جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای رحیمی

مهدی صدروی، محیا رحیمی‌زاده،
جلد 5، شماره 1 - ( 12-1394 )
چکیده

صدروی م. و رحیمی­زاده م. 1394. معرفی ده گونه­ی مفید Penicillium . دانش بیماری‌شناسی گیاهی 5(1):13-1.

                

گونه­های Penicillium ، اغلب به حالت گندرو در بقایای گیاهی در خاک، فرآورده­های گیاهی، میوه­های تازه و آبدار آسیب­دیده یا میوه­ها و دانه­های انباری زندگی می­کنند. این قارچ­ها را می­توان براساس ویژگی‌های پرگنه، کنیدیوم­بر، فیالیدها و کنیدیوم­ها، روی محیط کشت­های اختصاصی شناسایی کرد.  توانایی بعضی جدایه­های ده گونه­ی
 P. aurantiogriseum ،P. bilaiae ،P. chrysogenum ،P. citrinum ،P. funiculosus ،P. glabrum ،
P. griseofulvum ،P. oxalicum ،P. purpurogenum  و P. simplicissimum برای مهار بیماری‌های پژمردگی فوزاریومی و ورتیسلیومی گوجه‌فرنگی، کپک سفید و پوسیدگی خاکستری حبوب، پوسیدگی قهوه‌ای و سوختگی سرشاخه هلو، سوختگی دیرهنگام و سیست سیب‌زمینی و یا به ‌عنوان عامل افزایش‌دهنده رشد گیاهان به اثبات رسیده است. خصوصیات ریخت­شناسی کلیدی این قارچ­ها در این مقاله شرح داده شده است. اکثر این قارچ­ها از ایران نیز گزارش شده­اند، بنابراین شناسایی و کاربرد جدایه­های موثر آن­ها برای مبارزه با بیماری­های گیاهی و یا افزایش رشد گیاهان را می­توان پیشنهاد کرد. 


محیا رحیمی‌زاده، مهدی صدروی،
جلد 6، شماره 1 - ( 12-1395 )
چکیده

رحیمی‌زاده م. و صدروی م. 1395. معرفی هشت گونه‌ی مفید Aspergillus. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 6(1): 32-22.

گونه‌های Aspergillus اغلب به حالت گندرو در بقایای گیاهی در خاک، آب، برخی فراورده‌های گیاهی، میوه‌های تازه و آب‌دار آسیب‌دیده یا میوه‌ها و دانه‌های انباری یافت می‌شوند. این قارچ‌ها را می‌توان بر اساس ویژگی‌های پرگنه، کنیدیوم‌بر، حباب، فیالید و کنیدیوم‌ها، روی محیط کشت‌های اختصاصی شناسایی کرد. توانایی برخی جدایه‌های هشت گونه A. flavus، A. fumigatus، A. niger، A. piperis، A. repens،  A. tamarii، A. terrus  و  A. tubingensis، برای مهار بیماری‌های سیاه­شدن غلاف کاکائو، غده ریشه و پوسیدگی فوزاریومی ریشه گوجه‌فرنگی، لکه‌برگی آلترناریایی، پوسیدگی خشک فوزاریومی، پوسیدگی صورتی و نرم غده سیب‌زمینی و یا به‌عنوان عامل افزایش‌دهنده رشد گیاهان و عامل کاهنده تولید آفلاتوکسین در دانه­ها و خشکبار به اثبات رسیده است. خصوصیات ریخت‌شناسی کلیدی این قارچ‌ها در این مقاله شرح داده شده است. اکثر این قارچ‌ها از ایران گزارش شده‌اند بنابراین شناسایی و کاربرد جدایه‌های مؤثر آن­ها برای مبارزه با بیماری‌های گیاهی و افزایش رشد گیاهان پیشنهاد می‌شود.


فاطمه رحیمی، سیامک رحمانپور، سعید رضائی، کامبیز لاریجانی،
جلد 9، شماره 2 - ( (بهار و تابستان) 1399 )
چکیده

رحیمی ف، رحمانپور س، رضائی س، لاریجانی ک (1399) شناسایی بازدارنده رشد  sclerotiorumSclerotinia  در برگ خردل هندی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی
9(2):36-28.      
DOI:10.2982/PPS.9.2.28..
مقدمه: قارچ   sclerotiorumSclerotiniaعامل پوسیدگی سفید قسمت‌های هوایی دامنه وسیعی از گیاهان است. هدف از این پژوهش، مقایسه واکنش بین بافت زنده برگ‌های خردل هندی بر رشد این قارچ، در شرایط روزنه‌های باز و بسته بود. مواد و روش‌ها: جدایه خالصی از قارچ به روش نوک ریسه روی محیط آب آگار تهیه گردید. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار انجام شد. تشکیل ترکیب‌های بازدارنده رشد قارچ در بافت برگ همه تیمارها با دستگاه GC-MS بررسی شد.
یافته‌ها: تجزیه واریانس داده‌های آزمایش نشان داد که قطر پرگنه قارچ در تیمار با روزنه‌های باز برگ به طور معنی­داری کمتر از سایرین است.  کروماتوگرافی گازی،1-پروپن­3-ایزوتیوسیانات، را به­‌ عنوان ترکیب فرار بازدارنده رشد قارچ در این تیمار شناسایی کرد. نتیجه‌گیری: تولید این ترکیب فرار آلیل ایزوتیوسیاناتی در برگ خردل هندی مانع از رشد قارچ sclerotiorumSمی‌شود.
 

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb