جستجو در مقالات منتشر شده


6 نتیجه برای همزیست

مهدی صدروی،
جلد 1، شماره 1 - ( 12-1390 )
چکیده

صدروی، م. 1390. نقش قارچ­های میکوریز آربوسکولار در مدیریت بیماری­های گیاهی.  دانش بیماری­شناسی گیاهی 1(1) : 13-1.

قارچ‌های میکوریز آربوسکولار، همزیست ریشه 80% گیاهان، از جمله اغلب گیاهان زراعی و درختان میوه هستند. آن‌ها ضمن استقرار درون بافت ریشه و تولید آربوسکول درون سلول‌های پوست داخلی آن، شبکه ظریف ریسه‌های خارج ریشه‌ای نیز تولید می‌کنند. این قارچ‌ها با افزایش جذب آب و عناصر غذایی برای گیاهان، تغییر در مواد شیمیایی بافت‌های گیاهی، رقابت با بیمارگرها برای محل استقرار و مواد غذایی، تغییر در ساختار ریشه‌، کاستن از تنش‌های محیطی و افزایش جمعیت باکتری‌های مفید خاک به مدیریت بیماری‌های قارچی، شبه قارچی، نماتدی، باکتریایی، فیتوپلاسمایی و فیزیولوژیک گیاهان کمک می‌نمایند. جمع‌آوری، شناسایی، خالص سازی ، تکثیر و تلقیح این قارچ‌ها به گیاهان می‌تواند مصرف کودها و سموم شیمیایی را کاهش دهد.

مهدی صدروی، نجمه قرچه،
جلد 2، شماره 2 - ( 6-1392 )
چکیده

صدروی، م. و قر‌چه، ن. 1392. نقش قارچ‌های همزیست ریشه در احیای زمین‌های آلوده به مواد سمی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 2(2):60- 45.
 آلودگی خاک زمین‌های محدود زراعی به مواد سمی در طول چند دهه اخیر افزایش چشمگیری داشته است . گیاه-پالایی فن‌آوری استفاده از گیاهان برای حذف، تجزیه یا کم خطرتر کردن مواد سمی موجود در خاک است. همزیستی قارچ‌ها با ریشه گیاهان کارایی گیاهان همزیست را در پالایش خاک‌های آلوده از مواد سمی افزایش می‌دهد. قارچ Hebeloma mesophaeum که همزیست سطح ریشه گیاهان نوئل نروژی، راش، توسکا، بیدمجنون و بیدمشک است، با جذب و غیرفعال کردن فلزات سنگین آلاینده موجود در خاک در شبکه ریسه‌ای هارتیگ خود در پوست ریشه، به استقرار و رشد بهینه این گیاهان در خاک‌های آلوده کمک می‌کند. قارچ‌های همزیست ریشه آربوسکولار Funneliformis mosseae ، Claroideoglomus etunicatum ، Septoglomus deserticola ، Glomus versiforme و G. intraradices به ذرت، سویا، شبدر، شبدر زیرزمینی، گوجه‌فرنگی و اکالیپتوس در استقرار و رشد بهینه و جذب بیشتر عناصر غذایی در خاک‌های آلوده به کادمیوم، سرب، روی، آرسنیک و مواد نفتی کمک کرده‌اند. این قارچ‌ها با تثبیت این عناصر و مواد آلاینده در شبکه ریسه‌ای خارج ریشه‌ای خود باعث غیرفعال شدن آن‌ها می‌شوند. بنابراین قارچ‌های همزیست ریشه می‌توانند کمک زیادی در احیای زیستی زمین‌های آلوده بنمایند.

عظیم قاسم‌نژاد، امین‌اله باقری‌فرد، سعید نصرالله‌نژاد، عباس باقری‌نجف‌آباد،
جلد 3، شماره 1 - ( 12-1392 )
چکیده

قاسم‌نژاد ع.، باقری‌فرد ا.‌ ا.، نصرالله‌نژاد س. و باقری‌نجف‌آباد ع. 1392. تاثیر قارچ Piriformospora indica بر عملکرد گیاهان. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 3(1): 87-83. 

قارچ‏های همزیست ریشه با افزایش توان جذب آب و مواد غذایی به رشد بهتر و بیشتر گیاه میزبان کمک می‏کنند. در این‏میان قارچ Piriformospora indica پتانسیل ویژه‏ای دارد. این قارچ که به عنوان محرک رشد گیاهان شناخته شده است، با استقرار در بافت ریشه باعث افزایش ریشه‌های موئین و تحریک به رشد اندام‌های زیرزمینی و هوایی گیاهان می‌گردد. اثر این قارچ بر رشد رویشی بعضی از گیاهان دارویی و تجمع متابولیت‌های ثانویه آن‌ها مورد بحث قرار گرفته است.

علی برادر، روح اله صابری ریسه، ابراهیم صداقتی، عبدالرضا اخگر،
جلد 4، شماره 1 - ( 12-1393 )
چکیده

برادر ع.، صابری­ریسه  ر.، صداقتی  ا. و  اخگر  ع. 1393. باکتری‌های کمکی قارچ‌­های همزیست ریشه گیاهان.دانش بیماری‌شناسی گیاهی 4(1):53-46.

قارچ‌های همزیست ریشه جذب آب و عناصر غذایی را برای گیاه بهبود می‌بخشند و گیاه نیز کربوهیدرات‌های لازم برای قارچ را فراهم می‌کند و این رابطه‌ای سودمند برای هر دو طرف است. بسیاری از گیاهان به قارچ‌های همزیست ریشه برای جذب بعضی عناصر معدنی مورد نیاز خود و مقاومت به تنش‌های ‌محیطی مانند خشکی، آلودگی خاک به فلزات سنگینی مانند سرب، روی و کادمیم نیازمند هستند. برخی از باکتری‌های خاکزی نیز به عنوان جزء سوم مجموعه‌ی قارچ‌ریشه، شناخته شده‌اند، که باعث بهبود عملکرد این رابطه همزیستی می‌شوند و به عنوان باکتری‌های کمکی قارچ‌ریشه نامیده شده‌اند.
مهدی صدروی، فرزانه طلایی،
جلد 4، شماره 1 - ( 12-1393 )
چکیده

صدروی م. و طلایی ف. 1393. روش­های تولید انبوه مایه قارچ­های همزیست درون ریشه. دانش بیماری­شناسی گیاهی 4(1):22-13. 

قارچ‌های همزیست درون ریشه‌ یا آربوسکول‌دار، نقش مهمی در زندگی اکثر گیاهان زراعی، باغی، سبزی، صیفی و زینتی دارند. آن‌ها باعث افزایش جذب عناصر غذایی، مقاومت گیاهان در برابر بیمارگرهای خاکزاد و محصول می‌شوند. از آنجا که این قارچ‌های مفید همزیست اجباری ریشه هستند، تکثیر و تولید انبوه مایه آن‌ها تنها روی بافت‌های زنده امکان‌پذیر است. اولین روشی که برای این منظور به کار رفت کشت‌های گلدانی بود، سپس روش‌های آبکشت، هواکشت و سرانجام تکثیر آن‌ها روی ریشه‌های کشت شده روی محیط‌های خاص ابداع شده‌اند. این روش‌ها و عوامل موثر در تکثیر و تولید انبوه مایه این قارچ‌های سودمند شرح داده شده‌اند.
حمیدرضا رحمانی، ابراهیم محمدی گل تپه،
جلد 5، شماره 2 - ( 6-1395 )
چکیده

رحمانی ح.ر. و محمدی گل‌تپه ا. 1395. معرفی شش گونه دنبلان جنگلی . دانش بیماری‌شناسی گیاهی 5(2):12-1.

قارچ‌های خوراکی که تحت عنوان دنبلان شناخته می‌شوند از رده آسکومیست‌های آپوتس‌دار می‌باشند. این قارچ‌ها اندام بارده خود را در سطح یا زیرزمین تولید می‌کنند و اکتومیکوریزای اجباری گیاهان هستند. جنس Tuber  از راسته Pezizales و رده Pezizomycets است. این جنس دارای گونه‌های متعددی است که در نقاط مختلف جهان پراکنده می‌باشند. کشورهای فرانسه، ایتالیا، بریتانیا و نیوزیلند از جمله کشورهایی هستند که در سطح تجارتی نسبت به تولید قارچ‌های دنبلان اقدام کرده‌اند. در بین گونه‌های قارچ‌های دنبلان خوراکی در دنیا، گونه‌های دنبلان سفید باارزش Tuber magnatum و دنبلان سیاه باارزش T. melanosporum، از نظر اقتصادی و دارویی ارزش بسیار زیادی دارند. با توجه به ارزش بالای غذایی و دارویی این قارچ‌ها انجام تحقیقات علمی بیشتر در زمینه ­شناسایی دقیق آن‌ها ضرورت دارد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb