جلد 13، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 103-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousivand M. (2024). New technologies for detecting mycotoxins in plant yields and products. Plant Pathol. Sci.. 13(1), 89-103.
URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-432-fa.html
موسیوند مریم. فنآوریهای نوین تشخیص زهرقارچها در محصولها و فرآورده های گیاهی دانش بیماری شناسی گیاهی 1402; 13 (1) :103-89

URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-432-fa.html


بخش بیوتکنولوژی میکروبی، پژوهشگاه بیوتکنولوژی گیاهی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج گیاهی، کرج، ایران ، mmousivand93@gmail.com
چکیده:   (308 مشاهده)
موسیوند، م. (1402). فنآوری­های نوین تشخیص زهرقارچ­ها در محصول­ها و فرآورده ­های گیاهی. دانش بیماری­شناسی گیاهی، 13 (1)، 103-89.
زهرقارچ­ها متابولیت­های ثانویه قارچ­ها هستند که به دلیل سمیت و سرطانزایی تهدیدی جهانی برای سلامت انسان و دام به شمار می ­آیند. افزایش تقاضا برای ردیابی سریع، ساده و کم هزینه این ترکیب­ها، به‌ویژه در محل، منجر به توسعه حسگرهای زیستی متنوعی شده است. اگر چه آنتی­بادی­ها برای چندین دهه پرکاربردترین پروب تشخیصی در طراحی حسگرهای زیستی بوده­اند اما دشواری تولید آنتی­بادی منوکلونال برای زهرقارچ­ها به دلیل قرارگیری آنها در گروه مولکولهای کوچک و غیر ایمنوژن، منجر به ابداع فنآوری نوین پروب­های آپتامری برای ردیابی این مولکول­های خطرناک شده است. آپتامرها توالی­های تک رشته الیگونوکلئوتیدی هستند که با تبدیل شدن به ساختار سه بعدی خود، مولکول هدف را با اختصاصیتی در حد آنتی­ بادی­های منوکلونال ردیابی می­نمایند. مزایای بسیار زیاد آپتامرها از جمله نداشتن محدویت در نوع مولکول هدف، اندازه کوچک، پایداری بالا، قابلیت تولید کم هزینه و آسان، این پروب­های تشخیصی را به یکی از مهترین رقبای آنتی­بادی­ها در طراحی حسگرها تبدیل کرده است. به کارگیری پروب­های آپتامری در طراحی حسگرهای زیستی منجر به توسعه آپتاحسگرهایی که از حساسیت و اختصاصیت بالایی در ردیابی مولکولهای هدف برخوردارند، شده است. پروب­های آپتامری، روش آزمایشگاهی غربال آنها ، انواع آپتاحسگرها و کاربرد آنها در تشخیص زهرقارچ­های مهم در این مقاله شرح و بحث شده است.

 
متن کامل [PDF 1025 kb]   (229 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/12/14 | پذیرش: 1403/5/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb