دوره 2، شماره 2 - ( 12-1395 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 52-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

(2017). Thermodynamic modeling and performance analysis of a novel and modified Organic Rankine Cycle(ORC) equiped with ejector and regenerator. jste. 2(2), 46-52.
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jste/article-1-54-fa.html
غائبی هادی، خیری رضا. مدلسازی ترمودینامیکی و ارزیابی عملکرد سیکل جدید و اصلاح شده رانکین آلی با استفاده همزمان از اجکتور و ریژنراتور نشریه مباحث برگزیده در انرِژی 1395; 2 (2) :52-46

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jste/article-1-54-fa.html


چکیده:   (7521 مشاهده)

باتوجه به آلودگی سوختهای فسیلی و محدود بودن آنها، منابع تجدیدپذیر جایگزین مناسبی برای منابع تجدیدناپذیر می‏باشد. سیکل ارگانیک رانکین(ORC) عموماً از منابع انرژی تجدیدپذیر دما پایین(LGHS) مانند انرژی خورشیدی و... استفاده می‌کند. بازده پایین این سیکل، استفاده از آن را محدود کرده ‌است. در این تحقیق برای افزایش راندمان و توان تولیدی، یک آرایش جدید از سیکل ارگانیک رانکین با استفاده همزمان از اجکتور  ریژنراتور ارائه شده است. در این سیکل، یک ریژنراتور به همراه اجکتور به سیکل ساده افزوده شده ‌است. همچنین از یک اواپراتور دو مرحله‌ای  بهره گرفته شده است. بخار از اواپراتور مرحله دوم به عنوان سیال اولیه وارد اجکتور بخار شده و پس از کاهش فشار در آن باعث افزایش مکش سیال ثانویه از خروجی توربین می‌شود که به نوبه خود به افزایش توان تولیدی می­انجامد. همچنین بخار خروجی از توربین قبل از وارد شدن به اجکتور وارد ریژنراتور می‌شود و بخشی از انرژی مورد نیاز اواپراتور مرحله اول تأمین می‌شود. با این کار بخشی از انرژی بازیابی شده و راندمان سیکل افزایش می­یابد. برای مدلسازی ترمودینامیکی کدی در نرم افزار محاسباتی ای ای اس توسعه داده شده است. بعلاوه از سیال­های عامل مختلفی برای ارزیابی عملکرد سیکل استفاده شده و نتایج باهم مقایسه شده­اند. نتایج گویاست که بازده سیکل ارائه شده، در بهترین حالت(بسته به نوع سیال عامل) 5/17% نسبت به سیکل ساده افزایش یافته است. همچنین برای ارزیابی تاثیر پارامترهای ترمودینامیکی، مطالعه پارامتریک نیز انجام شده است. ضمنأ در بین سیال­های عامل بررسی شده بیشترین بازده مربوط به سیال آر245 اف اِی می‏باشد.

متن کامل [PDF 1231 kb]   (5693 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه مباحث برگزیده در انرژی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Selected Topics in Energy

Designed & Developed by : Yektaweb