جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای حسگر

مهدی صدروی، قائم خردمندمطلق ،
جلد 2، شماره 2 - ( 6-1392 )
چکیده

صدروی، م. و خردمندمطلق، ق. 1392. کاربردهای فن‌آوری نانو در بیماری‌شناسی گیاهی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 2(2):44- 38.  
فن‌آوری نانو، علمی است که به شناسایی، تولید و استفاده از مواد در مقیاس نانومتر (‌‌‌9- 10متر) می‌بردازد. این فن‌آوری که قدرت سازماندهی در حد مولکولی را فراهم کرده در بیماری‌شناسی گیاهی برای تولید نانوحسگر‌های زیستی برای تشخیص سریع بیمارگرها، تولید مواد نقره و سیلیکا-نقره نانو برای مبارزه با قارچ‌ها و باکتری‌ها و تهیه سموم شیمیایی به شکل کپسول‌های نانو، کاربرد دارد. ذرات فلزی نانو بازدارنده بیمارگرهای گیاهی، از بعضی قارچ‌ها، باکتری‌ها و گیاهانی مانند آفتابگردان، یونجه، خردل‌هندی، ماگنولیا و خرمالوی ژاپنی بدست آمده است.

مریم موسیوند،
جلد 13، شماره 1 - ( 12-1402 )
چکیده

موسیوند، م. (1402). فنآوری­های نوین تشخیص زهرقارچ­ها در محصول­ها و فرآورده ­های گیاهی. دانش بیماری­شناسی گیاهی، 13 (1)، 103-89.
زهرقارچ­ها متابولیت­های ثانویه قارچ­ها هستند که به دلیل سمیت و سرطانزایی تهدیدی جهانی برای سلامت انسان و دام به شمار می ­آیند. افزایش تقاضا برای ردیابی سریع، ساده و کم هزینه این ترکیب­ها، به‌ویژه در محل، منجر به توسعه حسگرهای زیستی متنوعی شده است. اگر چه آنتی­بادی­ها برای چندین دهه پرکاربردترین پروب تشخیصی در طراحی حسگرهای زیستی بوده­اند اما دشواری تولید آنتی­بادی منوکلونال برای زهرقارچ­ها به دلیل قرارگیری آنها در گروه مولکولهای کوچک و غیر ایمنوژن، منجر به ابداع فنآوری نوین پروب­های آپتامری برای ردیابی این مولکول­های خطرناک شده است. آپتامرها توالی­های تک رشته الیگونوکلئوتیدی هستند که با تبدیل شدن به ساختار سه بعدی خود، مولکول هدف را با اختصاصیتی در حد آنتی­ بادی­های منوکلونال ردیابی می­نمایند. مزایای بسیار زیاد آپتامرها از جمله نداشتن محدویت در نوع مولکول هدف، اندازه کوچک، پایداری بالا، قابلیت تولید کم هزینه و آسان، این پروب­های تشخیصی را به یکی از مهترین رقبای آنتی­بادی­ها در طراحی حسگرها تبدیل کرده است. به کارگیری پروب­های آپتامری در طراحی حسگرهای زیستی منجر به توسعه آپتاحسگرهایی که از حساسیت و اختصاصیت بالایی در ردیابی مولکولهای هدف برخوردارند، شده است. پروب­های آپتامری، روش آزمایشگاهی غربال آنها ، انواع آپتاحسگرها و کاربرد آنها در تشخیص زهرقارچ­های مهم در این مقاله شرح و بحث شده است.

 

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb