جلد 3، شماره 2 - ( 6-1393 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 33-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sherafatifar M, Hamzehzarghani H, Shahbazi S. Application of Nuclear Technology in Plant Diseases Management. pps. 2014; 3 (2) :33-43
شرافتی فر محمد، حمزه زرقانی حبیب اله، شهبازی سمیرا. کاربرد فنآوری هسته‌ای در مدیریت بیماری‌های گیاهی . دانش بیماری شناسی گیاهی. 1393; 3 (2) :33-43

دانشکده کشاورزی ، zarghani@shirazu.ac.ir

شرافتی­فر م. ، حمزه­ زرقانی ح. و شهبازی س. 1393. کاربرد فنآوری هسته­ای در مدیریت بیماری­های گیاهیدانش بیماری­شناسی­گیاهی 3(2): 43-33.

یکی از ارکان‌ توسعه پایدار هر کشور در بخش کشاورزی تولید مواد غذایی مناسب و تامین امنیت آن است. در حال حاضر بیش از 800 میلیون نفر عموما در آفریقا وآسیا از گرسنگی رنج می برند و کشاورزی مبنع اصلی برای تهیه غذای این افراد است. یکی از کاربردهای فنآوری هسته‌ای، استفاده از آن در کاهش خسارت آفات و بیماری‌های گیاهی است. روش‌های هسته‌ای در بیمار‌ی‌شناسی‌ گیاهی به طور کلی در 3 گروه ردیابی، ایجاد جهش و پرتوتابی محصولات برای القای مقاومت در گیاهان و کاهش یا نابودی عوامل بیماری‌زا مورد استفاده قرار می‌گیرند. امروزه یکی از جدیدترین مباحثی که مورد توجه قرارگرفته، استفاده از اشعه گاما در القای مقاومت در برابر تنش-های محیطی و بیمارگرها و بهبود خصوصیات رشدی گیاهان است. استفاده از این توان بویژه برای مدیریت بیماری-های بذر و گیاهچه که بخش اعظم خسارت را در اولین هفته‌های رشد گیاهچه وارد می‌آورند از اهمیت بالایی برخوردار است.
نوع مطالعه: ترویجی | موضوع مقاله: تخصصي