جلد 2، شماره 1 - ( (بهار و تابستان) 1394 )                   سال1394، جلد2 شماره 1 صفحات 82-73 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Etesami M, Rahemi Karizaki A, Torabi B. (2015). Quantifying Germination response to temperature of hibiscus tea (Hibiscus sabdariffa). Iranian J. Seed Res.. 2(1), 73-82. doi:10.29252/yujs.2.1.73
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jisr/article-1-47-fa.html
اعتصامی مارال، راحمی کاریزکی علی، ترابی بنیامین. کمی‌سازی واکنش جوانه‌زنی چای ترش (Hibiscus sabdariffa) به دما پژوهشهای بذر ایران 1394; 2 (1) :82-73 10.29252/yujs.2.1.73

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jisr/article-1-47-fa.html


دانشگاه گنبد کاووس ، alirahemi@yahoo.com
چکیده:   (51512 مشاهده)

سرعت و درصد جوانه‌زنی در دماهای مطلوب در حداکثر و در دماهای پایه و سقف در حداقل است. به‌منظور بررسی واکنش جوانه‌زنی به دما و ارزیابی دماهای کاردینال برای درصد و سرعت جوانه‌زنی در چای ترش آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار در آزمایشگاه دانشگاه گنبد کاووس انجام شد. بذرها از دمای صفر تا 45 درجه سانتی‌گراد با فاصله 5 درجه از یکدیگر تحت جوانه‌زنی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که واکنش درصد و سرعت جوانه‌زنی به دما به ترتیب با تابع دندان مانند و دوتکه‌ای به‌خوبی برازش یافتند. دماهای پایه و سقف برای درصد جوانه‌زنی 66/1 و 33/43 درجه سانتی‌گراد و برای سرعت جوانه‌زنی 53/4 و 95/42 درجه سانتی‌گراد به دست آمد. دمای مطلوب برای سرعت جوانه‌زنی 30 درجه سانتی‌گراد و برای درصد جوانه‌زنی در دامنه دمایی 56/11 و 63/33 درجه سانتی‌گراد بود؛ بنابراین به‌طور کلی می‌توان گفت که دمای پایه و مطلوب چای ترش به ترتیب حدود 11 و 35 درجه سانتی‌گراد است. از این رو در شرایط گنبد قابل کشت و کار است.

واژه‌های کلیدی: بذر، جوانه‌زنی، چای ترش، دما
متن کامل [PDF 271 kb]   (4758 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی بذر
دریافت: 1393/8/12 | ویرایش نهایی: 1396/10/1 | پذیرش: 1394/1/30 | انتشار الکترونیک: 1394/6/4

فهرست منابع
1. بالندری، ا.، رضوانی مقدم، پ.، و نصیری محلاتی، م. 1390. تعیین دماهای کاردینال جوانه‌زنی بذور کاسنی پاکوتاه Cichorium pumilumJacq. دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر. دانشگاه آزاد اسلامی. واحد مشهد. آبان. 1822-1818.
2. تبریزی، ل.، نصیری محلاتی، م.، و کوچکی، ع. 1383. ارزیابی درجه حرارت‌های حداقل، بهینه و حداکثر جوانه‌زنی اسفرزه و پیسیلوم. مجله پژوهش‌های زراعی ایران، 2(2 ): 501-143.
3. حجازی، ا. 1373. تکنولوژی بذر. انتشارات دانشگاه تهران. 388 صفحه.
4. زرگری، ع. 1376. گیاهان داروئی. انتشارات دانشگاه تهران. 976 صفحه.
5. قادری‌فر، ف.، سلطانی، ا.، و صادقی‌پور، ح. ر. 1388. ارزیابی مدل‌های رگرسیون غیرخطی در کمی سازی جوانه‌زنی کدوی تخم کاغذی (Borago officinalis L.) و سیاه‌دانه Nigella sativa L به دما. فصلنامه پژوهش‌های تولید گیاهی، 16(4): 19-1.
6. گنجعلی، ع.، پارسا، م.، و خطیب، م. 1387. کمی‌سازی واکنش ژنوتیپ‌های نخود تحت تأثیر رژیم دمایی و تنش خشکی. پژوهش کشاورزی. آب، خاک و گیاه در کشاورزی، 8(1): 88-77.
7. محمودی، ع.، سلطانی، ا.، و بارانی، ح. 1387. واکنش جوانه‌زنی یونجه حلزونی (Medicago Scutellata) به دما. مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی، 1(1): 61-54.
8. Adam, N.R., Dierig, D.A., Coffelt, T.A., and Wintermeyer, M.J. 2007. Cardinal temperatures for germination and early growth of two Lesquerella species. Industrial Crops and Products, 25(1): 24-33. [DOI:10.1016/j.indcrop.2006.06.001]
9. Andreucci, M., Black, A.D., and Moot. D.J. 2012. Cardinal temperatures and thermal time requirements for germination of forage brassicas. Agronomy New Zealand, 42: 181-191.
10.  Bradford, K.J. 2002. Application of hydrothermal time to quantifying and modeling seed germination and dormancy. Weed Science, 50(2): 248-260. [DOI:10.1614/0043-1745(2002)050[0248:AOHTTQ]2.0.CO;2]
11.  Ellis R.H., and Roberts, E.H. 1981. The quantification of aging and survival in orthodox seeds. Seed Science and Technolnology, 9: 373-409.
12.  EshraghiNejad, M.E., Kamkar, B., and Soltani, A. 2009. Cardinal temperatures and required biological days from sowing to emergence of three millet species (common, foxtail, pearl millet). Journal of Agricultural Science and Technology, 3(12): 36-43.
13. Freeman, C.E. 1973. Germination response of Texas population of ocotillo to Constant temperature water stress pH and salinity. American midland Naturalist, 89: 252-256. [DOI:10.2307/2424160]
14.  Hardegree, S.P. 2006. Predicting Germination Response to Temperature I. Cardinal-temperature Models and Subpopulation-specific Regression. Annals of Botany, 97(6): 1115-1125. [DOI:10.1093/aob/mcl071] [PMID] [PMCID]
15. Hardegree, S.P., and Winstral, A.H. 2006. Predicting Germination Response to Temperature. II. Three-dimensional Regression, Statistical Gridding an Iterative- probit Optimization Using Measured and Interpolated-subpopulation Data. Annals of Botany, 98(2): 403-410. [DOI:10.1093/aob/mcl112] [PMID] [PMCID]
16. Jame, Y.W., and Cutforth, H.W. 2004. Simulation the effect of temperature and seeding depth on germination and emergence of spring wheat. Agricultural and Forest Meteorology, 124(3): 207-218. [DOI:10.1016/j.agrformet.2004.01.012]
17. Orhan, K.U.R.T. 2012. A predictive model for the effects of temperature on the germination period of flax seeds (Linumusitatissimum L.). Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 36(6): 654-658.
18.  Mellati, F., Koocheki, A.R., and Nassiri, M. 2005. Evaluation of germination behavior and optimum planting date of Ferula gumosa. Field Crops Research, 3(1): 123-128.
19.  Ovell, S., Ellis, R.H., Roberts, E.H., and Summerfield, R.J. 1986. The influence of temperature on seed germination rate in grain legumes. Journal of Experimental Botany, 37(5):705-715. [DOI:10.1093/jxb/37.5.705]
20. Phartyal, S.S., Thapial, R.C., Nayal, J.S., Rawat, M.M.S., and Joshi, G. 2003. The influence of temperatures on seed germination rate in Himalaya elm (Ulmus wallichiana). Seed Science and Technology, 31(1): 83-93. [DOI:10.15258/sst.2003.31.1.09]
21. Rawlins, J.K., Roundy, B.A., Davis, S.M., Egget, M. 2012. Predicting germination in semi-arid wild land seedbeds. Thermal germination models. Environmental and Experimental Botany, 76: 60-67. https://doi.org/10.1016/j.envexpbot.2011.10.004 [DOI:10.1016/j.envexpbot.2011.10.003]
22.  Riemens, M.M., Scheepens, P.C., and Van der Weide, R.Y. 2004. Dormancy, germination and emergence of weed seeds, with emphasis on influence of light. Plant Research International BV Note, 302: 1-2.
23.  Seefeldt, S.S., Kidwell, K.K., and Waller, J.E. 2002. Base growth temperatures, germination rates and growth response of contemporary spring wheat (Triticum aestivum L.) cultivars from the US Pacific Northwest. Field Crops Research, 75(1): 47-52. [DOI:10.1016/S0378-4290(02)00007-2]
24. Soltani, A., Hamme, G.L., Torabi, B., Robertson, M.J., and Zeinali, E. 2006. Modeling chickpea growth and development: Phonological development. Field Crops Research, 99(1): 1-13. https://doi.org/10.1016/j.fcr.2006.02.004 https://doi.org/10.1016/j.fcr.2006.02.005 [DOI:10.1016/j.fcr.2006.02.006]
25.  Soltani, A., Robertson, M.J., Torabi, B., Yousefi-Daz, M., and Sarparast, R. 2006. Modeling seedling emergence in chickpea as influenced by temperature and sowing depth. Agricultural and Forest Meteorology, 138(1): 156-167. [DOI:10.1016/j.agrformet.2006.04.004]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پژوهشهای بذر ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Seed Research

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.