جلد 5، شماره 1 - ( 12-1394 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 75-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moslemkhani C, Mozafari J. (2016). Management of Bacterial Wilt Disease of Potato by Health Assay of Seed Tubers . Plant Pathol. Sci.. 5(1), 62-75.
مسلم خانی کبری، مظفری جواد. مدیریت بیماری پژمردگی باکتریایی سیب‌زمینی با سلامت‌سنجی غده‌های بذری دانش بیماری شناسی گیاهی 1394; 5 (1) :75-62

مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، کرج ، moslemkhany@yahoo.com

مسلم­خانی ک. و مظفری ج. 1394. مدیریت بیماری پژمردگی باکتریایی سیب­زمینی با سلامت­سنجی غده­های بذری. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 5(1): 75-62.

باکتری Ralstonia solanacearum  یکی از مهم­ترین بیمارگرهای گیاهی است که باعث کاهش کمی و کیفی محصول سیب­زمینی می­شود. مبارزه با این باکتری به دلیل دامنه میزبانی گسترده و نیز انتشار وسیع آن در خاک­های مناطق مختلف و انتقال آن از طریق آب آبیاری و غده‌هایی که آلودگی پنهان دارند، بسیار مشکل است. در حال حاضر این باکتری در اکثر نقاط ایران پراکنده شده است و با ایجاد پژمردگی و پوسیدگی قهوه­ای به عنوان خطری بالقوه، محصول سیب­زمینی کشور را تهدید می­کند. تهیه و کاشت غده­های بذری سالم و گواهی شده موثرترین روش­ مدیریت بیماری است. مدیریت موفق بیماری، مستلزم داشتن دانش کافی در مورد نحوه­ی پراکنش و شیوع بیماری است. در این مقاله ضمن شرح یافته­های نوین علمی در مورد بیماری، روش­های جدید ردیابی باکتری برای سلامت­سنجی غده­های بذری سیب­زمینی معرفی شده­اند.

واژه‌های کلیدی: پژمردگی، سیب‌زمینی، غده، گواهی، Ralstonia
دریافت: 1393/11/19 | پذیرش: 1394/4/8