جلد 5، شماره 1 - ( 12-1394 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 47-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

REZAEI R. (2016). Citrus Greening Disease . Plant Pathol. Sci.. 5(1), 37-47.
URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-137-fa.html
پاراد معصومه، رضائی رسول. بیماری میوه سبز مرکبات دانش بیماری شناسی گیاهی 1394; 5 (1) :47-37

URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-137-fa.html

بیماری‌شناسی گیاهی، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج ، rrezaei@yu.ac.ir

پاراد م. و رضائی ر. 1394. بیماری میوه سبز مرکبات. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 5(1): 47-37.

بیماری میوه سبز یا هوانگ­لانگ­بینگ از مخرب‌ترین بیماری‌های مرکبات در سراسر جهان می‌باشد. این بیماری بومی جنوب شرق آسیا است ولی اخیراً وقوع آن از استان­های جنوبی ایران نیز گزارش شده است. این بیماری توسط Liberibacter sp. ایجاد می‌شود که در آوندهای آبکش گیاهان میزبان فعالیت می‌کند. این باکتری به انواع مختلف مرکبات حمله کرده و باعث کاهش شدید محصول می‌شود. برخی از نشانه‌های بیماری شبیه به کمبود بعضی از عناصر غذایی مانند روی می‌باشد که این موضوع تشخیص بیماری را با مشکل مواجه می‌کند. مهترین ناقلین بیمارگر چند گونه­ی پسیل می‌باشند. اصلی‌ترین روش اقتصادی برای پیشگیری از بیماری از بین بردن منابع آلودگی می‌باشد. روش مدیریت بیماری در این مقاله شرح داده شده است.

واژه‌های کلیدی: مرکبات، باکتری، Liberibacter
متن کامل [PDF 372 kb]   (1604 دریافت)
دریافت: 1394/7/7 | پذیرش: 1394/11/20

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.