جلد 10، شماره 2 - ( (پاییز و زمستان) 1402 )                   سال1402، جلد10 شماره 2 صفحات 36-21 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

saadat H, Sedghi M, Seyed Sharifi R, Farzaneh S. (2024). The effect of chitosan priming on germination indices and biochemical characteristics of French bean seeds (Phaseolus vulgaris cv. Sadri) under salinity stress. Iranian J. Seed Res.. 10(2), 21-36. doi:10.61186/yujs.10.2.21
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jisr/article-1-573-fa.html
سعادت هانیه، صدقی محمد، سیدشریفی رئوف، فرزانه سلیم. اثر پرایمینگ بذر با کیتوزان بر شاخص‌های جوانه‌زنی و صفات بیوشیمیایی لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris) رقم صدری تحت تنش شوری پژوهشهای بذر ایران 1402; 10 (2) :36-21 10.61186/yujs.10.2.21

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jisr/article-1-573-fa.html


دانشگاه محقق اردبیلی ، t.saadat2020@gmail.com
چکیده:   (1339 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه: در حال حاضر، افزایش جمعیت به‌طرز گسترده، بار اضافی بر منابع کشاورزی دنیا ایجاد کرده است. در نتیجه، دستیابی به تقاضای جهانی غذا و افزایش درآمد کشاورزان به یک کار چالش برانگیز تبدیل شده است. شوری یکی از تنش‌های‌ غیرزیستی است که به شدت بر جوانه‌زنی، رشد و بازده محصولات زراعی اثر می‌گذارد. پرایمینگ بذر یک فناوری ساده است که بذرها را تا جایی آبگیری می‌کند که فعالیت متابولیکی برای جوانه‌زنی آغاز شود، اما ریشه‌چه خارج نشود. در واقع،  بذرها پیش از قرار گرفتن در بستر خود و مواجهه با شرایط محیطی، از لحاظ فیزیولوژیک و بیوشیمیایی آمادگی جوانه‌زنی را به‌دست می‌آورند. این پژوهش با هدف بررسی اثر پرایمینگ بذر با کیتوزان بر شاخص‌های جوانه‌زنی و صفات بیوشیمیایی لوبیا چیتی تحت تنش شوری اجرا گردید.
مواد و روش‌ها: این آزمایش در دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1400 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل چهار سطح شوری (صفر، 50، 100 و 150 میلی‌مولار) و چهار سطح کیتوزان (صفر، 25/0، 50/0 و 75/0 درصد وزنی- حجمی) بود که همه در اسید استیک یک درصد حل شده بودند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که شوری درصد جوانه‌زنی، ارزش حداکثر و ارزش جوانه‌زنی را کاهش داد، ولی پرایمینگ با سطوح مختلف کیتوزان، به‌ویژه کیتوزان 75/0 درصد، درصد جوانه‌زنی، ارزش حداکثر و ارزش جوانه‌زنی را به ترتیب 7، 21 و 17 درصد نسبت به شاهد بهبود بخشید. با افزایش شوری میزان پرولین و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز افزایش یافت، ولی کاربرد کیتوزان 75/0 درصد این صفات را به ترتیب 34 و 43 درصد نسبت به شاهد (پرایمینگ با آب مقطر) افزایش داد. نشت الکترولیت در پرایمینگ با کیتوزان 75/0 درصد نسبت به شاهد 31 درصد کاهش نشان داد، که بیانگر حفظ پایداری غشای سلولی است. میزان قندهای محلول در تیمار با کیتوزان 75/0 درصد و شوری 150 میلی‌مولار نسبت به شاهد در حدود 78 درصد افزایش نشان داد. بالاترین میزان همبستگی بین صفات ارزش حداکثر با ضریب جوانه‌زنی (99/0r2=) و پرولین با آنزیم پلی فنول اکسیداز (92/0r2=) مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان می‌دهد که در بین تیمارهای مورد مطالعه، پیش‌تیمار بذر با کیتوزان 75/0 درصد مؤثرترین روش برای بهبود شاخص‌های جوانه‌زنی و صفات بیوشیمیایی بذر لوبیا چیتی محسوب می‌شود و می‌توان از آن به‌ عنوان یک تیمار جهت مقابله با شرایط شوری در گیاهچه لوبیا چیتی استفاده کرد و رشد گیاهچه را بهبود بخشید.

جنبه‌های نوآوری:
  1. پرایمینگ بذر با استفاده از کیتوزان سبب بهبود شاخص‌های جوانهزنی بذر لوبیا چیتی تحت تنش شوری گردید.
  2. پرایمینگ با کیتوزان پرولین و آنزیم پلی فنل اکسیداز را افزایش داد.
  3. غلظت 75/0 درصد وزنی-حجمی کیتوزان  تاثیر بهتری بر شاخص‌های جوانه‌زنی و صفات بیوشیمیایی نشان داد.
  4. پرایمینگ با کیتوزان می‌تواند روش مناسب جهت کاهش اثرات سوء شوری، افزایش شاخص‌های جوانه‌زنی و بهبود صفات بیوشیمیایی لوبیا چیتی باشد.
متن کامل [PDF 486 kb]   (436 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی بذر
دریافت: 1401/10/29 | ویرایش نهایی: 1403/4/23 | پذیرش: 1402/1/31 | انتشار الکترونیک: 1403/3/20

فهرست منابع
1. Aalam, L., Sedghi, M. and Sofalian, O. 2019. Sodium nitroprusside and salicylic acid decrease antioxidant enzymes activity in soybean. Iranian Journal of Plant Physiology, 10(1): 3073-3077.
2. Aebi, H. 1984. Catalase in vitro. Methods in Enzymology, 105: 121-126. [DOI:10.1016/S0076-6879(84)05016-3] [PMID]
3. Afzal, I., Ahmad, N., Basra, S.M.A., Ahmadand, R. and Iqbal, A. 2002. Effect of different seed vigor enhancement techniques on hybrid maize (Zea mays L.). Journal of Agricultural Science, 39: 109-112.
4. Ahmad, P., Abdel Latef, A.A., Hashem, A., Abd Allah, E.F., Gucel, S. and Tran, L.S. 2016. Nitric oxide mitigates salt stress by regulating levels of osmolytes and antioxidant enzymes in chickpea. Plant Science, 7: 347-353 [DOI:10.3389/fpls.2016.00347]
5. Anwar, M.P., Jahan, R., Rahman, M.R., Islam, A K. M. and Uddin, F.M.J. 2021. Seed priming for increased seed germination and enhanced seedling vigor of winter rice. Environmental Earth Sciences, 756: 1-7. [DOI:10.1088/1755-1315/756/1/012047]
6. Arc, E., Sechet, J., Corbineau, F., Rajjou, .L. and Marionpoll, A. 2013. ABA crosstalk with ethylene and nitric oxide in seed dormancy and germination. Plant Science, 4: 1-19. [DOI:10.3389/fpls.2013.00063]
7. Arora, A., Sairam, R. and Srivastava, G. 2002. Oxidative stress and antioxidative system in plants. Current Science, 82: 1227-1238.
8. Asadi karam, E., Keramat, B. and Mozaffari, H. 2016. Reducing arsenic toxicity stress in soybean (Glycine max L.) by using of sodium nitroprusside. Journal of Crop Ecophysiology, 1(37): 225-242. [In Persian, with English Abstract]
9. Bailly, C., Bogatek-Leszczynska, R., Côme, D. and Corbineau, F. 2002. Changes in activities of antioxidant enzymes and lipoxygenase during growth of sunflower seedlings from seeds of different vigour. Seed Science Research, 12: 47-55. [DOI:10.1079/SSR200197]
10. Beligni, M.V. and Lamattina, L. 2001. Nitric oxide in plants the history is just beginning. Plant, Cell and Environment, 24: 267-278. [DOI:10.1046/j.1365-3040.2001.00672.x]
11. Bittebcourt, M.L.C., Dais, D.C.F.S., Dias, L.A.S. and Araujo, E.F. 2004. Effect of priming on asparagus seed germination and vigor under water and temperature stress. Journal of Seed Science and Technology, 32: 607-616. [DOI:10.15258/sst.2004.32.2.29]
12. Bray, C.M., Davision, P.A., Ashraf, M. and Taylor, R.M. 1989. Biochemical changes during osmopriming of leek seed. Annals of Botany, 63: 185-193. [DOI:10.1093/oxfordjournals.aob.a087722]
13. Chandel, R.K., Khan, Z. and Gandotra, S. 2015. Alterations in protein and isozymes profiles during accelerated ageing in soybean (Glycine max (L.) Merrill). Journal of Functional and Environmental Botany, 5(1): 64-69 [DOI:10.5958/2231-1750.2015.00010.4]
14. Dantas, A.F., Fascineli, M.L., Jose, S.C.B.R., Padua, J.G., Gimenes, M.A. and Grisolia, C.K. 2019. Loss of genetic integrity in artificially aged seed lots of rice (Oryza sativa L.) and common bean (Phaseolus vulgaris L.). Mutation Research, 846: 1-6. [DOI:10.1016/j.mrgentox.2019.07.008] [PMID]
15. Roberts, E.H. and Ellis, R.H. 1980. Seed physiology and seed quality in soyabean. In Advances in Legume Science (eds R.J. Summerfield and A.H. Bunting), pp. 297-312. HMSO, London.
16. Farooq, M., Basra, S.M.A., Tabassum, R. and Afzal, I. 2006. Enhancing the performance of direct seeded fine rice by seed priming. Plant Production Science, 9: 446-756. [DOI:10.1626/pps.9.446]
17. Fathi, A., Baradaran, M. and Amirian, M.R. 2017. The effect of nitric oxide on seed germination and activities of some antioxidant enzymes in sesame under salt stress. Iranian Journal of Seed Sciences and Research, 5(3): 88-77. [In Persian, with English Abstract]
18. Fu, Y.B., Ahmed, Z. and Diederichsen, A. 2015. Towards a better monitoring of seed ageing under ex situ seed conservation. Conservation Physiology, 3: 1-16. [DOI:10.1093/conphys/cov026] [PMID] []
19. Ghasemi Golazani, K. and Delil, B. 2011. Germination tests and seed strength. Jihade Daneshgahi Publications. 104 p. [In Persian]
20. Giannopolitis, C.N. and Ries, S.K. 1977. Superoxide dismutase. I. Occurrence in higher plants. Journal of Plant Physiology, 59: 309-314. [DOI:10.1104/pp.59.2.309] [PMID] []
21. Goel, A., Goel, A.K. and Sheoran, I.S. 2003. Changes in oxidative stress enzymes during artificial ageing in cotton (Gossypium hirsutum L.) seeds. Plant Physiology, 160: 1093-1100. [DOI:10.1078/0176-1617-00881] [PMID]
22. HajiMahmoodi, M., Bakhshandeh, A.M., Moosavi, S.A. and Siadat, S.A. 2021. Quantification of seed aging on seed germination properties of Wild mustard (Sinapsis arvensis) under salinity stress. Iranian Journal of Seed Science and Technology, 10(1): 42-58. [In Persian with English Summary]
23. Hartman, G.L., West, E.D. and Herman, T.K. 2011. Crops that feed the World 2. Soybean worldwide production, use, and constraints caused by pathogens and pests. Food insecurity, 3: 5-17. [DOI:10.1007/s12571-010-0108-x]
24. Hayat, S., Yadav, S., Alyemeni, M.N. and Ahmad, A. 2014. Effect of sodium nitroprusside on the germination and antioxidant activities of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.). Bulgarian Journal of Agricultural Science, 20(1): 140-144.
25. Hemeda, H.M. and Klein, B.P. 1990. Effects of naturally occurring antioxidants on peroxidase activity of vegetable extracts. Journal of Food Science, 55: 184-185. [DOI:10.1111/j.1365-2621.1990.tb06048.x]
26. Hoogenboom, G. and Peterson, C.M. 1987. Shoot growth rate of soybean as affected by drought stress. Agronomy Journal, 79(4): 598-607. https://doi.org/10.2134/agronj1987.00021962007900040003x [DOI:10.2134/agronj1987.00021962007900040004x]
27. Israr, M. and Sahi, S.V. 2006. Antioxidative responses to mercury in the cell cultures of Sesbania drummondi. Plant Physiology and Biochemistry, 44: 590-595. [DOI:10.1016/j.plaphy.2006.09.021] [PMID]
28. ISTA. 2012. International Rules for Seed Testing. Bassersdorf, Switzerland: The International Seed Testing Association (ISTA).
29. Jabeen, Z., Fayyaz, H.A., Irshad, F., Hussain, N. and Hassan, M.N. 2021. Sodium nitroprusside application improves morphological and physiological attributes of soybean (Glycine max L.) under salinity stress. Plos One, 16(4): e0248207 [DOI:10.1371/journal.pone.0248207] [PMID] []
30. Kataria, S. and Verma. S.K. 2018. Salinity stress responses and adaptive mechanisms in major glycophytic crops: The Story So Far. In: Wani, V., Uprasanna, S.H.S. and Tran, L.P. (eds.), Salinity Responses and Tolerance in Plants. Targeting Sensory, Transport and Signaling Mechanisms Springer. Cham. Switzerland, pp. 1-39. [DOI:10.1007/978-3-319-75671-4_1]
31. Lehner, A., Mamadou, N., Poels, P., Come, D., Bailly, C. and Corbineau, F. 2008. Change in soluble carbohydrates, lipid peroxidation and antioxidant enzyme activities in the embryo during aging in wheat grains. Journal of Cereal Science, 47: 555-565. [DOI:10.1016/j.jcs.2007.06.017]
32. Lei, Y., Yin, C., Ren, J. and Li, C. 2007. Effect of osmotic stress and sodium nitroprusside pretreatment on proline metabolism of wheat seedlings. Plant Biology, 516: 386-390. [DOI:10.1007/s10535-007-0082-0]
33. Li, Y., Wang, Y., Xue, H., Pritchard, H.W. and Wang, X. 2017. Changes in the mitochondrial protein profile due to ROS eruption during ageing of elm (Ulmus pumila L.) seeds. Plant Physiology and Biochemistry, 114: 72-87 [DOI:10.1016/j.plaphy.2017.02.023] [PMID]
34. Li, Z., Pei, X., Yin, S., Lang, X., Zhao, X. and Qu, G. Z. 2019. Plant hormone treatments to alleviate the effects of salt stress on germination of Betula platyphylla seeds. Journal of Research in Medical Sciences, 30(3): 779-787. [DOI:10.1007/s11676-018-0661-2]
35. Madady, M., Khomari, S., Javadi, A. and Sofalian, A. 2016. The effect of priming with calcium nitrate and zinc oxide on seed germination and seedling growth of corn cockle under salinity stress. Journal of Plant Process and Function, 5(15): 169-179. [In Persian, with English Abstract]
36. Maguire, J.D. 1962. Speed of germination, aid in selection and evaluation for seedling emergence and vigour. Crop Science, 2: 176-177. [DOI:10.2135/cropsci1962.0011183X000200020033x]
37. Mehrkish, M., Ghobadi, M. and Jalali Honarmand, S. 2021. Evaluation the ability of seed priming with selenium to improving deteriorated seeds in lentil (Lens culinaris Medic). Iranian Journal of Seed Sciences and Research, 8(1): 13-28. [In Persian, with English Abstract]
38. Moori, S. and Eisvand, H. R. 2019. The effect of priming with salicylic acid and ascorbic acid on germination indices and biochemical traits in wheat seed deterioration. Iranian Journal of Seed Science and Research, 6(3): 381-398. [In Persian, with English Abstract]
39. Naing, A.H., Lee, K., Arun, M., Lim, K.B. and Kim, C.K. 2017. Characterization of the role of sodium nitroprusside (SNP) involved in long vase life of different carnation cultivars. BMC Plant Biology, 17:149. [DOI:10.1186/s12870-017-1097-0] [PMID] []
40. Nakano, Y. and Asada, K. 1981. Hydrogen peroxide is scavenged by ascorbate specific peroxidase in spinach chloroplasts. Plant and Cell Physiology, 22: 867-880.
41. Nasibi, F., Manouchehri Kalantari, K. and Khudashanas, M. 2009. The effect of sodium nitroprusside (SNP) pretreatment on some biochemical factors of tomato (Lycopersicun esculentum) seedlings under drought stress. Journal of Agricultural Sciences and Natural Resources, 16(2): 121-133. [In Persian with English Summary]
42. Nazari, R., Parsa, S., Afshari, R. and Mahmodi, S. 2020. The effect of seed priming with salicylic acid on the activity of antioxidant enzymes and fat peroxidation in deteriorated seeds (Glycine max (L.) Merrill, Williams variety). Iranian Journal of Seed Science and Technology, 9(1): 50-57. [In Persian with English Summary]
43. Netondo, G. W., Onyango, J. and Beck, E. 2004. Sorghum and Salinity: I. Response of growth, water relation, and ion accumulation to NaCl salinity. Crop Science, 44: 797-805. [DOI:10.2135/cropsci2004.7970]
44. Panda, P., Nath, Sh., Chanu, Th., Sharma, G.D. and Panda, S.K. 2011. Cadmium stress induced oxidative stress and role of nitric oxide in rice (Oryza sativa L.). Acta Physiologiae Plantarum, 33: 1737-1747. [DOI:10.1007/s11738-011-0710-3]
45. Prajapati, R., Kataria, S. and Jain, M. 2020. Seed priming for alleviation of heavy metal toxicity in plants: An overview. Plant Science Today, 7: 308-313. [DOI:10.14719/pst.2020.7.3.751]
46. Qiao, W., Li, C. and Fan, L.M. 2014. Cross-talk between nitric oxide and hydrogen peroxide in plant responses to abiotic stresses. Environmental and Experimental Botany, 100: 84-93. [DOI:10.1016/j.envexpbot.2013.12.014]
47. Rhaman, M.S., Rauf, F., Tania, S.S. and Khatun, M. 2020. Seed priming methods: application in field crops and future perspectives. Asian Journal of Crop Science, 5: 8-19. [DOI:10.9734/ajrcs/2020/v5i230091]
48. Rouhi, H.R., Moradi, A., Saman, M., Shahbodaghlo, A. and Mohammadi. Y, 2019. Seed priming with SNP improves the performance of aged pumpkin (Cucurbita pepo L.) seeds under drought stress. Iranian Journal of Seed Science and Technology, 8(1): 67-81. [In Persian with English Summary]
49. Saadat, H. and Sedghi, M. 2021. Effect of priming and aging on Physiological, biochemical traits seed common bean (Phaseolus vulgaris L.). Iranian Journal of Seed Research, 11(3): 75-87. [In Persian with English Summary]
50. Saadat, T., Alidost, H. and Sedghi, M. 2019. The effect of priming and exhaustion on the germination of rice seed masses with different strength. Iranian Journal of Seed Research, 10(4): 60-67. [In Persian, with English Abstract]
51. Saadat, T., Alidost, H. and Sedghi, M. 2022. The effect of priming on the activity and gene expression of antioxidant enzymes in rice. Iranian Journal of Seed Research, 11(4): 46-54. [In Persian with English Summary]
52. Saadat, T., Sedghi, M., Gholipouri, A., Seyed Sharifi, R. and Sheykhbaglou, R. 2020a. The effect of priming deterioration on the activity of antioxidant enzymes and the mobility of seed reserves in French bean (Phaseolus vulgaris L.) cv. Sadri. Iranian Journal of Seed Science and Technology, 8(2): 19-32. [In Persian with English Summary]
53. Saadat, T., Sedghi, M., Gholipouri, A., Seyed Sharifi, R. and Sheykhbaglou, R. 2020b. Effect of seed priming and aging on germination, biochemical traits and antioxidant enzyme gene expression in common bean (Phaseolus vulgaris L.). Iranian Journal of Seed Research, 7(1): 1-13. [In Persian with English Summary]
54. Saadat, T., Sedghi, M., Seyed Sharifi, R. and Farzaneh, S. 2023. Effect of chitosan on germination indices of common bean (Phaseolus vulgaris) (cv. Sedri) seeds under salt stress. Iranian Journal of Seed Research, 9(2): 151-162. [In Persian with English Summary] [DOI:10.61186/yujs.9.2.151]
55. Sairam, R.K., Rao, K.V. and Srivastava, G.C. 2002. Differential response of wheat genotypes to long term salinity stress in relation to oxidative stress, antioxidant activity and osmolyte concentration. Plant Science, 163: 1037-1046. [DOI:10.1016/S0168-9452(02)00278-9]
56. Sarraf, M., Kataria, S., Taimourya, H., Santos, L., Menegatti, R., Jain, M., Ihtisham, M. and Liu, S. 2020. Magnetic Field (MF) Applications in Plants: An Overview. Plants, 9: 1139 [DOI:10.3390/plants9091139] [PMID] []
57. Savadkoohi, S., Saeidi, S., Abbaspour, H. and Dehpour, A. 2016. Effect of different concentrations of Zinc and their interaction with sodium nitroprusside (SNP) on physiological and biochemical parameters of Planttago major L. Iranian Journal of Plant Physiology, 7(3): 2113-2123. [In Persian, with English Abstract]
58. Sheokand, S., Bhankar, V. and Sawhney, V. 2010. Ameliorative effect of exogenous nitric oxide on oxidative metabolism in NaCl treated chickpea plants. Brazilian Journal of Plant Physiology, 22(2): 81-90. [DOI:10.1590/S1677-04202010000200002]
59. Sirova, J., Sedlaova, M., Piterkova, J., Luhova, L. and Petrivalsky, M. 2011. The role of nitric oxide in the germination of plant seeds and pollen. Plant Science, 181: 560-572. [DOI:10.1016/j.plantsci.2011.03.014] [PMID]
60. Sivritepe, N., Sivritepe, H.O. and Eris, A. 2003. The effects of NaCl priming on salt tolerance in melon seedling grown under saline conditions. Scientia Horticulturae, 97: 229-237. [DOI:10.1016/S0304-4238(02)00198-X]
61. Tania, S.S., Rhaman, M.S. and Hossain, M.M. 2020. Hydro-priming and halo-priming improve seed germination, yield and yield contributing characters of okra (Abelmoschus esculentus L.). Trop. Plant Research, 7: 86-93. [DOI:10.22271/tpr.2020.v7.i1.012]
62. Thakur, M., Sharma, P. and Anand, A. 2019. Seed Priming-Induced Early Vigor in Crops: An Alternate Strategy for Abiotic Stress Tolerance. Priming and Pretreatment of Seeds and Seedlings, pp.163-180. [DOI:10.1007/978-981-13-8625-1_8]
63. Thomas, S., Anand, A., Chinnusamy, V., Dahuja, A. and Basu, S. 2013. Magnetopriming circumvents the effect of salinity stress on germination in chickpea seeds. Acta Physiologiae Plantarum, 35: 3401-3411. [DOI:10.1007/s11738-013-1375-x]
64. Varier, A., Vari, A.K. and Dadlani, M. 2010. The subcellular basis of seed priming. Current Science, 99(4): 450-456.
65. Wang, R., Wu, F., Xie, X. and Yang, C. 2021. Quantitative trait locus mapping of seed vigor in soybean under - 20◦C storage and accelerated aging conditions via RAD sequencing. Molecular Biology, 43: 1977-1996. [DOI:10.3390/cimb43030136] [PMID] []
66. Xia, F., Wang, X., Li, M. and Mao, P. 2015. Mitochondrial structural and antioxidant system responses to aging in oat (Avena sativa L.) seeds with different moisture contents. Plant Physiology and Biochemistry, 94: 122-129. [DOI:10.1016/j.plaphy.2015.06.002] [PMID]
67. Yin, X., He, D., Gupta, R. and Yang, P. 2015. Physiological and proteomic analyses on artificially aged Brassica napus seeds. Plant Science, 6: 1-11. [DOI:10.3389/fpls.2015.00112]
68. Zhan, J., Li, W., He, H.Y., Li, C.Z. and He, L.F. 2014. Mitochondrial alterations during Alinduced PCD in peanut root tips. Plant Physiology and Biochemistry, 75: 105-113. [DOI:10.1016/j.plaphy.2013.12.010] [PMID]
69. Zheng, C., Jiang, D., Liu, F., Dai, T., Liu, W., Jing, Q. and Cao, W. 2009. Exogenous nitric oxide improves seed germination in wheat against mitochondrial oxidative damage induced by high salinity. Environmental and Experimental Botany, 67(1): 222-227. [DOI:10.1016/j.envexpbot.2009.05.002]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پژوهشهای بذر ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Seed Research

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.