جلد 10، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1399 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 140-128 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salimi Z, Mirtalebi M. (2021). Plant diseases management in organic agriculture. Plant Pathol. Sci.. 10(1), 128-140. doi:10.52547/pps.10.1.128
URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-325-fa.html
سلیمی زهرا، میرطالبی مریم. مدیریت بیماری‌های گیاهی در کشاورزی اُرگانیک دانش بیماری شناسی گیاهی 1399; 10 (1) :140-128 10.52547/pps.10.1.128

URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-325-fa.html


بخش گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز ، mmirtalebi@shirazu.ac.ir
چکیده:   (3842 مشاهده)
سلیمی ز، میرطالبی م (1399) مدیریت بیماری‌های گیاهی در کشاورزی اُرگانیک. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 10(1): 140-128. 
 
Doi: 10.2982/PPS.10.1.128.          
 
امروزه مشکلات بوم ­شناختی، زیست­ محیطی و جامعه­ شناختی مرتبط با کشاورزی مرسوم بسیار نگران­ کننده است. بر این اساس، کشاورزی اُرگانیک باید به عنوان یک روش جایگزین مورد توجه قرار گیرد که با عدم وجود سموم شیمیایی و کودهای مصنوعی و با کمترین اتلاف عناصر غذایی و انرژی و همچنین کمترین اثرات منفی روی محیط­زیست، غذای سالم را فراهم می­کند. کشاورزی اُرگانیک با این ایده که تمام فرآیندهای درون یک نظام زراعی به هم وابسته­ اند، اداره می­شود و هدف آن دستیابی و حمایت از کارایی، تنوع، خودکفایی، خودتنظیمی و برگشت­ پذیری از طریق فرآیند­های طبیعی با استفاده از امکانات بوم شناختی نظام کشاورزی است. مدیریت بیماری در کشاورزی اُرگانیک بر اساس حفظ تنوع زیستی و سلامت خاک است. در این بررسی، ابتدا شرح مختصری از کشاورزی اُرگانیک ارائه می­شود. سپس روش­هایی شرح داده می­شوند که در کشاورزی اُرگانیک برای مدیریت بیماری­ها از آن­ها استفاده می­گردد؛ مانند بهداشت زراعی، اصلاحات آلی خاک، تناوب طولانی­مدت، کاهش خاک ­ورزی، زمان مناسب کشت، انتخاب رقم مناسب و استفاده از گیاهان پوششی و کشت مخلوط. به طور کلی نتیجه­ گیری می­شود که کشاورزی اُرگانیک قابلیت افزایش بازیافت زیست­ توده و بهینه­ سازی در دسترس بودن مواد غذایی و ایجاد شرایط مناسب خاک برای رشد گیاه را دارد.
متن کامل [PDF 1003 kb]   (1600 دریافت)    
نوع مطالعه: ترویجی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/12/13 | پذیرش: 1400/2/22

فهرست منابع
1. Cohen MR, Yamasaki H, Mazzola M (2005) Brassica napus seed meal soil amendment modifies microbial community structure, nitric oxide production and incidence of Rhizoctonia root rot. Soil Biology and Biochemistry 37:1215-1227. [DOI:10.1016/j.soilbio.2004.11.027]
2. Dordas C (2008) Role of nutrients in controlling plant diseases in sustainable agriculture. A review. Agronmy for Sustainable Development 28:33-46. [DOI:10.1051/agro:2007051]
3. Furtak K, Gałązka A (2019) Effect of organic farming on soil microbiological parameters. Polish Journal of Soil Science 52:259-268. [DOI:10.17951/pjss.2019.52.2.259]
4. Gomez I, Thivant L (2017) Training manual for organic agriculture. Scientific Publishers, India, 105p.
5. Gwinn KD (2018) Bioactive natural products in plant disease control. In Studies in natural products chemistry. Elsevier 56:229-246. [DOI:10.1016/B978-0-444-64058-1.00007-8]
6. Harman G (2006) Overview of mechanisms and uses of Trichoderma spp. Phytopathology 96:190-194. [DOI:10.1094/PHYTO-96-0190] [PMID]
7. Larkin RP (2015) Soil health paradigms and implications for disease management. Annual Review of Phytopathology 53:199-221. [DOI:10.1146/annurev-phyto-080614-120357] [PMID]
8. Leon MCC, Stone A, Dick RP (2006) Organic soil amendments: impacts on snap beans common root rot (Aphanomyes euteiches) and soil quality. Applied Soil Ecology 31:199-210. [DOI:10.1016/j.apsoil.2005.05.008]
9. Magdoff F )2007 ( Ecological agriculture: principles, practices, and constrains. Renewable Agriculture and Food System 22:109-117. [DOI:10.1017/S1742170507001846]
10. Mundt C (2002) Multiline cultivars and cultivar mixtures for disease management. Annual Review of Phytopathology 40:381-410. [DOI:10.1146/annurev.phyto.40.011402.113723] [PMID]
11. Saloum A, Almahasneh H (2015) Effect of soil solarization and organic fertilization on yield of maize (Zea mays L.) genotypes and soil chemical properties. Asian Journal of Agricultural Research 9:173-156. [DOI:10.3923/ajar.2015.173.179]
12. Scheuerell S, Mahaffee W (2002) Compost tea: Principles and prospects for plant disease control. Compost Science and Utilization 10:313-338. [DOI:10.1080/1065657X.2002.10702095]
13. Schuster DJ, Thompson S, Ortega LD, Polston JE (2009) Laboratory evaluation of products to reduce settling of sweet potato whitefly adults. Journal of Economic Entomology 102:1482-1489. [DOI:10.1603/029.102.0412] [PMID]
14. Shi-Ming MA and Sauerborn J (2006) Review of history and recent development of organic farming worldwide. Agricultural Science in China 5:169-178. [DOI:10.1016/S1671-2927(06)60035-7]
15. Swer H, Dkhar M S, Kayang H (2011) Fungal population and diversity in organically amended agricultural soils of Meghalaya, India. Journal of Organic Systems 6:3-12.
16. Van Bruggen AHC, Finckh MR (2016) Plant diseases and management approaches in organic farming systems. Annual Review of Phytopathology 54:25-54. [DOI:10.1146/annurev-phyto-080615-100123] [PMID]
17. Van Bruggen AHC, Gamliel A, Finckh MR (2015) Plant disease management in organic farming systems. Pest Management Science 72:30-44. [DOI:10.1002/ps.4145] [PMID]
18. Vannacci G, Gullino ML (2000) Use of biocontrol agents against soil-borne pathogens: results and limitations. In international symposium on chemical and non-chemical soil and substrate disinfectation 532:79-88. [DOI:10.17660/ActaHortic.2000.532.8]
19. Willer H, Lernoud J (2019) The World of Organic Agriculture Statistics and Emerging Trends. Research Institute of Organic Agriculture FiBL and IFOAM Organics International, Frick and Bonn. Retrived from https://ciaorganico.net/documypublic/486_2020-organic-world-2019.pdf
20. Yogev A, Raviv M, Hadar Y, Cohen R, Wolf S, Gil L, Katan J (2010). Induced resistance as a putative component of compost suppressiveness. Biological Control 54:46-51. [DOI:10.1016/j.biocontrol.2010.03.004]
21. Zahir AZ, Arshad M, Frankenberger WT (2004) Plant growth promoting rhizobacteria: applications and perspectives in agriculture. Advances in Agronomy 81:97-168. [DOI:10.1016/S0065-2113(03)81003-9]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb