturae, 19(1-2):25-32. [DOI:10.1016/0304-4238(83)90040-7]
4. Atherton, J.G., and Farooque, A.M. 1983b. High temperature and germination in Spinach. II. Effect of osmotic priming. Scientia Horticulturae, 19(3-4): 221-227. [DOI:10.1016/0304-4238(83)90067-5]
5. Conrath, U. 2011. Molecular aspects of defense priming. Trends in Plant Science, 16(10): 524-531. [DOI:10.1016/j.tplants.2011.06.004] [PMID]
6. Jorjandi, M., and Sharifi-Sirchi G.R. 2012. The Effect of Priming on Germination and Seedling Growth of Alfalfa (Medicago sativa L.) under Salinity Stress. Journal of Stress Physiology and Biochemistry, 8(3): 234-239.
7.  Kamiab, M., Tohidinejad, E., and Sharifi-Sirchi, G.R. 2009. Brassica napus L. var olifera seed priming affects germination and emergence index under non stress and drought stress conditions. Agrochimica, 1: 26-35.
8.  Katzman, L.S., Taylor, A.G., and Langhans, R.W. 2001. Seed enhancements to improve Spinach germination. Horticultural Science, 36(5): 979-981.
9.  Masuda, M., Hata, N., Ombwara, F.K., and Agong, S.G. 2005. Effects of acid scarification, priming with PEG, NaCl or sea water as osmoticum and dehydration on spinach seed germination at 30 degrees centigrade. Journal of the Japanese Society of Horticultural Science, 74(2): 134-138. [DOI:10.2503/jjshs.74.134]
10.  Musuda, M., and Konishi, K. 1993. Improvement of high temperature germination of Spinach seed with acid scarification and priming with polyethylene glycol 6000. Journal of the Japanese Society of Horticultural Science, 62: 419-429. [DOI:10.2503/jjshs.62.419]
11.  Murungu, F.S., Chiduza, C., Nyamugafata, P., Clark, U., Whalley, W.R., and Finch-Savage., W.E. 2004. Effects of \'on-farm seed priming\' on consecutive daily sowing occasions on the emergence and growth of maize in semi-arid Zimbabwe. Field Crops Research, 89(1): 49-57. [DOI:10.1016/j.fcr.2004.01.020]
12. Nascimento, W.M., Huber, D.J., and Cantliffe, D.J. 2013. Carrot seed germination and respiration at high temperature in response to seed maturity and priming. Seed Science and Technology, 41(1): 164-169. [DOI:10.15258/sst.2013.41.1.19]
13.  Nascimento, W.M., and Periera, R.S. 2007. Preventing thermo-inhibition in carrot by seed priming. Seed Science and Technology, 35(2): 504-507. [DOI:10.15258/sst.2007.35.2.25]
14.  Sung. Y., Cantliff, D.J., Nagata, R.T., and Nascimento, W.M. 2008. Structural changes in lettuce seed during germination at high temperature altered by genotype, seed maturation temperature, and seed priming. Journal of American Society for Horticultural Science, 133(2): 300-311.
15.  Sharifi-Sirchi, G.R., Beheshti, B., Hoseini pour, A., and Mansori, M. 2011. Priming against Asiatic Citrus Canker and Monitoring of PR Genes expression during Resistance induction. African Journal of Biotechnology, 10(19): 3818-3823.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پژوهشهای بذر ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Iranian Journal of Seed Research

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.