جلد 2، شماره 1 - ( 12-1391 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 63-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

BAKHSHI M, ARZANLOU M, BABAY-AHARI A. (2013). Sexual Reproduction and Mating Type Genes Structure in Plant Pathogenic Fungi . Plant Pathol. Sci.. 2(1), 50-63.
بخشی مونس، ارزنلو مهدی، بابای‌اهری اسدالله. تولیدمثل جنسی و ساختار ژن‌های تیپ آمیزشی در قارچ‌های بیمارگر گیاهان دانش بیماری شناسی گیاهی 1391; 2 (1) :63-50

بیماری‌شناسی گیاهی، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز ، arzanlou@hotmail.com
بخشی، م.، ارزنلو،م. و بابای‌اهری، ا. 1391. تولید مثل جنسی و ساختار ژن‌های تیپ آمیزشی در قارچ‌های بیمارگر گیاهان. دانش بیماری شناسی گیاهی 2(1): 63- 50.
در سلسله قارچ‌ها، تولید مثل جنسی با ژن‌گاه خاصی تحت عنوان ژن‌گاه تیپ آمیزشی تنظیم می‌شود. این ژن‌گاه از نظر ساختاری غیرمعمول است، زیرا 2 فرم متناوب (آلل) با توالی کاملا غیر مشابه را شامل می‌شود که فاکتورهای نسخه‌برداری متفاوت را رمزگذاری می‌کنند، اما در عین حال یک موقعیت کروموزومی را اشغال می‌کنند. این مشخصه ژنومی مهم به صورت گسترده در بزرگترین شاخه قارچ‌ها، Ascomycota که بسیاری از قارچ‌های بیمارگر گیاهی را شامل می‌شود، مطالعه شده است. در مقاله حاضر سعی براین است تا جنبه‌های مختلف ژن‌های تیپ آمیزشی مورد بررسی قرار گرفته و ساختار این ژن‌ها در این شاخه بحث شود. آشنایی با این مقوله می‌تواند کمک شایانی به افزایش دانش ما از پتانسیل تشکیل چرخه تولید مثل جنسی در قارچ‌های بیمارگر گیاهی و بدنبال آن تنوع ژنتیکی در جمعیت‌های قارچی داشته باشد. کسب دانش لازم در زمینه تولید مثل جنسی و تنوع ژنتیکی قارچ‌های بیمارگر گیاهی از جنبه‌های مختلف در مدیریت بیماری‌های گیاهی مفید است.
دریافت: 1391/7/26 | پذیرش: 1391/12/3