جلد 13، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 88-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Selahvarzi T, Abedy B, Beikzadeh N. (2024). The impact of Osage orange fruit and leaf aqueous and ethanolic extracts on Erwinia amylovora, the cause of apple and pear fireblight. Plant Pathol. Sci.. 13(1), 75-88.
URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-436-fa.html
سلاح ورزی تکتم، عابدی بهرام، بیک زاده ناصر. اثر عصاره ها‌ی آبی و اتانولی میوه و برگ توت آمریکایی بر Erwinia amylovora عامل آتشک سیب و گلابی دانش بیماری شناسی گیاهی 1402; 13 (1) :88-75

URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-436-fa.html


گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، abedy@um.ac.ir
چکیده:   (287 مشاهده)
سلاح‌ورزی، ت.،  عابدی، ب.، و بیک‌زاده، ن. (1402). اثر عصاره­ها‌ی آبی و اتانولی میوه و برگ توت آمریکایی بر Erwinia amylovora عامل  آتشک سیب و گلابی. دانش بیماری­شناسی گیاهی، 13 (1)، 88-75.
آتشک ناشی ازErwinia amylovora  یکی از بیماری‌های مهم‌  درختان سیب و گلابی در جهان است. هدف از این پژوهش، تعیین اثر ضدباکتریایی عصاره‌های اتانولی و آبی میوه و برگ درخت توت آمریکایی یا پرتقال اوسیج (Maclura pomifera)  علیه عامل این بیماری بود. اثر عصارههای اتانولی و آبی برگ و میوه این گیاه بررشد کلنی E. amylovora در هشت غلظت‌ با روش انتشار در دیسک آزمایش شد. همچنین فعالیت آنتی‌اکسیدانی و فنل کل این عصارهها نیز اندازه‌گیری شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار برای هر تیمار در شرایط آزمایشگاهی اجرا شد. یافته­ها نشان دادند که نوع عصاره و اندام گیاهی در خاصیت ضد باکتریایی، فعالیت آنتی­ اکسیدانی و میزان فنل کل موثر است. عصاره اتانولی میوه با غلظت 1000 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر با قطر متوسط ​​هاله بازدارندگی 57/5 میلی‌متر، بیشترین اثر بازدارندگی را در برابر E. amylovora، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و محتوای فنل کل داشت، در حالی که عصاره آبی میوه و عصاره آبی و اتانولی برگ تاثیر معنی­داری نداشتند. بنابراین عصاره اتانولی میوه توت آمریکایی تاثیر بازدارندگی از رشد کلنی E. amylovora دارد و می­تواند در مدیریت بیماری به عنوان یک ترکیب طبیعی در نظر گرفته شود.
متن کامل [PDF 920 kb]   (191 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روشهای مدیریت بیماریهای گیاهان
دریافت: 1402/12/28 | پذیرش: 1403/5/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb