جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای Ralstonia

المیرا ابوترابی،
جلد 2، شماره 2 - ( 6-1392 )
چکیده

ابوترابی، ا. 1392. کاربرد روش پیوندزدن در مدیریت بیماری‌های خاک‌زاد گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 2(2): 11-1. 
 مدیریت عوامل بیماری‌زای خاک‌زاد گوجه‌فرنگی با هدف کاهش مصرف سموم شیمیایی و تولید محصول سالم، ارائه راهکار مناسبی را می‌طلبد. استفاده از روش پیوند به‌عنوان یکی از کارآمدترین روش‌های مدیریتی در جهت دستیابی به این هدف می‌باشد و می‌تواند راهکار مناسبی برای حذف و یا کاهش مصرف سموم آلاینده که اثرات زیست محیطی نامطلوبی را به دنبال دارد، محسوب گردد. بر اساس پژوهش‌های انجام شده، در این روش با بهره‌گیری از پایه‌های مقاوم بذری و پیوند رقم زراعی روی این پایه‌ها، علاوه بر دستیابی به محصول بیشتر با کیفیت مطلوب و رشد بهینه گیاه، می‌توان خسارت بیماری‌ها را بدون مصرف سموم و یا با مصرف کمتر سم مدیریت نمود.

کبری مسلم خانی، جواد مظفری،
جلد 5، شماره 1 - ( 12-1394 )
چکیده

مسلم­خانی ک. و مظفری ج. 1394. مدیریت بیماری پژمردگی باکتریایی سیب­زمینی با سلامت­سنجی غده­های بذری. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 5(1): 75-62.

باکتری Ralstonia solanacearum  یکی از مهم­ترین بیمارگرهای گیاهی است که باعث کاهش کمی و کیفی محصول سیب­زمینی می­شود. مبارزه با این باکتری به دلیل دامنه میزبانی گسترده و نیز انتشار وسیع آن در خاک­های مناطق مختلف و انتقال آن از طریق آب آبیاری و غده‌هایی که آلودگی پنهان دارند، بسیار مشکل است. در حال حاضر این باکتری در اکثر نقاط ایران پراکنده شده است و با ایجاد پژمردگی و پوسیدگی قهوه­ای به عنوان خطری بالقوه، محصول سیب­زمینی کشور را تهدید می­کند. تهیه و کاشت غده­های بذری سالم و گواهی شده موثرترین روش­ مدیریت بیماری است. مدیریت موفق بیماری، مستلزم داشتن دانش کافی در مورد نحوه­ی پراکنش و شیوع بیماری است. در این مقاله ضمن شرح یافته­های نوین علمی در مورد بیماری، روش­های جدید ردیابی باکتری برای سلامت­سنجی غده­های بذری سیب­زمینی معرفی شده­اند.


آرمان کامگار، ساغر کتابچی،
جلد 12، شماره 1 - ( 12-1401 )
چکیده

کامگار ا، کتابچی  س (1401) اثر سه کودزیستی برشاخص­های رشدی گوجه ­فرنگی و شدت بیماری پژمردگی  باکتریایی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 12(1): 112-105.           

 

چکیده

مقدمه: پژمردگی باکتریایی ناشی از Ralstonia solanacearum یکی از بیماریهای مهم گوجه­ فرنگی در جهان است. امروزه روش­های جدید بر پایه استفاده از محصولات زیستی برای مدیریت بیماری‌های گیاهی مورد توجه قرار گرفته تا با کاهش مصرف سمهای شیمیایی و آسیب به محیط­­زیست، محصولی ارگانیک در اختیار مصرف­ کنندگان قرار گیرد. مواد و روش­ها: تاثیر سه کودزیستی نیتروکارا (حاوی چند باکتری تثبیت کننده ازت)، میکروارگانیزمهای مؤثر (­:EM® حاوی چند گونه مخمر و باکتری) و کمپوست بر شاخصهای رشدی گوجه­­ فرنگی و شدت بیماری پژمردگی باکتریایی در قالب طرح کاملا تصادفی در شرایط گلخانه مورد بررسی قرار گرفتند. یافته­ ها: تجزیه واریانس داده های آزمایش نشان داد که این سه کود تاثیر معنی­داری در افزایش شاخصهای رشدی گوجه­­ فرنگی دارند ولی باعث کاهش معنی­ دار شدت بیماری نمی گردند. کمپوست در بین آنها بیشترین تاثیر را بر شاخصهای رشدی گوجه ­­فرنگی حتی در حضور بیمارگر داشت. نتیجه­ گیری: کمپوست می­تواند به عنوان یک عامل بهبوددهنده شاخصهای رشدی گوجه­­ فرنگی در برنامه مدیریت بیماری پژمردگی باکتریایی مد نظر قرار گیرد.


مینا راستگو، سیروس هنرور،
جلد 13، شماره 1 - ( 12-1402 )
چکیده

راستگو، م.، هنرور، س. (1402). کاربرد فاژها برای مهار زیستی باکتری­های بیماری­زای گیاهان. دانش بیماری­شناسی گیاهی، 13 (1)، 64-55.

باکتری­های بیماری­زا یکی از مهم­ترین عوامل کاهش عملکرد محصولات گیاهی می­ باشند. مدیریت این بیمارگرها در گذشته به استفاده از سمهای ضد باکتریایی یا القاکننده­های مقاومت محدود می ­شد، اما با کشف باکتریوفاژها در دهه­ های اخیر، توجه به استفاده از آنها افزایش یافته است. باکتریوفاژها یا فاژها ویروس­هایی هستند که به صورت  کاملا اختصاصی بر سلول­های باکتریایی اثر می­گذارند. در حال حاضر، صدها باکتریوفاژ جداسازی و علیه باکتری­های بیماری­زای گیاهی آزمایش شده­اند و همچنان تعداد زیادی نیز وجود دارند که بایستی بررسی شوند. این رویکرد نیازمند پروتکل‌های خاصی برای شناسایی فاژهای جدید، درک پیدایش کلون‌های مقاوم به فاژ و عفونت‌پذیری سایر گونه‌های باکتریایی می­باشد. فاژتراپی یا استفاده از فاژها برای مهارزیستی با باکتری­های بیماری­زای گیاهی به خاطر ارزان بودن، اختصاصیت بسیار بالا فاژها علیه باکتری­ها، عدم تاثیر منفی روی انسان یا حیوانات و عدم آلودگی زیست محیطی، به عنوان روشی مناسب برای مهارزیستی این بیمارگرها می­تواند در نظر گرفته شود.
 


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb