جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای طهماسبی

امین الله طهماسبی، محمد حامد قدوم پاریزی پور،
جلد 9، شماره 1 - ( 12-1398 )
چکیده

طهماسبی ا ، قدوم­پاریزی­پور م ح (1398) نقش هورمون­های براسینواستروییدی در واکنش گیاهان به بیمارگرها. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 9(1): 117-108.          
     
 DOI: 10.2982/PPS.9.1.108.
گیاهان به طور متداول مورد حمله بیمارگرهای مختلف قرار می‌گیرند. مسیرهای دفاعی مختلف در گیاهان در پاسخ به بیمارگرها، تکامل یافته‌اند. مشخص شده که پاسخ‌های دفاعی گیاه توسط هورمون‌های مختلف گیاهی تنظیم می‌شوند. براسینواستروییدها هورمون‌های اِستروییدی اختصاصی در گیاهان هستند که نقش‌های مهمی در تنظیم فرآیندهای رشد و نمو ایفا می‌کنند. آنها علاوه بر ایفای نقش به عنوان تنظیم کننده رشد گیاهان، در پاسخ‌های دفاعی به بیمارگرها نیز نقش دارند. پژوهش­های زیادی در مورد نقش آنها در مقاومت گیاهان به قارچها،  باکتریها و ویروسها شده است، که در این مقاله شرح داده شده­اند. شناخت بیشتر نقش این هورمونها در پاسخهای دفاعی گیاهان می‌تواند در جهت القای مقاومت یا تولید گیاهان مقاوم به بیمارگرها، مفید واقع شود.

امین الله طهماسبی،
جلد 10، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1399 )
چکیده

طهماسبی ا (1399) نقش یوبی‌کوئیتین در برهمکنش‌های ویروس-گیاه. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 10(1): 152-141. Doi: 10.2982/PPS.10.1.141.
 
ویروس­های گیاهی باعث خسارت عمده به محصولات کشاورزی در سراسر دنیا می­شوند. گیاهان از طریق چندین سازوکار دفاعی نظیر یوبی­کوئیتین به آلودگی­های ویروسی پاسخ می­دهند. یوبی­کوئیتین و سیستم یوبی­کوئیتین پروتئازوم نقش مهمی در تغییر عملکرد و تجزیه پروتئین در گیاهان ایفا می­کنند. اتصال یوبی-کوئیتین به پروتئین­های سلولی باعث تغییر در پایداری، استقرار سلولی و یا فعالیت پروتئین هدف می­شود. نقش مهم سیستم یوبی­کوئیتین پروتئازوم در سازوکارهای دفاعی و سایر فرایندهای گیاه نیز مشخص شده است. ویروس­ها به عنوان انگل­های اجباری درون سلولی، سازوکارهایی را در جهت تداخل و یا استفاده از سیستم یوبی­کوئیتین پروتئازوم تکامل داده اند. در مواردی هم ممکن است پروتئین­های ویروسی توسط سیستم یوبی­کوئیتین پروتئازوم مورد هدف قرار گیرند. یوبی کوئیتینه شدن پروتئین­ها نقش مهمی در برهمکنش گیاه-ویروس ایفا می­کند که می­تواند منجر به مقاومت گیاه یا بیماریزایی در گیاه میزبان شود. بنابراین، شناخت بیشتر سیستم یوبی­کوئیتین پروتئازوم و بررسی نقش آن در برهمکنش ویروس-گیاه، می-تواند باعث توسعه روش­های جدید برای افزایش مقاومت به آلودگی­های ویروسی در گیاهان شود.

شینا سلیمانی، زهرا طهماسبی، علی اشرف مهرابی، همایون کانونی،
جلد 10، شماره 2 - ( (بهار و تابستان) 1400 )
چکیده

سلیمانی ش، طهماسبی ز، اشرف مهرابی ع، کانونی ه (1400) خصوصیات زراعی بیست و یک ژنوتیپ­ نخود مقاوم، نیمه مقاوم و حساس به بیماری سوختگی.
دانش بیماری­شناسی گیاهی
10(2):  92-82.        
Doi: 10.2982/PPS.10.2.82.
چکیده
مقدمه: سوختگی ناشی از Ascochyta rabiei  مخرب­ترین بیماری نخود در جهان است.  شناسایی صفتهای زراعی و شکل شناختی رقمهای مقاوم به بیماری برای تنظیم یک برنامه مناسب اصلاح نخود ضروری است. مواد و روش­ها: دوازده صفت زراعی و شکل شناختی 21 ژنوتیپ نخود مقاوم، نیمه مقاوم و حساس به بیماری در یک آزمایش مزرعه‌ای در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با شش تکرار در یک سال زراعی در غرب ایران بررسی شد. یافته‌ها: همه ژنوتیپ­ها بر اساس تجزیه خوشه ­ای روش جفت گروه بدون وزن با میانگین حسابی به سه خوشه اصلی تقسیم شدند. ژنوتیپ­های با پایین­ترین عملکرد درخوشه II قرار گرفتند و ژنوتیپ IDDMAR-2012-32 حساس  به بیماری و نوع دسی در این خوشه بود. ژنوتیپ­های با بالاترین عملکرد درخوشه III قرار گرفتند و ژنوتیپ  Gebres 419- 2مقاوم  به بیماری و نوع دسی در این خوشه بود. همچنین در بین ژنوتیپهای نوع کابلی، ILC482 به عنوان رقم پرمحصول و نیمه مقاوم  به بیماری در خوشه III قرار گرفت و لاین­های FLIp-02-65C و FLIp-01-164C با عملکرد پایین همراه با مقاومت به بیماری در خوشه I قرار گرفتند. نتیجه­ گیری:
Gebres 419-2 را می‌توان با FLIp-02-65C یا FLIp-01-164C تلاقی  داد تا گونه‌های نخود کابلی مقاوم و پرمحصول و با دانه‌های درشت ایجاد کرد.

 
امین الله طهماسبی،
جلد 12، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1401 )
چکیده

طهماسبی، ا. (1401). نقش فاکتورهای آغازکننده ترجمه در مقاومت مغلوب گیاهان به ویروس­ها. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 12(1):  121-113.                          
     
 
ویروس­های گیاهی بیمارگرهای مهمی هستند که باعث کاهش کمی و کیفی محصولهای کشاورزی در سراسر دنیا می­شوند. مقاومت گیاهان کارا­ترین روش مبارزه با ویروس­های گیاهی است. ویروس­ها به عنوان انگل­های اجباری برای تکمیل چرخه آلودگی­شان نظیر فرایندهای سنتز پروتیین، همانندسازی و حرکت وابسته به سازگاری فاکتورهای سلولی گیاهان میزبان هستند. فقدان یا جهش در این فاکتورهای ضروری برای چرخه آلودگی ویروس و یا جهش در تنظیم کننده پاسخ­های دفاعی گیاه ممکن است مقاومت مغلوب میزبان را نسبت به ویروس سبب شود. ژن­های مغلوب که در برهمکنش­های ویروس-گیاه شناسایی شده­اند، شامل فاکتورهای آغازکننده ترجمه یوکاریوتی eIF4E، eIF4G و ایزوفرم­های آن­ها هستند. تعدادی از فاکتورهای ترجمه در گیاهان نظیر eIF3، eEF1A و eEF1B شناسایی شده­اند که در برهمکنش با آر.ان.اِی های ویروسی و تنظیم فرایندهای مختلف در چرخه آلودگی ویروس ضروری هستند. شناخت بیشتر سازوکار­های مولکولی این فاکتورها و همچنین برهمکنش آن­ها با سایر فاکتورهای میزبانی و ویروسی می­تواند در توسعه روش­های مدیریت جدید مانند خاموشی یا ویرایش ژنوم علیه ویروس­ها مورد استفاده قرار گیرد.  

 

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb