4 نتیجه برای قاسمی
کامران قاسمی،
جلد 7، شماره 1 - ( 12-1396 )
چکیده
قاسمی ک. 1396. نقش گوگرد در مدیریت بیماریهای گیاهی. دانش بیماریشناسی گیاهی 7(1):72 -63.
گوگرد با داشتن خاصیت قارچکشی و تقویت سیستم دفاعی گیاه میتواند در کشت آلی نقش مهمی داشته باشد. وجود ترکیبات دفاعی گوگرددار شامل گوگرد عنصری، H2S، گلوتاتیون، فیتوکلاتینها، ترکیبات ثانویه و پروتیینهای غنی از گوگرد در شرایط تنش حیاتی است. دی سولفات کربن بهعنوان ضدعفونیکننده خاک علیه چندین قارچ خاکزاد مولد بیماری مانند تدخین خاک برای کنترل قارچ آرمیلاریای پوسیدگی طوقه و ریشه مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین از بخار گوگرد برای کنترل سفیدک پودری در گلخانهها استفاده میشود. پد آزادکننده گوگرد و دوددهی، جهت کنترل پوسیدگی در انبار انگور و برخی دیگر ازمیوه ها بکار میرود. گوگرد همچنین برای مبارزه با زنگ، پوسیدگی میوه، بلایت، کنه عنکبوتی، پسیل و تریپس مؤثر است.
صغری قاسمی دودران، مهدی داوری،
جلد 9، شماره 2 - ( (بهار و تابستان) 1399 )
چکیده
قاسمی دودران ص، داوری م (1399) بیماریهای قارچی فندق در ایران. دانش بیماریشناسی گیاهی 9(2): 94-85. DOI:10.2982/PPS.9.2.85.
درخت فندق، دارای رویشگاههای طبیعی در شمال غرب ایران در جنگلهای استانهای اردبیل و گیلان است. بیماری زوال یک عامل تهدیدکننده درختان فندق در این ناحیه است. نشانههای بیماری به شکل ضعف عمومی، کاهش رشد، برگریزی و سرخشکیدگی شاخهها، شانکر روی شاخه و تنه و پوسیدگی ریشه ظاهر میشوند که سرانجام به مرگ تدریجی یا زوال درختان منجر میشوند. قارچهایی که باعث ایجاد بیماری زوال فندق در ایران میشوند Diaporthe amygdali،
و Cytospora fuckelii بهعنوان عاملهای شانکر و Fusarium semitectum، F. lateritium، F. anthophilum و Armillaria mellea بهعنوان عاملهای پوسیدگی ریشه گزارش شدهاند. نشانههای زوال درختان فندق در ایران، قارچهای بیمارگر و راهکارهای مدیریت بیماری در این مقاله شرح داده شدهاند.
علی علیزاده علیآبادی، محمد مهدی فقیهی، محمد صالحی، اابوالقاسم قاسمی،
جلد 11، شماره 2 - ( (بهار و تابستان) 1401 )
چکیده
علیزاده علیآبادی ع، فقیهی م م، صالحی م، قاسمی ا (1401) پویاییشناسی وقوع و پراکندگی بیماری هوانگلونگبینگ مرکبات در ایران. دانش بیماریشناسی گیاهی 11(2): 21-11.
Doi: 10.2982/PPS.11.2.11
مقدمه: هوانگلونگبینگ یا میوه سبز یکیاز بیماریهای مهم مرکبات در ایران است. روند گسترش بیماری در هفت استان در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: باغهای مرکبات استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، فارس، کرمان و مازندران طی سالهای 1386 تا 1388 و 1396 تا 1398 بازدید شدند و نمونههای مشکوک به بیماری جمعآوری و پساز استخراج DNA از نمونهها، آزمون پیسیآر با استفاده از آغازگرهای اختصاصی OI1/OI2c و A2/J5 انجام شد. یافتهها: برسی نمونهها نشان داد که، مناطق و میزبانهای باکتری Candidatus Liberibacter asiaticus، عامل بیماری، در این مدت افزایش یافته است، به طوری که در پایان ایندوره در نمونههای درختان پرتقال، نارنگی، گریپفروت، نارنج، لیمولیسبون و لیموترش از استانهای کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و فارس، بیماری ردیابی شد. نتیجهگیری: بررسی بیماری طی این سالها نشان داد که: مناطق آلوده و دامنه میزبانی بیماری گسترش زیادی یافته است و گسترش بیماری در مناطق کشت مرکبات در جنوب کشور با شیب ملایم بوده است. کاهش جمعیت پسیل ناقل بیماری طی این سالها به نظر میرسد که در آهستگی روند گسترش بیماری مؤثر بوده است.
مریم خضری، محمودرضا کریمی شهری، ابوالقاسم قاسمی،
جلد 12، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1401 )
چکیده
خضری، م.، کریمی شهری، م. ر.، قاسمی، ا. (1401) بیماری پوسیدگی باکتریایی بنه و برگ زعفران. دانش بیماریشناسی گیاهی 12(1): 83-74.
زعفران یکی از محصولات کشاورزی ارزشمند است که کلاله گل آن مصرف دارویی دارد و به عنوان ادویه ای گرانبها شناخته میشود. آلودگی اندامهای تکثیری گیاهان نقش زیادی در انتشار عوامل بیمارگر دارد. گیاه زعفران با بنه تکثیر میشود و استفاده از بنه های سالم و عاری از عوامل بیماریزا، بهترین و موثرترین راه پیشگیری از انتشار بیمارگرهای خاکبرد در مناطق و مزرعه های جدید میباشد. پوسیدگی بنه زعفران توسط تعدادی از عوامل بیماریزای قارچی و باکتریایی ایجاد میشود. عامل بیماری پوسیدگی باکتریایی بنه و برگ زعفران Burkholderia gladioli pv. gladioli است. باکتری عامل بیماری به مدت طولانی در خاک باقی میماند و از طریق خاک، ابزار کشاورزی و بنه های آلوده منتقل میشود. در سالهای اخیر این بیماری از استان خراسان رضوی گزارش شده است. در این مقاله، ضمن معرفی بیماری پوسیدگی باکتریایی بنه و برگ زعفران، راهکارهایی جهت پیشگیری از بروز و گسترش این بیماری ارائه شده است.