جلد 3، شماره 2 - ( 6-1393 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 55-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

EZAZI R, AHMADZADEH M. (2014). The Role of Bacteria to Cope with Abiotic Stresses in Plants. Plant Pathol. Sci.. 3(2), 44-55.
اعزازی رباب، احمدزاده مسعود. نقش باکتری‌ها در مقابله با تنش‌های غیرزنده در گیاهان دانش بیماری شناسی گیاهی 1393; 3 (2) :55-44

گروه گیاه‌پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج ، ahmadz@ut.ac.ir
اعزازی ر. و احمدزاده م. 1393. نقش باکتری‌ها در مقابله با تنش‌های غیرزنده در گیاهان. دانش بیماری‌شناسی‌گیاهی 3(2): 62-44.
 تنش‌های غیر‏زنده در سراسر دنیا یکی از عوامل محدودکننده کشاورزی محسوب می‏شوند. به طور میانگین بسته به نوع گیاه، تنش‌های غیرزنده سبب کاهش 50 تا 82 درصدی عملکرد گیاهان می‌شوند. تنش‌های غیرزنده شامل دمای نامناسب، خشکی، شوری، غرقاب، یخبندان، اشعه‌ی فرابنفش، سمیت مواد معدنی مانند فلزات سنگین، کمبودهای غذایی، اسیدیته نامناسب، آلاینده‌های هوا و آسیب‌های مکانیکی می‌باشند. تنش‌های غیرزنده منجر به سمیت متابولیکی، گسستگی غشای سلولی، کاهش فتوسنتز، کاهش جذب بعضی از عناصر غذایی، تغییر سطوح هورمون‌های گیاهی و در نهایت کاهش رشد و عملکرد گیاهان می‌شوند. بنابراین کاهش اثر این تنش‌ها، مهم و ضروری است. باکتری‌های فراریشه افزایش دهنده رشد گیاهان نقش مهمی در مدیریت عوامل بیماری‌زای زنده و توان بالایی در کاهش تنش‌های غیرزنده در گیاهان دارند.
واژه‌های کلیدی: باکتری، تنش‌، خشکی، شوری، Pseudomonas
دریافت: 1392/1/1 | پذیرش: 1393/3/30