جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای چغندرقند

گیلدانا مؤیدی، رضا مستوفی زاده قلمفرسا،
جلد 1، شماره 2 - ( 6-1391 )
چکیده

مویدی،گ. و مستوفی‌زاده قلم‌فرسا، ر. 1391. معرفی روش‌های جداسازی و شناسایی هشت شبه گونه Trichoderma. دانش ‌بیماری‌شناسی ‌گیاهی 1(2) : 39-31. 
شبه‌گونه‌های Trichoderma از مهم‌ترین ‌قارچ‌های خاک‌زی متعارض قارچ‌های بیمارگر گیاهان می‌باشند، که در القای مقاومت در گیاهان زراعی نیز نقش دارند، بنابراین جداسازی و شناسایی آن‌ها می‌تواند کمک زیادی به استفاده از آن‌ها در مبارزه زیستی با بیمارگرها ‌نماید. این قارچ‌ها را می‌توان با روش رقیق‌سازی سوسپانسیون خاک و کشت روی محیط‌های داوه، پپتون‌ رزبنگال و یا سیب‌زمینی/دکستروز/آگار تعدیل شده، جداسازی کرد. شناسایی آن‌ها نیز بر اساس ویژگی‌های پرگنه‌ها، خصوصیات ریخت‌شناسی کنیدیوم‌برها، فیالیدها و کنیدیوم‌ها صورت می-گیرد. هشتادو پنج جدایه‌ی Trichoderma از 25 نمونه‌ی خاک، 8 منطقه‌ی چغندرکاری استان فارس به این روش جدا و خالص‌سازی شدند. با مطالعه صفات آن‌ها، 8 شبه‌گونه‌ی Trichoderma ،به اسامی T. asperellum، T. atroviride، T. brevicompactum، T. harzianum، T. longibrachiatum، T. spirale،T. tomentosum وT. virens ، شناسایی شدند. روش‌های جداسازی، شناسایی و خصوصیات ریخت‌شناسی این قارچ‌ها شرح داده شده است.

سمیه موسوی، مهدی ارزنلو،
جلد 5، شماره 2 - ( 6-1395 )
چکیده

موسوی س. و ارزنلو م. 1395. بیماری لکه برگی سرکوسپورایی چغندرقند. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 5(2):22-13.

بیماری لکه برگی سرکوسپورایی چغندرقند یکی از مهم‌ترین بیماری اندام‌های هوایی این گیاه است. این بیماری در سراسر جهان بیش از یک سوم مناطق کشت چغندرقند را تحت تأثیر قرار داده است. عامل بیماری قارچ Cercospora beticola است. تنوع ریخت‌شناختی و ژنتیکی زیادی در داخل و بین جمعیت‌های این گونه گزارش شده است. مدیریت بیماری به روش‌های زراعی، کاشت ارقام مقاوم و ‌پاشیدن سموم شیمیایی صورت می­گیرد. با توجه به خسارت اقتصادی بیماری در ایران، در این مقاله جنبه‌های مختلف آن شامل معرفی عامل بیماری، زیست‌شناسی، چرخه بیماری و روش‌های مدیریتی کارآمد بیماری شرح داده شده است.


لیلا مطیعیان، مهدی نصراصفهانی،
جلد 5، شماره 2 - ( 6-1395 )
چکیده

 مطیعیان ل. و نصراصفهانی م. 1395. روش مدیریت نماتد سیستی چغندرقند. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 5(2): 41-32.

چغندرقند یکی از محصولات اساسی و ماده اولیه صنایع قند و شکر کشور می‌باشد. نماتد سیستی چغندرقند (Heterodera schachtii) یکی از خسارت‌زاترین بیمارگرهای چغندرقند به شمار می‌آید. این نماتد دامنه‌ی میزبانی وسیعی دارد و 218 گونه از 95 جنس متعلق به 23 خانواده‌ی گیاهی، از گونه‌های زراعی، زینتی و علف‌های‌هرز را شامل می‌شود. روش‌ مدیریت این نماتد شامل ممنوعیت کشت در اراضی شدیداً آلوده، کشت زود هنگام (فرار)، تناوب زراعی، استفاده از ارقام مقاوم، استفاده از عوامل دارای توان مهارزیستی بیمارگر، کودهای آلی، کودهای دامی، ضایعات گیاهی، کمپوست، ورمی کمپوست، آفتاب‌دهی و استفاده از سموم شیمیایی شرح داده شده است.


مونس بخشی،
جلد 7، شماره 1 - ( 12-1396 )
چکیده

بخشی م. 1396. معیارهای مهم شناسایی گونه­ های Cercospora. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 7(1): 14-1. 

گونه­های Cercospora گروهی از قارچ­های بیمارگر گیاهی مهم با توزیع جغرافیایی گسترده هستند. آنها اغلب باعث ایجاد لکه برگی در گیاهان تیره ­های عمده دولپه­ای­ها، بیشتر تیره ­های تک‌لپه‌ای‌ها، برخی بازدانگان و سرخس­ها می­شوند. ویژگی­های مختلفی از قبیل ریخت­شناسی، تولید زهرابه­ های قارچی و تخصص ­یافتگی میزبانی برای تشخیص گونه­ های این جنس به­ کار رفته­ اند. یافته ­های جدید پژوهشی نشان داده ­اند که برای شناسایی دقیق گونه­ های Cercospora بررسی مجموعه خصوصیات ریخت‌شناسی، زیست‌شناسی و فیلوژنتیک آن­ها، که در این مقاله شرح داده شده­ اند، از کارآیی بهتری برخوردار هستند. شناسایی دقیق این بیمارگرها، قدم اول برای یافتن روش­های مناسب مدیریت بیماری­های آن­ها است، بنابراین پیشنهاد می­شود که به‌منظور شناسایی دقیق گونه­ های Cercospora، آن­ها بر اساس این معیارها مورد مطالعه و بازبینی قرار گیرند.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb