جلد 12، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1401 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 83-74 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khezri M, Karimi Shahri M R, Ghasem A. (2023). Bacterial rot disease of saffron corm and leaf. Plant Pathol. Sci.. 12(1), 74-83. doi:10.52547/pps.12.1.74
URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-401-fa.html
خضری مریم، کریمی شهری محمودرضا، قاسمی ابوالقاسم. بیماری پوسیدگی باکتریایی بنه و برگ زعفران دانش بیماری شناسی گیاهی 1401; 12 (1) :83-74 10.52547/pps.12.1.74

URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-401-fa.html


مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران ، ma_khezri@yahoo.com
چکیده:   (899 مشاهده)
خضری، م.،  کریمی­ شهری، م. ر.،  قاسمی، ا. (1401) بیماری پوسیدگی باکتریایی بنه و برگ زعفران.  دانش بیماری‌شناسی گیاهی 12(1): 83-74.
         
زعفران یکی از محصولات کشاورزی ارزشمند است که کلاله گل آن مصرف دارویی دارد و به عنوان ادویه ­ای گرانبها شناخته می­شود. آلودگی اندام­های تکثیری گیاهان نقش زیادی در انتشار عوامل بیمارگر دارد. گیاه زعفران با بنه تکثیر می­شود و استفاده از بنه ­های سالم و عاری از عوامل بیماری­زا، بهترین و موثرترین راه پیشگیری از انتشار بیمارگر­های خاک­برد در مناطق و مزرعه ­های جدید می­باشد. پوسیدگی بنه زعفران توسط تعدادی از عوامل بیماری­زای قارچی و باکتریایی ایجاد می­شود. عامل بیماری پوسیدگی باکتریایی بنه و برگ زعفران  Burkholderia gladioli pv. gladioli  است. باکتری عامل بیماری به مدت طولانی در خاک باقی می­ماند و از طریق خاک، ابزار کشاورزی و بنه­ های آلوده منتقل می­شود. در سال­های اخیر این بیماری از استان خراسان رضوی گزارش شده است. در این مقاله، ضمن معرفی بیماری پوسیدگی باکتریایی بنه و برگ زعفران، راه­کارهایی جهت پیشگیری از بروز و گسترش این بیماری ارائه شده است.
متن کامل [PDF 1322 kb]   (444 دریافت)    
نوع مطالعه: ترویجی | موضوع مقاله: باکتری
دریافت: 1401/11/8 | پذیرش: 1401/12/20

فهرست منابع
1. Ahmadi, K., Ebadzadeh, H. R., Hatami, F., Mohammadnia Afrouzi, S., Abbas Taghani R, Yari S, Kalantari M (2021) Agriculture Statistics: Horticulture Production. Ministry of Jihad Agriculture Publications, Information and Communication Center, Programming Deputy, Tehran, Iran. 157p. (In Persian).
2. Ahrazem, O., Rubio-Moraga, A., Castillo-López, R., Trapero-Mozos, A., & Gómez-Gómez, L. (2010). Crocus sativus pathogens and defence responses. Functional Plant Science and Biotechnology. Global Science Book Isle worth, UK, 81-90.
3. Aymani, I., Qostal, S., Mouden, N., Selmaoui, K., Touhami, A. O., Benkirane, R., & Douira, A. (2019). Fungi associated with saffron (Crocus sativus) in Morocco. Plant Cell Biotechnology and Molecular Biology, 20, 1180-1188.
4. Bazoobandi, M., Rahimi, H., Karimi Shahri, M. R. (2020) Saffron Crop Protection. Pp.168-186. In: A Koocheki, M Khajeh Hosseini (eds.). Saffron: Science, Technology and Health. Charlotte Cockle, Chennai, India. [DOI:10.1016/B978-0-12-818638-1.00010-1]
5. Coenye, T., & Vandamme, P. (2003). Diversity and significance of Burkholderia species occupying diverse ecological niches. Environmental microbiology, 5(9), 719-729.Di Primo, P., & Cappelli, C. (2000). Preliminary characterization of Fusarium oxysporum f. sp. gladioli causing fusarium corm rot of saffron in Italy. Plant Disease, 84(7), 806-806. [DOI:10.1046/j.1462-2920.2003.00471.x] [PMID]
6. El Midaoui, A., Ghzaiel, I., Vervandier-Fasseur, D., Ksila, M., Zarrouk, A., Nury, T., ... & Lizard, G. (2022). Saffron (Crocus sativus L.): A source of nutrients for health and for the treatment of neuropsychiatric and age-related diseases. Nutrients, 14(3), 597. [DOI:10.3390/nu14030597] [PMID] [PMCID]
7. Elshafie, H. S., Racioppi, R., Bufo, S. A., & Camele, I. (2017). In vitro study of biological activity of four strains of Burkholderia gladioli pv. agaricicola and identification of their bioactive metabolites using GC-MS. Saudi Journal of Biological Sciences, 24(2), 295-301. [DOI:10.1016/j.sjbs.2016.04.014] [PMID] [PMCID]
8. Fiori, M., Ligios, V., & Schiaffino, A. (2011). Identification and characterization of Burkholderia isolates obtained from bacterial rot of saffron (Crocus sativus L.) grown in Italy. Phytopathologia Mediterranea, 50(3), 450-461.
9. Gijon‐Hernandez, A., Teliz‐Ortiz, D., Mejia‐Sanchez, D., De La Torre‐Almaraz, R., Cardenas‐Soriano, E., De Leon, C., & Mora‐Aguilera, A. (2011). Leaf stripe and stem rot caused by Burkholderia gladioli, a new maize disease in Mexico. Journal of Phytopathology, 159(5), 377-381. [DOI:10.1111/j.1439-0434.2010.01776.x]
10. Gupta, V., Kumar, K., Fatima, K., Razdan, V. K., Sharma, B. C., Mahajan, V., & Hussain, R. (2020). Role of biocontrol agents in management of corm rot of saffron caused by Fusarium oxysporum. Agronomy, 10(9), 1398. [DOI:10.3390/agronomy10091398]
11. Gupta, V., Sharma, A., Rai, P. K., Gupta, S. K., Singh, B., Sharma, S. K., & Sharma, R. (2021). Corm rot of saffron: epidemiology and management. Agronomy, 11(2), 339. [DOI:10.3390/agronomy11020339]
12. Al-Ahmadi, M. J., Mohammadi, A., & Kohabadi, E. S. (2017). Characterization of Bacteria Isolated from the Saffron (L.) Rhizosphere. Journal of Horticultural Research, 25(2), 5-14. [DOI:10.1515/johr-2017-0017]
13. Jiao, Z., Kawamura, Y., Mishima, N., Yang, R., Li, N., Liu, X., & Ezaki, T. (2003). Need to differentiate lethal toxin‐producing strains of Burkholderia gladioli, which cause severe food poisoning: description of B. gladioli pathovar cocovenenans and an emended description of B. gladioli. Microbiology and immunology, 47(12), 915-925. [DOI:10.1111/j.1348-0421.2003.tb03465.x] [PMID]
14. Kalha, C. S., Gupta, V., Gupta, D., & Priya, S. (2007). First report of sclerotial rot of saffron caused by Sclerotium rolfsii in India. Plant Disease, 91(9), 1203-1203. [DOI:10.1094/PDIS-91-9-1203B] [PMID]
15. Karimi Sahri MR, Kamali H, Sajadinejad M. (2019) Occurrence of Burkholderia gladioli bacterial disease in saffron fields of Razavi Khorasan province. Proceedings of 6th National Congress of Biology and Natural Sciences of Iran. Non-governmental Mehr Arvand Higher Education Institute, Tehran, Iran. (In Persian).
16. Karimi Shahri, M. R., Sedaghati, N., Mostafazadeh, S., Yardehnavi, F., Zareh Hosseini, H. (2020) Molecular detection of Burkholderia gladioli in saffron fields of Razavi Khorasan province. Proceedings of 4th International and 16th Iranian Genetic Congress. Iran International Conference Center, Tehran, Iran. (In Persian with English abstract)
17. Kowalska, B., Smolińska, U., & Oskiera, M. (2015). Burkholderia gladioli associated with soft rot of onion bulbs in Poland. Journal of Plant Pathology, 37-43.
18. Lamovsek, J., Geric Stare, B., Zerjav, M., & Urek, G. (2016). Soft rot of onion bulbs caused by Burkholderia gladioli pv. alliicola in Slovenia. Journal of Plant Pathology 98:375. [DOI:10.4454/JPP.V9812.041.]
19. Mirghasempour, S. A., Studholme, D. J., Chen, W., Cui, D., & Mao, B. (2022). Identification and characterization of Fusarium nirenbergiae associated with saffron corm rot disease. Plant Disease, 106(2), 486-495. [DOI:10.1094/PDIS-04-21-0871-RE] [PMID]
20. Moon, H., Park, H. J., Jeong, A. R., Han, S. W., & Park, C. J. (2017). Isolation and identification of Burkholderia gladioli on Cymbidium orchids in Korea. Biotechnology & Biotechnological Equipment, 31(2), 280-288. [DOI:10.1080/13102818.2016.1268069]
21. Najari, G., & Nourollahi, K. (2019). Genetic diversity of Alternaria alternata the causal agent of saffron corm rot in southern and Razavi Khorasan provinces using microsatellite markers. Saffron Agronomy and Technology, 7(3), 10-22. (In Persian with English Abstract).
22. Nandakumar, R., Shahjahan, A. K. M., Yuan, X. L., Dickstein, E. R., Groth, D. E., Clark, C. A., & Rush, M. C. (2009). Burkholderia glumae and B. gladioli cause bacterial panicle blight in rice in the southern United States. Plant Disease, 93(9), 896-905. [DOI:10.1094/PDIS-93-9-0896] [PMID]
23. Peng, Z., Dottorini, T., Hu, Y., Li, M., Yan, S., Fanning, S., & Li, F. (2021). Comparative genomic analysis of the foodborne pathogen Burkholderia gladioli pv. cocovenenans harboring a bongkrekic acid biosynthesis gene cluster. Frontiers in Microbiology, 12, 628538. [DOI:10.3389/fmicb.2021.628538] [PMID] [PMCID]
24. Schaad, N. W., & Chun, W. (2001). Laboratory guide for identification of plant pathogenic bacteria. 3th. American Phytopathological Society, Minnesota, USA. 373p.
25. Vafaei, S. H., & Darvishian, E. (2023). Etiology of corm rot of saffron in Khorramabad. Journal of Saffron Research 10, 285-294. (In Persian with English Abstract)
26. Zhang, T., Huang, C., Deng, C., Zhang, Y., Feng, Y., Hu, J., & Kai, G. (2020). First report of corm rot on saffron caused by Penicillium solitum in China. Plant Disease, 104(2), 579-579. [DOI:10.1094/PDIS-09-19-1927-PDN]
27. Zhang, X. X., Chen, J. Y., Wang, Z. Y., Zou, H. D., Luo, Z. X., Yao, Z. F., & Huang, L. F. (2020). Burkholderia gladioli causes bacterial internal browning in sweetpotato of China. Australasian Plant Pathology, 49, 191-199. [DOI:10.1007/s13313-020-00691-y]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb