جلد 12، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1401 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 112-105 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه بیماری‌شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز ، ketabchis@gmail.com
چکیده:   (820 مشاهده)

کامگار ا، کتابچی  س (1401) اثر سه کودزیستی برشاخص­های رشدی گوجه ­فرنگی و شدت بیماری پژمردگی  باکتریایی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 12(1): 112-105.           

 

چکیده

مقدمه: پژمردگی باکتریایی ناشی از Ralstonia solanacearum یکی از بیماریهای مهم گوجه­ فرنگی در جهان است. امروزه روش­های جدید بر پایه استفاده از محصولات زیستی برای مدیریت بیماری‌های گیاهی مورد توجه قرار گرفته تا با کاهش مصرف سمهای شیمیایی و آسیب به محیط­­زیست، محصولی ارگانیک در اختیار مصرف­ کنندگان قرار گیرد. مواد و روش­ها: تاثیر سه کودزیستی نیتروکارا (حاوی چند باکتری تثبیت کننده ازت)، میکروارگانیزمهای مؤثر (­:EM® حاوی چند گونه مخمر و باکتری) و کمپوست بر شاخصهای رشدی گوجه­­ فرنگی و شدت بیماری پژمردگی باکتریایی در قالب طرح کاملا تصادفی در شرایط گلخانه مورد بررسی قرار گرفتند. یافته­ ها: تجزیه واریانس داده های آزمایش نشان داد که این سه کود تاثیر معنی­داری در افزایش شاخصهای رشدی گوجه­­ فرنگی دارند ولی باعث کاهش معنی­ دار شدت بیماری نمی گردند. کمپوست در بین آنها بیشترین تاثیر را بر شاخصهای رشدی گوجه ­­فرنگی حتی در حضور بیمارگر داشت. نتیجه­ گیری: کمپوست می­تواند به عنوان یک عامل بهبوددهنده شاخصهای رشدی گوجه­­ فرنگی در برنامه مدیریت بیماری پژمردگی باکتریایی مد نظر قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: Azorhizobium، Compost، Ralstonia، Yeast
متن کامل [PDF 283 kb]   (1095 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/4/24 | پذیرش: 1401/9/21

فهرست منابع
1. Algam, S. A. E., Xie, G., Li, B., Yu, S., Su, T., & Larsen, J. (2010). Effects of Paenibacillus strains and chitosan on plant growth promotion and control of Ralstonia wilt in tomato. Journal of Plant Pathology, 593-600.
2. Ali Khani, M., Ketabachi, S. (2019). Biological control of bacterial wilt of tomato caused by Ralstonia solanacearum using the endophyte strain, Burkholderia cepacia isolated from the stem of tomato plant, in laboratory and greenhouse conditions. Journal of Medicinal Plants 9(3), 237-246. (In Persian with English Abstract)
3. Denny, T. (2006). Plant pathogenic Ralstonia species. Plant-associated bacteria, 573-644. [DOI:10.1007/978-1-4020-4538-7_16]
4. Hakim Rabet, S., & Ketabchi, S. (2021). The effect of compost fertilizers, vermicompost and their tea on bacterial vascular wilt and growth indices in tomato seedlings. Journal of Applied Research in Plant Protection, 9(4), 61-74.
5. Khan, M., & Sharif, M. (2012). Solubility enhancement of phosphorus from rock phosphate through composting with poultry litter. Sarhad Journal Agricultural, 28(3), 415-420.
6. Nurqalipour, F., Malkoti, M. J., & Khawazi, K. (2013). The role of Thiobacillus bacteria and phosphate solubilizers on the increase of phosphorus absorption from the phosphate soil source. Publication of agricultural education in Karaj, Iran. (In Persian with English Abstract)
7. Purnawati, A. (2014). Endophytic bacteria as biocontrol agents of tomato bacterial wilt disease. Journal of Tropical Life Science, 4(1), 33-36. [DOI:10.11594/jtls.04.01.06]
8. Saddler, G. S. (2005). Management of bacterial wilt disease. Bacterial wilt disease and the Ralstonia solanacearum species complex, 121-132.
9. Soltani, H., Zafari, D., & Rouhani, H. (2006). A study on biological control of the crown, root and tuber fungal diseases of potato by Trichoderma harzianum under in-vivo and field condition in Hamadan. Journal of Agriculture and Water Research, 5, 13-25. (In Persian with English Abstract)
10. Zhao, F., Zhang, Y., Dong, W., Zhang, Y., Zhang, G., Sun, Z., & Yang, L. (2019). Vermicompost can suppress Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici via generation of beneficial bacteria in a long-term tomato monoculture soil. Plant and Soil, 440, 491-505. [DOI:10.1007/s11104-019-04104-y]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.