جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای کولیوند

مهسا آبادخواه، داود کولیوند،
جلد 7، شماره 2 - ( 6-1397 )
چکیده

آبادخواه م. و کولیوند د. 1397. بیوسنسورها و کاربرد آنها در بیماری‌شناسی گیاهی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 7(2): 59-47. DOI:10.2982/PPS.7.2.47

پیشگیری از خسارت بیماریهای گیاهی نیازمند استفاده از ابزارهای جدید، توانمند، ساده و قابل حمل برای تشخیص سریع عوامل بیماریزا است. امروزه فناوری بیوسنسور  ابزاری توانمند برای ارزیابی روش­های مرسوم در علوم کشاورزی است. از ویژگی­های مهم بیوسنسورها حساسیت، گزینندگی و قابل حمل ­بودن آن­ها می­باشد که برای تجزیه و تحلیل سریع ترکیبات پیچیده با مقدار کم نمونه بکار می­روند. هر بیوسنسور مرکب از سه بخش عنصر زیستی، مبدل و آشکارساز است. مهم‌ترین کاربرد آنها­ در بیماری­شناسی گیاهی تشخیص سریع بیمارگرهای گیاهی برای کاهش مصرف مواد شیمیایی گران‌قیمت و آسیب­رسان به محیط ­زیست است. این مقاله  به معرفی انواع بیوسنسورها و کاربردهای آنها در بیماری­شناسی گیاهی می­پردازد.


فرشته اسماعیل زاده، داود کولیوند،
جلد 12، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1401 )
چکیده

 اسماعیل­زاده،  ف.، کولیوند، د. (1401). ویروس چروکیدگی قهوه‌ای میوه گوجه­فرنگی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 12(1): 93-84.
                                                        
چکیده
ویروس چروکیدگی قهوه‌ای گوجه ­فرنگی (ToBRFV) یک بیمارگر نوظهور است که عموماً در گلخانه‌ها باعث ایجاد بیماری می‌شود. این ویروس نواحی زرد رنگ، بدشکلی و زخم‌های نکروتیک قهوه‌ای رنگ روی میوه‌های گوجه ­فرنگی  ایجاد می‌کند. این ویروس که انتشار جهانی دارد به تازگی با استفاده از روش‌های مولکولی  در گلخانه ­های چند استان ایران گزارش شده است. با توجه به گزارش این ویروس از ایران خصوصیات ویروس ToBRFV، نشانه ­ها، دامنه میزبانی، نحوه انتقال و انتشار و روشهای مدیریت آن بر اساس مطالعات انجام شده قبلی شرح داده شده­اند.

 
پرستو پورعزیز، داود کولیوند،
جلد 13، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1402 )
چکیده

پورعزیز، پ.، کولیوند، د. (۱۴۰۲). کاربرد پلیمرهای زیستی در مدیریت بیماری­های ویروسی گیاهان. دانش بیماری­شناسی گیاهی، ۱۳(۱)، ۱۳۴-۱۲۵.
پلیمرهای با منشا طبیعی، پلیمر زیستی شناخته می ­شوند. پلیمرهای زیستی به دلیل ویژگی­های سازگاری زیستی و زیست تخریبی کاربردهای گسترده ­ای در زمینه ­های متفاوت از جمله کشاورزی پزشکی و صنعت دارند. پلیمرهای زیستی با افزایش سیستم ایمنی گیاهان از طریق تآثیر بر ژن­های مقاومت و همچنین فعال کردن مکانیسم ­های مربوط به مقاومت باعث محدود کردن فعالیت­های بیمارگرهای گیاهی می­ شوند. بنابراین استفاده از این مواد جهت مقابله با بیمارگرهای گیاهی کاربرد وسیعی در کشاورزی پیدا کرده است. استفاده از پلیمرهای زیستی جهت مقابله با بیمارگرهای گیاهی مانند قارچ­ها و باکتری­ها راه حل مناسبی برای کاهش خسارت آنها است. همچنین تیمار گیاه آلوده به ویروس با پلیمرهای زیستی باعث کاهش علایم و خسارت بیماری می ­شود. مکانیسم‌های مولکولی ضد ویروسی برخی پلیمرهای زیستی مانند کیتوزان، کیتین، الیگوکیتوزان، بتاگلوکان­ها، لنتینان، آلژینات و هیدروژل و ترکیبهای آن در مدیریت بیماریهای ویروسی گیاهان در این مقاله شرح داده شده ­اند.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb