جلد 4، شماره 1 - ( 12-1393 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 46-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

baradar A, Saberi Riseh R, Sedaghati E, Akhgar A. (2015). Mycorrhiza Helper Bacteria . Plant Pathol. Sci.. 4(1), 53-46.
برادر علی، صابری ریسه روح اله، صداقتی ابراهیم، اخگر عبدالرضا. باکتری‌های کمکی قارچ‌های همزیست‌ ریشه گیاهان دانش بیماری شناسی گیاهی 1393; 4 (1) :46-53

بیماری‌شناسی گیاهی، دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان ، eng.baradar@gmail.com

برادر ع.، صابری­ریسه  ر.، صداقتی  ا. و  اخگر  ع. 1393. باکتری‌های کمکی قارچ‌­های همزیست ریشه گیاهان.دانش بیماری‌شناسی گیاهی 4(1):53-46.

قارچ‌های همزیست ریشه جذب آب و عناصر غذایی را برای گیاه بهبود می‌بخشند و گیاه نیز کربوهیدرات‌های لازم برای قارچ را فراهم می‌کند و این رابطه‌ای سودمند برای هر دو طرف است. بسیاری از گیاهان به قارچ‌های همزیست ریشه برای جذب بعضی عناصر معدنی مورد نیاز خود و مقاومت به تنش‌های ‌محیطی مانند خشکی، آلودگی خاک به فلزات سنگینی مانند سرب، روی و کادمیم نیازمند هستند. برخی از باکتری‌های خاکزی نیز به عنوان جزء سوم مجموعه‌ی قارچ‌ریشه، شناخته شده‌اند، که باعث بهبود عملکرد این رابطه همزیستی می‌شوند و به عنوان باکتری‌های کمکی قارچ‌ریشه نامیده شده‌اند.
واژه‌های کلیدی: باکتری، قارچ، همزیستی، Pseudomonas، Gigaspora
دریافت: 1393/7/1 | پذیرش: 1393/10/30