جلد 9، شماره 1 - ( 12-1398 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 39-30 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei R. (2020). Effect of eight essential oils on bacterial canker disease in citrus. Plant Pathol. Sci.. 9(1), 30-39. doi:10.29252/pps.9.1.30
URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-297-fa.html
رضائی رسول. اثر هشت اسانس گیاهی بر بیماری شانکر باکتریایی مرکبات دانش بیماری شناسی گیاهی 1398; 9 (1) :39-30 10.29252/pps.9.1.30

URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-297-fa.html


گروه گیاهپزشکی، دانشگاه یاسوج ، rrezaei@yu.ac.ir
چکیده:   (4311 مشاهده)

رضائی ر (1398) اثر هشت اسانس گیاهی بر بیماری شانکر باکتریایی مرکبات. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 9(1): 39-30. DOI: 10.2982/PPS.9.1.30.

مقدمه: شانکر باکتریایی مرکبات، ناشی از باکتری Xanthomonas citri subsp. citri یک بیماری مهم اقتصادی در بسیاری از کشورهای نواحی گرمسیری و نیمه‌گرمسیری به شمار می‌آید. چندین پاتوتیپ از بیمارگر توصیف شده است که بر اساس منشاء جغرفیایی، دامنه میزبانی و همچنین برخی ویژگی‌های ژنوتیپی متمایز شده‌اند. این بیماری در ایران بسیار شایع است و تهدید جدی برای درختان لیموترش(Citrus aurantifolia) به شمار می‌آید، بنابراین مدیریت بیماری در مناطق کشت مرکبات‌، که بیماری مستقر شده، ضروری است. یکی از اقدام­های مدیریتی بیماری استفاده از سم­های مسی است، ولی استفاده طولانی مدت از این سمها منجر به ظهور سویه‌های مقاوم می‌گردد. امروزه استفاده از اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی با فعالیت ضدمیکروبی به عنوان یک روش سازگار با محیط­زیست برای مدیریت بیماری­های گیاهی اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. اخیرا پژوهشهای بسیاری در زمینه اسانس‌های گیاهی حاوی ترکیبات ضدمیکروبی متمرکز شده است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش اثر ضدباکتریایی اسانس‌های گیاهان بومادران ‌(‌Achillea millefolium)، زنجبیل (Zingiber offcinaleبابونه (Anthemis tinctoria)،‌ رازیانه (Foeniculum vulgare)، مریم‌گلی(Salvia officinalis)،‌ گون (Astaraglus gossypinus)،‌ مرزه (Satureja hortensis) و هل (Elettaria cardamomum) علیه دو پاتوتیپ باکتری عامل بیماری در شرایط آزمایشگاه و گلخانه مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: همه اسانس‌های مورد استفاده تأثیر ممانعت‌کنندگی از رشد باکتری را داشتند. همچنین اسانس گیاهان زنجبیل و هل به خوبی از رشد دو پاتوتیپ باکتری به ویژه پاتوتیپ A* جلوگیری کردند و سایر اسانس‌ها تأثیر متوسط تا ضعیف داشتند. نتیجه‌گیری: اسانس‌های این هشت گیاه، مخصوصا زنجبیل و هل ، پتانسیل خوبی برای مدیریت بیماری شانکر باکتریایی مرکبات دارا می‌باشند.

واژه‌های کلیدی: شانکر، مرکبات، Xanthomonas، زنجبیل
متن کامل [PDF 538 kb]   (1548 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/11/15 | پذیرش: 1398/12/19

فهرست منابع
1. Chudasama KS, Thaker VS (2012) Screening of potential antimicrobial compounds against Xanthomonas campestris from 100 essential oils of aromatic plants used in India: An ecofriendly approach. Archives of Phytopathology and Plant Protection 45:783-795. [DOI:10.1080/03235408.2011.595967]
2. Cowan MM (1999) Plant products as antimicrobial agents. Clinical Microbiological Reviews 12:564-582. [DOI:10.1128/CMR.12.4.564]
3. Deng Z, Xu L, Li D, Long G, Liu L, Fang F, Shu G (2010) Screening citrus genotypes for resistance to canker disease (Xanthomonas axonopodis pv. citri). Plant Breeding 129:341-345. [DOI:10.1111/j.1439-0523.2009.01695.x]
4. Frassinetti S, Caltavuturo L, Cini M, Della Croce CM, Maserti BE (2011) Antibacterial and antioxidant activity of essential oils from Citrus spp. Journal of Essential Oil Research 23:27-31. [DOI:10.1080/10412905.2011.9700427]
5. Graham JH, Gottwald TR, Cubero J, Achor DS (2004) Xanthomonas axonopodis pv. citri: Factors affecting successful eradication of citrus canker. Molecular Plant Pathology 5:1-15. [DOI:10.1046/j.1364-3703.2004.00197.x]
6. Heydarpanah S, Rezaei R, Taghavi SM, Charehgani H (2020) Efficacy of different copper compounds in the control of Xanthomonas citri subsp. citri pathotypes A and A. Journal of Phytopathology 168:73-80. [DOI:10.1111/jph.12869]
7. Kalpana B, Prakash M (2016) Antibacterial activity of leaf extracts of Euphorbia hetrophylla L. and Tamilnadia uliginosa (Retz.) Tirveng. And Sastre against Xanthomonas campestris pv. citri. International Journal of Current Research in Biosciences and Plant Biology 3:135-138. [DOI:10.20546/ijcrbp.2016.301.015]
8. Khodakaramian G, Swings J, Vancaneyt M, Van Eygen S (2000) Fatty acid profiles of the strains of bacteria inducing citrus canker and spot diseases by gas liquid chromatography. Iranian Journal of Plant Pathology 36:197-206.
9. Leksomboon CH, Thaveechai N, Kositratana W (2001) Potential of plant extracts for controlling citrus canker of lime. Kasetsart Journal (Natural Science) 35:392-396.
10. Lin HC, Chang H and T-zeng KC (2008) Characterization of novel strains of citrus canker bacterium from citrus in Taiwan. Journal of Taiwan Agriculture Research 57:265-278.
11. Omidbeygi M, Barzegar M, Hamidi Z, Naghdibadi H (2007) Antifungal activity of thyme, summer savory and clove essential oils against Aspergillus flavus in liquid medium and tomato paste. Food Control 18:1518-1523. [DOI:10.1016/j.foodcont.2006.12.003]
12. Reddy GS, Rao AP (1960) Control of canker in citrus nurseries. The Andhra Agricultural Journal 7:11-13.
13. Samavi S, Hassanzadeh N, Faghihi M, Rezaee Danesh Y (2009) Effects of Thyme (Zaatar) Essential oil and some chemical compounds in the control of citrus bacterial canker in Iran. Journal of Plant Pathology 91:691-696.
14. Sauer AV, Santos EM, Gonçalves-Zuliani AM, Nocchi PT, Nunes WM, Bonato CM (2015) Bacteriostatic and Bactericidal Activity In Vitro of Different Essential Oils as Alternative Treatments to Control Xanthomonas citri subsp. citri. Acta Horticulturae 1065:931-936. [DOI:10.17660/ActaHortic.2015.1065.116]
15. Shahivand M, Rezaei Ahmadabadi M, Bazgir E, Yazdani Bioki R (2017). Study on antibacterial effect of marjoram (Origanum vulgare L) essential oil on bacteria causing citrus canker. Journal of Microbial World 10:69-79. (In Persian with English Abstract).

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb