جلد 4، شماره 1 - ( (بهار و تابستان) 1396 )                   سال1396، جلد4 شماره 1 صفحات 59-45 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darabi F, Valipour M, Naseri , R, Moradi M M. (2017). The Effects of Accelerated Aging Test on Germination and Activity of Antioxidant Enzymes of Maize (Zea mays) Hybrid Varieties Seeds. Iranian J. Seed Res.. 4(1), 45-59. doi:10.29252/yujs.4.1.45
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jisr/article-1-252-fa.html
دارابی فرشته، ولی پور مریم، ناصری رحیم، مرادی میثم. تأثیر پیری زودرس بر جوانه‌زنی و فعالیت آنتی‌اکسیدانت‌های بذر ارقام هیبرید ذرت (Zea mays) پژوهشهای بذر ایران 1396; 4 (1) :59-45 10.29252/yujs.4.1.45

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jisr/article-1-252-fa.html


دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام ، m.darabi8161@gmail.com
چکیده:   (15130 مشاهده)
شرایط نامساعد انبارداری، به‌خصوص رطوبت نسبی بالای محیط انبار و مهم‌تر از آن دما، به‌شدت بر کیفیت بذر گیاهان اثر می‌گذارد. به‌منظور بررسی اثر زوال بر روی جوانه‌زنی بذر ذرت و همچنین بررسی فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت، سلامت غشاء و پروتئین‌های محلول بذر، پژوهشی در آزمایشگاه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه ایلام در سال 1394 به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی و در سه تکرار انجام گرفت. ارقام هیبرید ذرت در شش سطح (سینگل کراس 703، 706، 711، 604، مبین و 701) و پیری زودرس در چهار سطح (شاهد، پیری در چهار، هشت و 12 روز با دمای 40 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 95 درصد) به‌عنوان فاکتورهای این آزمایش بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثر متقابل پیری زودرس و هیبریدهای ذرت در تمامی صفات مورد بررسی معنی‌دار بود. درصد جوانه‌زنی، درصد گیاهچه‌های طبیعی، فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت و پروتئین‌های محلول کاهش معنی‌داری را با افزایش مدت زمان اعمال تنش بین هیبریدها نشان داد. علاوه بر این همبستگی معنی‌داری بین داده‌های نشت الکترولیت‌ها و سایر صفات مشاهده شد. اگرچه فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت به‌عنوان مکانیسم حفاظتی بذر، در تمام هیبریدهای ذرت در طول زوال بذر کاهش قابل‌توجهی را نشان داد، اما به‌طورکلی رقم سینگل کراس 703 در مقایسه با سایر ارقام نسبت به شرایط زوال متحمل‌تر بود.

جنبه‌های نوآوری:
  1. واکنش جوانه‌زنی شش رقم هیبرید ذرت به شرایط زوال بذر .
  2. نقش فعالیت آنتیآکسدانتی در بذرهای زوال یافته ارقام هیبرید ذرت.
متن کامل [PDF 284 kb]   (3565 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی بذر
دریافت: 1395/5/5 | ویرایش نهایی: 1396/10/11 | پذیرش: 1396/3/23 | انتشار الکترونیک: 1396/9/25

فهرست منابع
1. Agrawal, R. 2005. Seed technology. Oxford and IBH Publishing Co, 82p.
2. Alscher, R.G. 1989. Biosynthesis and antioxidant function of glutathione in plants. Physiologia Plantarum, 77(3): 457-464. [DOI:10.1111/j.1399-3054.1989.tb05667.x]
3. Bailly, C., Benamar, A., Corbineau, F., and Come, D. 2000. Antioxidant systems in sunflower (Helianthus annuus L.) seeds as affected by priming. Seed Science Research, 10: 35-42. [DOI:10.1017/S0960258500000040]
4. Balesevic-Tubic, S. 2001. The influence of aging process on seed viability and biochemical changes in sunflower seed. Ph.D. Thesis – University of Novi Sad, Novi Sad (Yugoslavia).
5. Basra, S.M.A., Ahmad, N., Khan, M.M., Iqbal, N., and Cheema, M.A. 2003. Assessment of cotton seed deterioration during accelerated ageing. Seed Science and Technology, 31(3): 531-540. [DOI:10.15258/sst.2003.31.3.02]
6. Beauchamp, C., and Fridovich, I. 1971. Superoxide dismutases: improved assays and an assay applicable to acrylamide gels. Analytical Biochemistry 44(1): 276-287. [DOI:10.1016/0003-2697(71)90370-8]
7. Bewley, J.D., and Black, M. 1994. Seeds: Physiology of Development and Germination. Plenum Press, New York. [DOI:10.1007/978-1-4899-1002-8]
8. Bradford, M.M. 1976. A rapid and sensitive method for the quantitation of microgram quantities of protein utilizing the principle of protein-dye binding. Analytical Biochemistry, 72(1-2): 248-254. [DOI:10.1016/0003-2697(76)90527-3]
9. Chance, B., and Maehly, A.C. 1995. Assay of catalases and peroxidase. Methods in Enzymology, 2: 764-775. [DOI:10.1016/S0076-6879(55)02300-8]
10. Chiu, K.Y., Wang, C.S., and Sung, J.M. 1995. Lipid peroxidation and peroxide-scavenging enzymes associated with accelerated aging and hydration of watermelon seeds differing in ploidy. Physioligia Plantarum, 94: 441-446. https://doi.org/10.1111/j.1399-3054.1995.tb00951.x [DOI:10.1034/j.1399-3054.1995.940310.x]
11. Demir Kaya, M., Dietz, K.J., and Sivriteoe, H. O. 2010. Changes in antioxidant enzymes during ageing of onion seeds. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 38(1): 49-52.
12. Gholami Tilebeni, H., and Golpayegani, A. 2011. Effect of seed ageing on physiological and biochemical changes in rice seed (Oryza sativa L.). International Journal of AgriScience, 1(3): 138-143.
13. Goel, A., Goel, A.K., and Sheoran, I.S. 2003. Changes in oxidative stress enzymes during artificial ageing in cotton (Gossypium hirsutum L.) seeds. Journal of Plant Physiology, 160: 1093-1100. [DOI:10.1078/0176-1617-00881] [PMID]
14. Gupta, A., and Aneja, K.R. 2004. Seed deterioration in soybean varieties during storage-physiological attributes. Seed Research, 32(1): 26-32.
15. ISTA, 1999. International rules for seed testing. Seed Science and Technology, 13: 299-520.
16. Kalpana, R., and Madhava Rao, K.V. 1994. Absence of the role of lipid peroxidation during accelerated ageing of seeds of pigeon pea (Cajanus cajan L.) cultivars. Seed Science and Technology, 22(2): 253-260.
17. Kibinza, S., Vinel, D., Coˆ me, D., Bailly, C., and Corbineau, F. 2006. Sunflower seed deterioration as related to moisture content during ageing, energy metabolism and active oxygen species scavenging. Physiologia Plantarum, 128(3): 496-506. [DOI:10.1111/j.1399-3054.2006.00771.x]
18. Lehner, A., Mamadou, N., Poels, P., Come, D., Bailly, C., and Corbineau, F. 2008. Change in soluble carbohydrates, lipid peroxidation and antioxidant enzyme activityes in the embryo during aging in wheat grains. Journal of Cereal Science, 47(3): 555-565. [DOI:10.1016/j.jcs.2007.06.017]
19. Linn, S.S., and Pearce, R.S. 1990. Changes in lipids in bean seeds (Phaseolus vulgaris) and corn caryopses (Zea mays) aged in contrasting environments. Annals of Botany, 65(4): 451–456. [DOI:10.1093/oxfordjournals.aob.a087955]
20. McDonald, M.B. 1999. Seed deterioration: physiology, repair, and assessment. Seed Science and Technology, 27: 177-237.
21. Mohammadi, H., Soltani, A., Sadeghipour, H.R., and Zeinali, E. 2011.Effect of seed aging on subsequent seed reserve utilization and seedling growth in soybean. International Journal of Plant Production, 5(1): 65-70.
22. Mohsennasab, F., Sharifizadeh, M., and Siadat A. 2010. Study the Seed deterioration on germination and seedling growth of wheat genotype under laboratory conditions. Journal of Crop Physiology, 7: 59-71.
23. Msuya, D.G., and Stefano, J. 2010. Responses of maize (Zea mays L.) seed germination capacity and vigour to seed selection based on size of cob and selective threshing. World Journal of Agricultural Sciences, 6(6): 683-688.
24. Priestly, D.A. 1986. Seed aging: Implication for seed storage and persistence in the soil. Cornell University Press. Ithaca, NY. [PMCID]
25. Pukacka, S., and Ratajczak, E. 2005. Production and scavenging of reactive oxygen species in Fagussylvatica seeds during storage at varied temperature and humidity. Journal of Plant Physiology, 162: 873-885. [DOI:10.1016/j.jplph.2004.10.012] [PMID]
26. Rajjou, L., Lovigny, Y., Job, C., Belghazi, M., Groot, S., and Job, D. 2007. Seed quality and germination. In Seeds: Biology, Development and Ecology (eds.). 324-332. [DOI:10.1079/9781845931971.0324]
27. Rao, R.G.S., Singh, P.M., and Mathura, R. 2006. Storability of onion seeds and effects of packaging and storage conditions on viability and vigour. Scientia Horticulturae, 110: 1-6. [DOI:10.1016/j.scienta.2006.06.002]
28. Sinha, A.K. 1972. Colorimetric assay of catalase. Analytical Biochemistry, 47(2): 389-394. [DOI:10.1016/0003-2697(72)90132-7]
29. Soltani, E., Galeshi, S., Kamkar, B., and Akramghaderi, F. 2008. Modeling seed aging effects on response of germination to temperature in wheat. Seed Science and Biotechnology, 2(1): 32-36.
30. Sung, J.M. 1996. Lipid peroxidation and peroxide-scavenging in soybean seeds during aging. Physiologia Plantarum, 97(1): 85-89. https://doi.org/10.1034/j.1399-3054.1996.970113.x [DOI:10.1111/j.1399-3054.1996.tb00482.x]
31. Sung, J.M., and Jeng, T.L. 1994. Lipid peroxidation and peroxide-scavenging enzymes associated with accelerated aging of peanut seed. Physiologia Plantarum, 91(1): 51-55. https://doi.org/10.1111/j.1399-3054.1994.tb00658.x [DOI:10.1034/j.1399-3054.1994.910108.x]
32. Tammela, P., Vaananen, P.S., Lakso, I., Hopia, A., Vourela, H., and Nygrem, M. 2005. Tocopherols, tocoterienols and fatty acids as indicators of natural ageing in Pinus syluestris seeds. Scandinavian Journal of Forest Research, 20(5): 378-384. [DOI:10.1080/02827580500292063]
33. Tatić, M., Balešević-Tubić, S., Vujaković, M. and Nikolić, Z. 2008. Changes of germination during natural and accelerated aging of soybean seed. Proc. The Second Joint PSU–UNS International Conference on BioScience: Food, Agriculture and the Environment Jun 22–24, 2008 Novi Sad, Serbia.
34. Walters, C. 1998. Understanding the mechanisms and kinetics of seed aging. Seed Science Research, 8(2): 223-244. [DOI:10.1017/S096025850000413X]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پژوهشهای بذر ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Seed Research

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.