جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای زیتون

عباس صلاحی اردکانی، سيد عباس حسینی نژاد،
جلد 1، شماره 1 - ( 12-1390 )
چکیده

صلاحی اردکانی، ع. و حسینی‌نژاد، س. ع. 1390. کاربرد بومادران، زیتون‌تلخ و چریش در مبارزه با نماتد غده ریشه Meloidogyne incognita . دانش بیماری‌شناسی گیاهی 1(1): 26-14.
استفاده از سموم شیمیایی برای مبارزه با نماتدهای انگل گیاهی، علاوه بر صرف هزینه زیاد، می‌تواند باعث باقی‌ماندن آن‌ها در محصول، از بین رفتن دشمنان طبیعی نماتدها و آلودگی محیط زیست شود. بر اساس پژوهش‌های انجام شده روغن، عصاره و پودر مغز بذر و کنجاله چریش، عصاره و پودر بذر کامل زیتون تلخ، عصاره و پودر قسمت‌های هوایی بومادران باعث مرگ لاروهای سن دوم نماتد مولد غده ریشه گیاهان Meloidogyne incognita می‌شوند. تاثیر این مواد گیاهی بر مرگ و میر این نماتد در مقایسه با شاهد بیمار، از نظر آماری و در سطح 1 درصد اختلاف معنی‌دار دارند. با کاربرد این مواد گیاهی می‌توان مصرف سموم شیمیایی و خطرات استفاده از آن‌ها، را کاهش داد.

منصوره کشاورزی،
جلد 7، شماره 1 - ( 12-1396 )
چکیده

کشاورزی م. 1396. بیماری سندروم زوال سریع زیتون. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 7(1): 50-40.

بیماری سندروم زوال سریع زیتون ناشی از Xylella fastidiosa subsp. pauca  اخیرا در بعضی کشورهای اروپایی در حوزه دریای مدیترانه شیوع یافته است و خطر انتشار آن به کشورهای خاورمیانه وجود دارد. نشانه‌های بیماری با سوختگی برگ­ها شروع شده، سرشاخه­ها خشک می­شوند، سپس میوه­ها می­ریزند و سرانجام  کل درخت می­خشکد. خرزهره و بادام نیز علاوه بر زیتون، به بیماری حساس‌ هستند. مشخصات بیمارگر، زیست­شناسی آن، دامنه میزبانی، روش­های انتقال و انتشار آن شرح داده شده­اند. روش­های پیشگیری از بروز بیماری و مدیریت آن پیشنهاد شده­ اند.   



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb