جلد 13، شماره 2 - ( بهار و تابستان 1403 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 38-25 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi S, Roosefid Z. (2024). Effect of Salvia mirzayanii and Mentha piperita essential oils on toxigenicity and aflatoxin gene expression in Aspergillus flavus. Plant Pathol. Sci.. 13(2), 25-38. doi:10.61186/pps.13.2.25
URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-453-fa.html
محمدی صدیقه، روسفید زهرا. تأثیر اسانس‌های مروتلخ و نعناع‌فلفلی بر توکسین‌زایی و بیان‌ ژن آفلاتوکسین در Aspergillus flavus دانش بیماری شناسی گیاهی 1403; 13 (2) :38-25 10.61186/pps.13.2.25

URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-453-fa.html


گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده علوم کشاورزی و فناوری های نوین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران ، Mohammadi.pp@gmail.com
چکیده:   (524 مشاهده)
آفلاتوکسین‌ها متابولیت‌های سمی تولید شده توسط گونه‌های Aspergillus هستند که باعث آلودگی مواد غذایی می‌شوند.‌ کنترل این سموم اهمیت زیادی دارد. استفاده از اسانس‌های گیاهان دارویی به دلیل خواص ضد قارچی در حال گسترش است. در این پژوهش، اسانس‌های مروتلخ و نعناع‌فلفلی از گیاهان برداشت شده در‌‌‌‌ استان هرمزگان استخراج شدند. قارچAspergillus flavus  مولد توکسین از دانه ذرت جدا و خالص‌سازی شد. تأثیر اسانس‌ها بر توکسین‌زایی و بیان ژن آفلاتوکسین با Realtime PCR بررسی شد. خاصیت ضدقارچی با روش انتشار در دیسک و ارزیابی مختلط سنجیده و غلظت موثر اسانس‌ها تعیین گردید. نتایج نشان داد که اسانس‌های هر دو گیاه در غلظت‌های ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ پی‌پی‌ام در بازداری از رشد قارچ مؤثر بودند. اسانس نعناع‌فلفلی توانست میزان تولید توکسین را به طور قابل توجهی کاهش دهد و در غلظت ۲۰۰۰ پی‌پی‌ام، اثر بخشی بیشتری بر بیان ژن آفلاتوکسین داشت. بنابراین، اسانس نعناع‌فلفلی در غلظت ۲۰۰۰ پی‌پی‌ام به عنوان یک روش بیولوژیک و ایمن در بیوکنترل آفلاتوکسین معرفی می‌شود.

 
واژه‌های کلیدی: Aspergillus flavus  ، ذرت، بیوکنترل، Realtime- PCR
متن کامل [PDF 1227 kb]   (254 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قارچ
دریافت: 1403/6/1 | پذیرش: 1403/7/17

فهرست منابع
1. Aasa, A., Fru, F., Adelusi, O., Oyeyinka, S., & Njobeh, P. (2023). A review of toxigenic fungi and mycotoxins in feeds and food commodities in West Africa. World Mycotoxin Journal, 16(1), 33-47. [DOI:10.3920/WMJ2021.2766]
2. Abbas, H. K., Cartwright, R. D., Xie, W., & Shier, W. T. (2006)Aflatoxin and fumonisin contamination of corn (maize, Zea mays) hybrids in Arkansas. Crop protection, 25(1), 1-9. [DOI:10.1016/j.cropro.2005.02.009]
3. Aeineh, M., Najafian, S., & Hosseinifarahi, M. (2023). Investigating the Phenological Stages of Essential Oil Yield and Essential Oil Compounds and Phytochemical Properties of Artemisia absinthium L.(Wormwood). Russian Journal of Plant Physiology, 70(6), 149. [DOI:10.1134/S1021443723601891]
4. Ali, N. (2019). Aflatoxins in rice: Worldwide occurrence and public health perspectives. Toxicology Reports, 6, 1188-1197. [DOI:10.1016/j.toxrep.2019.11.007] [PMID] []
5. Asgharnezhad, F., Mahdian, S., Amiri Besheli, B., & Jafar Nazari, S. (2014). Investigation of the production of B1, B2, G1 & G2 aflatoxins in some species of Aspergillus with high performance liquid chromatography (HPLC) methods. Research in Plant Pathology, 2(2), 55-70. https://rpp.marvdasht.iau.ir/article_561_16d33393254dd38b5adfa53b2d2fee7c.pdf
6. Brahmi, F., Khodir, M., Mohamed, C., & Pierre, D. (2017). Chemical composition and biological activities of Mentha species. Aromatic and medicinal plants-Back to nature, 10, 47-79.
7. Caceres, I., Khoury, A. A., Khoury, R. E., Lorber, S., Oswald, I. P., Khoury, A. E., . . . Bailly, J. D. (2020). Aflatoxin Biosynthesis and Genetic Regulation: A Review. Toxins (Basel), 12(3). [DOI:10.3390/toxins12030150] [PMID] []
8. Cai, J., Yan, R., Shi, J., Chen, J., Long, M., Wu, W., & Kuca, K. (2022). Antifungal and mycotoxin detoxification ability of essential oils: A review. Phytotherapy Research, 36(1), 62-72. [DOI:10.1002/ptr.7281] [PMID]
9. Ebrahimi, M., Gharehbagh, H. J., Dabaghian, F., Mojtabavi, S., Khademian, S., Saeedi, M., Khanavi, M. (2024). Salvia mirzayanii and Salvia hypoleuca Essential Oils: Chemical Composition, Alpha-Glucosidase Inhibitory, and Synergistic Effects of Selected Components. Jundishapur Journal of Natural Pharmaceutical Products(In Press). [DOI:10.5812/jjnpp-143185]
10. Fakhri, Y., Ghorbani, R., Taghavi, M., Keramati, H., Amanidaz, N., Moradi, B., Khaneghah, A. M. (2019). Concentration and prevalence of aflatoxin M1 in human breast milk in Iran: Systematic review, meta-analysis, and carcinogenic risk assessment: A review. Journal of Food Protection, 82(5), 785-795. [DOI:10.4315/0362-028X.JFP-18-367] [PMID]
11. Gallo, A., Solfrizzo, M., Epifani, F., Panzarini, G., & Perrone, G. (2016). Effect of temperature and water activity on gene expression and aflatoxin biosynthesis in Aspergillus flavus on almond medium. International Journal of Food Microbiology, 217, 162-169. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2015.10.026] [PMID]
12. Gorran, A., Salehnia, B., Farzaneh, H. R., Farzaneh, M., & Shivazad, M. (2015). Effect of essential oils and extracts of Satureja macrosiphon and Satureja khozistanica on mycelial growth and aflatoxin B1 production in Aspergillus flavus. Journal of Veterinary Research, 70(2), 139-145.
13. Lahooji, A., Mirabolfathy, M., & Karami-Osboo, R. (2010). Effect Of Zataria Multiflora and Satureja Hortensis Essential Oils, Thymol and Carvacrol on growth of Fusarium Gramineum Isolates and Deoxynivalenol production. Iranian Journal of Plant Pathology, 46(1), 37-50.
14. Lee, Y., Park, S. J., Kim, K., Kim, T.-O., & Lee, S.-E. (2023). Antifungal and antiaflatoxigenic activities of massoia essential oil and C10 massoia lactone against aflatoxin-producing Aspergillus flavus. Toxins (Basel), 15(9), 571. [DOI:10.3390/toxins15090571] [PMID] []
15. Liu, Y., & Wu, F. (2010). Global burden of aflatoxin-induced hepatocellular carcinoma: a risk assessment. Environ Health Perspect, 118(6), 818-824. [DOI:10.1289/ehp.0901388] [PMID] []
16. Mahendran, G., & Rahman, L. U. (2020). Ethnomedicinal, phytochemical and pharmacological updates on Peppermint (Mentha × piperita L.)-A review. Phytother. Res., 34(9), 2088-2139. [DOI:10.1002/ptr.6664] [PMID]
17. Mohammadi, M., Hashemi, S. J., Rezaie, S., & Bayat, M. (2018). Assessment of antifungal activity of Rosemary oil extract and its effect on AFL1 gene expression in Aspergillus flavus by Real-Time PCR. Journal of Microbial World, 11(1), 88-100.
18. Moon, Y.-S., Lee, H.-S., & Lee, S.-E. (2018). Inhibitory effects of three monoterpenes from ginger essential oil on growth and aflatoxin production of Aspergillus flavus and their gene regulation in aflatoxin biosynthesis. Applied Biological Chemistry, 61, 243-250. [DOI:10.1007/s13765-018-0352-x]
19. Nazir, A., Kalim, I., Sajjad, M., Usman, M., & Iqbal, M. (2019). Prevalence of aflatoxin contamination in pulses and spices in different regions of Punjab. Chem. Int., 5(4), 274.
20. Oyebamiji, Y. O., Shamsudin, N. A., Adebayo, I. A., Umar, O. B., Mohd Zaini, N. A., & Ismail, M. N. (2024). Aflatoxins in Cereals: Prevalence, Health Implications and Management Strategies: A Review. Egyptian Journal of Botany.
21. Pandey, D. K., Trpathi, N. N., Tripathi, R. D., & Dixit, S. N. (1982). Fungitoxic and phytotoxic properties of the essential oil of H. suaveolens. Zeit. Pflazenkraneaten and Pflanznschutz, 89, 344-349.
22. Raja, R. R. (2012). Medicinally potential plants of Labiatae (Lamiaceae) family: an overview. [DOI:10.3923/rjmp.2012.203.213]
23. Rouzbahan, S., Moein, S., & Homaei, A. (2016). Total antioxidant capacities and reduction of ferric ions by extracts of three medicinal plants and their fractions. Hormozgan Medical Journal, 20(4), 201-209.
24. Sahib, N. G., Anwar, F., Gilani, A. H., Hamid, A. A., Saari, N., & Alkharfy, K. M. (2013). Coriander (Coriandrum sativum L.): A potential source of high‐value components for functional foods and nutraceuticals‐A review. Phytotherapy Research, 27(10), 1439-1456. [DOI:10.1002/ptr.4897] [PMID]
25. Selma, M. V., Martínez-Culebras, P. V., & Aznar, R. (2008). Real-time PCR based procedures for detection and quantification of Aspergillus carbonarius in wine grapes. International Journal of Food Microbiology, 122(1-2), 126-134. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2007.11.049] [PMID]
26. Singh, R., Shushni, M. A., & Belkheir, A. (2015). Antibacterial and antioxidant activities of Mentha piperita L. Arabian Journal of Chemistry, 8(3), 322-328. [DOI:10.1016/j.arabjc.2011.01.019]
27. Tavaklipour, H., Zabar Jani, L., & Javanmard Dari, M. (2018). Comparison of the effect of sage extract and cumin in preventing toxin production of Aspergillus flavus fungus in pistachio nuts. Journal of Innovation in Food Science and Technology, 10, 11-24.
28. Temba, M. C., Njobeh, P., & Kayitesi, E. (2017). Storage stability of maize-groundnut composite flours and an assessment of aflatoxin B1 and ochratoxin A contamination in flours and porridges. Food Control, 71, 178-186. [DOI:10.1016/j.foodcont.2016.06.033]
29. Thathana, M. G., Murage, H., Abia, A. L. K., & Pillay, M. (2017). Morphological characterization and determination of aflatoxin-production potentials of Aspergillus flavus isolated from maize and soil in Kenya. Agriculture, 7(10), 80. [DOI:10.3390/agriculture7100080]
30. Thompson, D. (1989). Fungitoxic activity of essential oil components on food storage fungi. Mycologia, 81(1), 151-153. [DOI:10.1080/00275514.1989.12025637]
31. Valifard, M., Mohsenzadeh, S., Kholdebarin, B., & Rowshan, V. (2014). Effects of salt stress on volatile compounds, total phenolic content and antioxidant activities of Salvia mirzayanii. South African Journal of Botany, 93, 92-97. [DOI:10.1016/j.sajb.2014.04.002]
32. Weaver, M. A., Callicott, K. A., Mehl, H. L., Opoku, J., Park, L. C., Fields, K. S., & Mandel, J. R. (2022). Characterization of the Aspergillus flavus Population from Highly Aflatoxin-Contaminated Corn in the United States. Toxins (Basel), 14(11). [DOI:10.3390/toxins14110755] [PMID] []
33. Xiang, F., Zhao, Q., Zhao, K., Pei, H., & Tao, F. (2020). The efficacy of composite essential oils against aflatoxigenic fungus Aspergillus flavus in maize. Toxins (Basel), 12(9), 562. [DOI:10.3390/toxins12090562] [PMID] []

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb