جلد 3، شماره 1 - ( 12-1392 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 36-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

SHOLEVARFARD A R, MOOSAVI M R. (2014). Role of Nutritional Elements in Plant Disease Management . Plant Pathol. Sci.. 3(1), 17-36.
شعله‌ورفرد علیرضا، موسوی سیدمحمدرضا. نقش عناصر غذایی در مدیریت بیماری‌های گیاهی دانش بیماری شناسی گیاهی 1392; 3 (1) :36-17

گروه بیماری‌شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت ، rmmoosavi@yahoo.com
شعله‌ور‌فرد، ع. و موسوی، س. م. 1392. نقش عناصر غذایی در مدیریت بیماری‌های گیاهی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 3(1): 36-17.
 عناصر غذایی معمولا برای افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی مصرف می‌شوند. این عناصر قادر به افزایش سطح تحمل یا مقاومت گیاهان به بعضی بیماری‌ها نیز هستند. تصحیح و تعدیل مواد غذایی خاک می‌تواند به عنوان یک روش موثر مدیریت بیماری‌های گیاهی در کشاورزی پایدار در نظر گرفته ‌شود. عناصر غذایی اولین و مهمترین خط دفاعی را در برابر بیماری‌های گیاهی تشکیل می‌دهند که روی تمام اجزای مثلث بیماری تاثیر می‌گذارند. مواد غذایی می‌توانند بیماری‌ها را تاحد رضایت بخشی کاهش دهند یا حداقل آنها را تا سطحی تقلیل دهند که مهارشان توسط سایر روش‌ها موفقیت‌آمیز‌تر و ارزان‌تر باشد. در این مقاله تاثیر عناصر غذایی روی میزان تحمل یا مقاومت، ساختار بافتی و ظاهری گیاه، بیماری‌زایی و بقای بیمارگر بررسی شده است.
واژه‌های کلیدی: بیماری، پتاسیم، فسفر، گیاه، نیتروژن
دریافت: 1392/4/10 | پذیرش: 1392/10/1