[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: سال 8، شماره 1 - ( 12-1397 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 24-37 برگشت به فهرست نسخه ها
مدیریت بیماریهای قارچی گیاهان با اسانسهای طبیعی
بنفشه صفایی فراهانی*، رضا مستوفی زاده قلمفرسا
بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز ، ، b.safae@areeo.ac.ir
چکیده:   (38 مشاهده)
صفایی فراهانی ب. و مستوفی­زاده قلمفرسا ر. 1397. مدیریت بیماریهای قارچی گیاهان با اسانسهای طبیعی. دانش بیماری­شناسی گیاهی 8(1): 37-24. DOI: 10.2982/PPS.8.1.24.
 
 اسانسها ترکیبات آب گریز، فرار و معطری هستند که از دیرباز به شکل مواد خوشبوکننده و طعم‌دهنده به کار رفته‌اند. بر اساس مطالعات اخیر برخی اسانسها در برابر بعضی قارچهای مهم بیمارگر گیاهی، خاصیت قارچکشی نیز دارند. به عنوان مثال اسانس آویشن باغی رشد Penicillium italicum و اسانس اسطوخدوس رشد Botrytis cinerea، Rhizopus stolonifer و Aspergillus niger را به طور کامل در محیط‌کشت متوقف می‌کنند. از اسانس آویشن باغی برای مهار پوسیدگی سیاه پرتقال ناشی از Alternaria citri و کپک خاکستری توت‌فرنگی ناشی از Botrytis cinerea نیز استفاده شده است. فعالیت ضد قارچی اسانسها اغلب ناشی از تأثیر آنها بر دیواره سلولی، غشای سیتوپلاسمی، عملکرد میتوکندریایی و میزان اکسید نیتریک در سلولهای قارچی است. با توجه به افزایش نگرانیها درباره مضرات قارچ‌کش‌های شیمیایی، اسانسها به عنوان قارچ‌کش‌های طبیعی می‌توانند بازار خوبی به دست آورند. در این مقاله، استفاده از اسانسهای گیاهان به شکل قارچ‌کش‌های طبیعی، نحوه اثر و جنبه‌های مربوط به سلامت آنها مورد بحث قرار گرفته است.
واژه‌های کلیدی: آویشن، اسطوخدوس، Aspergillus
متن کامل [PDF 266 kb]   (19 دریافت)    
نوع مطالعه: ترویجی | موضوع مقاله: تخصصي
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safaiefarahani B, Mostowfizadeh-Ghalamfarsa R. Fungal Plant Disease Management by Natural Essential Oils. pps. 2019; 8 (1) :24-37
URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-249-fa.html

صفایی فراهانی بنفشه، مستوفی زاده قلمفرسا رضا. مدیریت بیماریهای قارچی گیاهان با اسانسهای طبیعی. دانش بیماری شناسی گیاهی. 1397; 8 (1) :24-37

URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-249-fa.html



سال 8، شماره 1 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
سامانه نشریات دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی University of Yasouj Journals System Plant Pathology Science
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3921