جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای آل احمد

پارمیدا آل احمد، لیلا ابراهیمی،
جلد 9، شماره 2 - ( (بهار و تابستان) 1399 )
چکیده

آل‌احمد پ، ابراهیمی ل (1399) روش مبارزه زیستی با بیماری‌های قارچی پس از برداشت سیب. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 9(2): 107-95.        DOI:10.2982/PPS.9.2.95.
 
بیماری‌های پس از برداشت سیب، معمولاً توسط طیف وسیعی از قارچ‌ها به وجود می‌آیند. پوسیدگی پس از برداشت این میوه، مهم­ترین دلیل کاهش طول عمر و ارزش اقتصادی آن به شمار می‌آیند. قارچ‌های  Botrytis cinerea و Penicillium expansum به ترتیب عامل کپک خاکستری و کپک آبی، شایع‌ترین  عامل­های پوسیدگی بعد از برداشت میوه سیب شناخته شده­اند. استفاده از سم­های شیمیایی برای مبارزه با این قارچها می­تواند اثرهای سوء بر سلامت مصرف­کنندگان و محیط‌زیست داشته و سبب بروز مقاومت در قارچها و از بین رفتن جانداران مفید ‌شود. بنابراین مبارزه زیستی با این قارچها به عنوان روشی مناسب برای مصرف کنندگان و سازگار با محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است. کارآیی  قارچ­های  Candida saitoana و Trichoderma harzianum و باکتری Rahnella aquatilis در مبارزه زیستی با این بیماری­ها به اثبات رسیده است.

پارمیدا آل احمد، لیلا ابراهیمی،
جلد 11، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1400 )
چکیده

آل‌احمد پ. ابراهیمی ل (1400) نقش قارچهای درون ­رست در مدیریت بیماریهای گیاهی. دانش بیماری­ شناسی گیاهی 11(1): 112-100.      
   10.2982/PPS.11.1.100.   Doi:   
چکیده
بیماری‌ها معمولا سبب خسارت اقتصادی و کاهش رشد و نمو و میزان محصول گیاهان می‌شوند.  مدیریت بیماری‌های گیاهی، با سم­های شیمیایی ممکن است اثر سویی بر محیط‌زیست، بروز مقاومت در بیمارگرها و از بین رفتن جانداران مفید ‌داشته باشد، بنابراین یافتن روش‌های جایگزین مانند شناسایی و استفاده از ریزجانداران متعارض برای مدیریت بیماریها مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. تعدادی از قارچ‌های درون­رست که بدون هیچ آسیب و نشانه­ای داخل بافت گیاه میزبان رشد می‌کنند به عنوان عامل مهار زیستی بعضی از بیماریهای گیاهی شناخته شده­اند. قارچ‌های درون­رست با سازوکارهای مختلفی مانند تولید مواد پادزیست، رقابت، القای مقاومت و پارازیته کردن مستقیم بیمارگر، موجب تضعیف یا از بین رفتن بیمارگرها می‌شوند. این قارچ‌ها همچنین می‌توانند با تولید ترکیبهای آنتی‌اکسیدانت و ضدتومور و هورمون‌های مختلف رشد، به افزایش رشد و مقاومت گیاه میزبان در برابر تنش‌های مختلف کمک کنند.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb