جلد 4، شماره 1 - ( 12-1393 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 23-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

rezaei R. (2015). Pathogenicity and Virulence Factors of Plant Pathogenic Bacteria . Plant Pathol. Sci.. 4(1), 33-23.
رضائی رسول. عامل‌های بیماری‌زایی و پرآزاری در باکتری‌های بیمارگر گیاهی دانش بیماری شناسی گیاهی 1393; 4 (1) :23-33

بیماری‌شناسی گیاهی، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج ، rrezaei@yu.ac.ir

رضائی ر. 1393. عامل‌های بیماری‌زایی و پرآزاری در باکتری‌های بیمارگر گیاهی. دانش بیماری شناسی گیاهی 4(1):33-23.

باکتری‌های بیمارگر گیاهی از راهبردهای اختصاصی جهت ایجاد بیماری در میزبان خود استفاده می‌کنند. از عامل‌های مهم پرآزاری در آن‌ها می‌توان به پروتیین‌های عملگر، آنزیم‌های تجزیه‌کننده دیواره یاخته‌ای، زهرابه‌ها، پلی‌ساکاریدهای خارج یاخته‌ای و هورمون‌ها اشاره کرد. همکنش‌هایی که بین باکتری‌ها و گیاهان میزبان‌شان اتفاق افتاده سبب شده که یک سیستم دفاعی هدفمند در برابر ژن‌های پرآزاری بیمارگر در گیاهان تکامل یابد. باکتری‌های بیمارگر همواره برای تغییر سازوکارهای غلبه بر نظام دفاعی میزبان و جذب مواد غذایی از یاخته گیاه، تحت‌فشار هستند. در مقابل، این سازوکارهای بیماری‌زایی و پرآزاری باکتری‌ها، باعث تکامل نظام دفاعی گیاهان نیز شده است. در این مقاله عامل‌های بیماری‌زایی و پرآزاری باکتری‌های بیمارگر شرح داده شده‌اند.
دریافت: 1393/9/1 | پذیرش: 1393/12/16