جلد 4، شماره 2 - ( 6-1394 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 41-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shenavar O, Mostowfizadeh-Ghalamfarsa R. (2015). Computerized Interactive Keys forIdentification of Fungi. Plant Pathol. Sci.. 4(2), 52-41.
شناور امید، مستوفی زاده قلمفرسا رضا. کلیدهای برهم‌کنشی رایانه‌ای شناسایی قارچ‌‌ها دانش بیماری شناسی گیاهی 1394; 4 (2) :41-52

بیماری‌شناسی گیاهی بخش گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی،‌ دانشگاه شیراز ، rmostofi@shirazu.ac.ir

شناور ا. و مستوفی‌زاده قلمفرسا ر.  1394. کلیدهای برهم‌کنشی رایانه­ای شناسایی قارچ­ها. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 4(2):52-41.

شناسایی دقیق قارچ‌­ها و شبه‌قارچ­ها یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای یافتن راه‌کاری برای استفاده یا مبارزه با آن‌ها بوده است. ولی این فرآیند معمولاً زمان‌گیر و پرزحمت است. کلیدهای برهم‌کنشی یکی از راه‌کارهای کاهش این زمان و شناسایی دقیق گونه‌ها است. کلید برهم‌کنشی برنامه‌ای رایانه‌ای است  که در آن کاربر صفات ریختی و یا مولکولی نمونه‌ی مورد نظر را وارد می‌کند و برنامه آن­ها را با داده‌های موجود مقایسه می‌کند تا به گونه‌ی مورد نظر یا گونه‌ای که بیش‌ترین شباهت را با نمونه‌ی مورد مطالعه داشته باشد، برسد. این کلیدها برای هر گونه­ی شناخته شده تصاویر و اطلاعات جداگانه‌ای دارند. در این مقاله تعدادی از این کلیدها و نحوه‌ی کارکرد آن‌ها معرفی شده­اند.

واژه‌های کلیدی: Trichoderma، Fusarium، Phytophthora، Tilletia
متن کامل [PDF 1924 kb]   (2002 دریافت)
دریافت: 1393/9/15 | پذیرش: 1394/6/8