3 نتیجه برای Brenneria
میثم آزادی مقدم، ذبیح الله اعظمی ساردویی، مهدی ازادوار،
جلد 8، شماره 2 - ( 6-1398 )
چکیده
آزادیمقدم م، اعظمی ساردوئی ذ و آزادوار م. 1398. بیماری شانکر باکتریایی پوستی درخت گردو. دانش بیماریشناسی گیاهی 8(2):44-38.DOI: 10.2982/PPS.8.2.38
بیماری شانکر باکتریایی یکی از مخربترین بیماریهای گردو است که باعث کاهش کمیت و کیفیت محصول، خشکیدگی شاخهها و زوال درختان گردو میشود. این بیماری به دو شکل عمقی و سطحی به ترتیب توسط دو باکتری Brenneria nigrifluens و B. rubrifaciens ایجاد میشود. مهمترین راه ورود بیمارگرها در تنه و شاخهها، زخمهای ناشی از فعالیتهای انسانی یا وسایل برداشت مکانیکی میباشد. این بیماری با افزایش درجه حرارت، رطوبت بالای ناشی از آبیاری کرتی یا غرقابی و تغذیه ناکافی شدت مییابد. در مقاله حاضر تاریخچه، اهمیت، نشانهها، زیستشناسی و دامنه میزبانی باکتریها، نحوه نمونهبرداری، جداسازی و خصوصیات افتراقی باکتریها و روشهای مدیریت بیماری بیان شده است.
کاووس کشاورزی، هادی کریمی پور فرد،
جلد 10، شماره 1 - ( 12-1399 )
چکیده
کشاورزی ک، کریمیپورفرد ه (1399) بیماریهای باکتریایی درختان گردو در ایران. دانش بیماریشناسی گیاهی10(1): 116-107. Doi: 10.2982/PPS.10.1.107.
گردو یکی از درختان میوه مهم در ایران است، که همواره در معرض هجوم عوامل بیماریزا به ویژه باکتریها قرار دارد. سه بیماری مهم باکتریایی گردو در ایران سوختگی باکتریایی (Xanthomonas arboricola pv. juglandis)، شانکرهای پوستی(Brenneria nigrifluens, Brenneria rubrifacians) و گال طوقه (Agrobacterium tumefaciens) هستند. ویژگیهای باکتری شناختی و بیماریزاییِ باکتریهای بیمارگر، روشهای مدیریت این بیماریها، به همراه پیشنهادهایی برای شناسایی ژنوتیپهای مقاوم درختان گردو با روشهای مولکولی در این مقاله شرح داده شده اند.
میثم بخشی گنجه،
جلد 11، شماره 1 - ( 12-1400 )
چکیده
بخشی گنجه م (1400) بیماری زوال حاد بلوط. دانش بیماریشناسی گیاهی 11(1): 132-122.
Doi: 10.2982/PPS.11.1.122.
زوال حاد بلوط با نشانه های شانکر و تراوشات رنگی روی تنه درختان بالغ از دو دهه پیش در شمال ایران گزارش شده است. چند باکتری از راسته Enterobacterales ، تیره Pectobacteriaceae و جنس Brenneria از درختان بیمار جداسازی و شناسایی شده اند. بلوط هرچند که ژنهای متعددی دارد که محصولات آنها مسئول مقاومت گیاه در برابر قارچهای بیمارگر، بیمارگرهای بیوتروف، همیبیوتروف و تنشهای آبی هستند ولی مقاومتی در برابر این باکتریهای بیمارگر نکروتروف نشان نمیدهد. سازوکار بروز و شیوع بیماری زوال حاد بلوط، پیش آمادگی درختان در اثر خشکسالیهای پیاپی، طغیان بعضی آفتها و سرعت به نسبت پایین تکامل ژنهای دفاعی بلوط در مقابل سرعت بالای تکامل فاکتورهای بیماریزایی باکتریهای نکروتروف نظیر گونه های Brenneria است. نظر به تغییرات آب و هوایی زیاد سالهای اخیر ممکن است در آینده شاهد شیوع بیماری در جنگلهای سایر مناطق کشور باشیم. پژوهشهای انجام شده در مورد بیماری در این مقاله شرح داده شده اند تا راه برای ارائه روش مناسب مدیریت بیماری هموار شود.