[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: سال 3، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1395 ) ::
سال3 شماره 2 صفحات 41-55 برگشت به فهرست نسخه ها
کمی‌سازی سبز شدن بذر کوشیا (Kochia indica) تحت تأثیر دما، شوری و عمق کاشت
غلامحسن رنجبر *، حسین غدیری
استادیار مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد ، ranjbar71@gmail.com
چکیده:   (2512 مشاهده)

جهت کمی‌سازی میزان سبز شدن کوشیا (Kochia indica) تحت سطوح مختلف دما، شوری و عمق کاشت، آزمایشی به‌صورت کنترل‌شده در مرکز ملی تحقیقات شوری یزد در سال 1392 انجام شد. تیمارها شامل رژیم دمایی روز/شب: 20/10، 25/15، 30/20، 35/25 و 40/30 درجه سانتی‌گراد، پنج سطح شوری: 2، 6، 10، 14 و 18 دسی‌زیمنس بر متر و کاشت بذر در عمق صفر (سطح خاک)، 5، 10 و 15 میلی‌متر بود. درصد سبزشدن نهایی، شاخص سرعت سبز شدن و تعداد روز موردنیاز تا سبز شدن 50% از بذرها اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین درصد سبز شدن نهایی به ترتیب در دمای روز/شب 25/15 و 40/30 درجه سانتی‌گراد به دست آمد. میزان سبز شدن نهایی در شوری‌های 6، 10، 14 و 18 دسی‌زیمنس بر متر به ترتیب 9، 22، 36 و 57% کمتر از تیمار 2 دسی‌زیمنس بر متر بود. همچنین میزان سبز شدن نهایی در عمق‌های کاشت 5، 10 و 15 میلی‌متر، به ترتیب 30، 44 و 72% کمتر از تیمار قرار دادن بذر در سطح خاک بود. تجزیه رگرسیونی نشان داد که درصد سبز شدن نهایی به‌صورت خطی با افزایش سطوح شوری و عمق کاشت کاهش یافت. در حالی که زمان لازم برای حصول 50% سبز شدن (T50) با افزایش سطوح شوری و عمق کاشت افزایش یافت، به‌طوری که بیشترین میزان T50 مربوط به شوری 18 دسی‌زیمنس بر متر و عمق کاشت 15 میلی‌متر بود. افزایش در میزان شوری و عمق کاشت با کاهش معنی‌دار شاخص سرعت سبز شدن همراه بود. در مجموع با استفاده از یک رابطه رگرسیونی لجستیک، میزان سبز شدن بذر K. indica در هر روز پس از کاشت در ترکیبات مختلف شوری و دما کمی شد تا بتوان دامنه گسترش این گیاه را تحت این شرایط پیش‌بینی نمود.
 

واژه‌های کلیدی: رگرسیون خطی، شاخص سرعت سبز شدن، علف هرز، عمق کاشت، رابطه لجستیک
متن کامل [PDF 583 kb]   (400 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اکولوژی بذر
دریافت: ۱۳۹۴/۶/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۴/۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۲/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ranjbar G, Ghadiri H. Quantification of Seedling Emergence of Kochia (Kochia indica) Affected by Temperature, Salinity and Seeding Depth. IJSR. 2017; 3 (2) :41-55
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jisr/article-1-147-fa.html
رنجبر غلامحسن، غدیری حسین. کمی‌سازی سبز شدن بذر کوشیا (Kochia indica) تحت تأثیر دما، شوری و عمق کاشت. مجله پژوهشهای بذر ایران. 1395; 3 (2) :41-55

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jisr/article-1-147-fa.html

سال 3، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پژوهشهای بذر ایران Iranian Journal of Seed Research
Persian site map - English site map - Created in 0.052 seconds with 791 queries by yektaweb 3463