جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای تعارض

زهرا میرسلیمانی، رضا مستوفی‌زاده قلمفرسا،
جلد 1، شماره 1 - ( 12-1390 )
چکیده

میرسلیمانی، ز. و مستوفی‌زاده‌ قلم‌فرسا، ر. 1390. کـاربرد شبه‌قارچ Pythium oligandrum به عنوان یک قارچ‌کش زیستی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 1(1): 52-43.  
اهمیت حفاظت از گیاهان، هم‌زمان با نیاز به افزایش تولید محصولات کشاورزی با کیفیت مناسب، بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. جستجو برای یافتن ریزجانداران مناسب و کاربردی برای مبارزه زیستی، مطالعه روی نحوه‏ عمل و شرایط بهینه استفاده از آن‏ها، برای مدیریت موفق بیماری‌های گیاهی ضروری است. یکی از این ریزجانداران، شبه‌قارچ Pythium oligandrum است، که قادر به زندگی پوده‌رستی در خاک می‌باشد و دارای خاصیت تعارضی و فراانگلی روی تعدادی از بیمارگرهای خاک‌زاد است. این شبه قارچ روی 12 گونه از گیاهان زراعی، متعلق به شش تیره بیماری‌زا نیست و تنها در سطح ریشه‏ آن‌ها حضور دارد. آن که برای مبارزه با طیف وسیعی از بیمارگرهای گیاهان زراعی استفاده شده، اثر معنی‌داری روی تحریک رشد گیاهان نیز دارد و در نتیجه می‌تواند سبب افزایش محصول نیز ‌گردد

محمد عبدالهی، نگین اکرمی پور،
جلد 3، شماره 2 - ( 6-1393 )
چکیده

عبدالهی م. و اکرمی‌پور ن. 1393. کاربرد باکتری‏ها در مبارزه زیستی با نماتدهای انگل گیاهی . دانش بیماری‌شناسی‌گیاهی 3(2): 20-1. 
نماتدهای انگل گیاهی در بسیاری از مناطق جهان موجب خسارت اقتصادی به انواع محصولات کشاورزی می‌شوند. بعضی از این نماتدها در خاک تحت تاثیرباکتری‏های متعارض قرار می‌گیرند و همین موضوع امکان استفاده از این باکتری‌ها را در مبارزه زیستی با آن‌ها فراهم کرده‏ است. باکتری‏ها به شیوه‏های مختلفی از جمله سرکوب مستقیم نماتدها، افزایش رشد گیاه، افزایش جمعیت در فراریشه و فعالیت تعارضی، بر نماتدها اثر می‏گذارند. به ‏طور کلی، با در نظر گرفتن نحوه تأثیر باکتری‌ها بر نماتدها، آن‌ها به گروه‌های انگل کننده، تولیدکننده زهرابه، مواد پادزیستی و آنزیم‌ها و افزایش‏دهنده‏ی رشد گیاهان تقسیم‌بندی ‌شده‌اند. بر اساس پژوهش‌های انجام شده این باکتری‏ها در گروه‏های نماتدخوار، فرصت‌طلب، حاضر در فراریشه، درون‏رست، همزیست با نماتدهای بیمارگر حشرات و تشکیل دهنده‏ی پروتیین‏های کریستالی قرار داده شده‌اند. همچنین امکان کاربرد تلفیقی باکتری‌ها با بعضی ریزجانداران متعارض دیگر در مبارزه زیستی با نماتدهای انگل گیاهی نیز به اثبات رسیده است.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb