جلد 12، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1401 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 63-53 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhlaghi M, Alymanesh M R, Rohani A, Barjasteh A R, Abedini Esfahlani M, Dezyania A. (2023). The impact of two active ingredients of plant essential oils on the causative agent of apple and pear fire blight disease. Plant Pathol. Sci.. 12(1), 53-63. doi:10.61186/pps.12.1.53
URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-391-fa.html
اخلاقی مهدی، عالی منش محمد رضا، روحانی عباس، برجسته علیرضا، عابدینی اسفهلانی محمد، دزیانیان احمد. تاثیر دو ماده موثره اسانسهای گیاهی بر عامل بیماری آتشک سیب و گلابی دانش بیماری شناسی گیاهی 1401; 12 (1) :63-53 10.61186/pps.12.1.53

URL: http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-391-fa.html


گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام
چکیده:   (1393 مشاهده)
اخلاقی، م.، عالی­ منش، م.، روحانی، ع.، برجسته، ع.، عابدینی اسفهلانی، م.، دزیانیان، ا. (1401). تاثیر دو ماده موثره اسانس­­های گیاهی بر عامل بیماری آتشک سیب و گلابی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 12(1):  63-53.           
مقدمه: باکتری Erwinia amylovora عامل بیماری آتشک سیب و گلابی یکی از عوامل اصلی محدود کننده تولید این میوه ها در دنیا است. از آنجایی که فقط تعداد محدودی ترکیب مسی در مهار این بیماری تاثیر  محافظت کنندگی دارند، توجه روزافزونی به بررسی تاثیر اسانسهای گیاهی بر این بیمارگر شده است. مواد و روش‌ها: اثر غلظتهای مختلف کارواکرول(ماده موثره اسانس آویشن، پونه کوهی و..) و ترانس-آنتول (ماده موثره اسانس رازیانه) بر رشد کلنی E. amylovora در شرایط آزمایشگاهی بررسی  شد و مقادیر حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و کُشندگی (MBC) آنها تعیین شد. اثر بازدارندگی MIC این مواد به تنهایی و مخلوط غلظت‌های یک-دوم  MIC و MBC  آنها با روش دیسک  روی محیط  آگار غذایی بر رشد کلنی E. amylovora بررسی شد. اثر سه نسبت اختلاطی برتر این مواد روی بافت میوه گلابی رقم اسپادونا، بر شدت بیماری آتشک مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: کارواکرول و ترانس-آنتول هردو اثر ضد باکتریایی علیه E. amylovora داشتند، ولی اثر کارواکرول بیشتر از دیگری بود. مخلوط کردن کارواکرول با ترانس-آنتول اثر آنرا افزایش داد. از بین سه نسبت اختلاطی 47 میکروگرم/ میلی‌لیتر کارواکرول + 141 میکروگرم / میلی‌لیتر ترانس-آنتول سبب ایجاد بیشترین کاهش شدت بیماری در بافت میوه گلابی، شد. نتیجه‌گیری: استفاده از مخلوط کارواکرول و ترانس-آنتول را برای مدیریت بیماری آتشک می­توان در نظر گرفت.
متن کامل [PDF 362 kb]   (617 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/7/28 | پذیرش: 1401/11/17

فهرست منابع
1. Adaskaveg JE, Gubler WD (2008) Evaluation of new bactericides for control of fire blight of pears caused by Erwinia amylovora. Pp. 75- 82. In: California Pear Research Report 2008. California Pear Advisory Board. Online Publication.
2. Akhlaghi M, Tarighi S, Taheri P (2020) Effect of antimicrobial peptides and monoterpenes on control of fire blight. Spanish Journal of Agricultural Research 18:1-15. [DOI:10.5424/sjar/2020182-15629]
3. Burt S (2004) Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods- a review. International Journal of Food Microbiology 94:223-253. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2004.03.022] [PMID]
4. Chiriac I, Ulea E (2012) In vitro susceptibility of Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al. strain isolated from pear to several plant extracts and different pesticides. Cercetări Agronomice in Moldova 1:149. [DOI:10.2478/v10298-012-0006-9]
5. Dagher F, Olishevska S, Philion V, Zheng J, Deziel E (2020). Development of a novel biological control agent targeting the phytopathogen Erwinia amylovora. Heliyon 6:e05222. [DOI:10.1016/j.heliyon.2020.e05222] [PMID] [PMCID]
6. Fischer TC, Gosch C, Mirbeth B, Gselmann M, Thallmair V, Stich K (2012) Potent and specific bactericidal effect of juglone (5-Hydroxy-1, 4- naphthoquinone) on the fire blight pathogen Erwinia amylovora. Journal of Agricultural and Food Chemistry 60:12074−12081. [DOI:10.1021/jf303584r] [PMID]
7. Fontana R, Macchi G, Caproni A, Sicurella M, Buratto M, Salvatori F, Pappadà M, Manfredini S, Baldisserotto A, Marconi P (2022). Control of Erwinia amylovora Growth by Moringa oleifera Leaf Extracts: In Vitro and in Planta Effects. Plants, 11:1-19. [DOI:10.3390/plants11070957] [PMID] [PMCID]
8. Gusberti M, Klemm U, Meier MS, Maurhofer M, Hunger-Glaser, I (2015). Fire blight control: the struggle goes on. A comparison of different fire blight control methods in Switzerland with respect to biosafety, efficacy and durability. International Journal of Environmental Research and Public Health 12:11422-11447. [DOI:10.3390/ijerph120911422] [PMID] [PMCID]
9. Hong JC, Momol MT, Ji P, Olson SM, Colee J, Jones JB (2011) Management of bacterial wilt in tomatoes with thymol and acibenzolar-S-methyl. Crop Protection 30:1340-1345. [DOI:10.1016/j.cropro.2011.05.019]
10. Iacobellis NS, Lo Cantore P, Capasso F, Senatore F, (2005) Antibacterial activity of Cuminum cyminum L. and Carum carvi L. essential oils. Journal of Agricultural and Food Chemistry 53:57-61. [DOI:10.1021/jf0487351] [PMID]
11. Kotan R, Dadasoglu F, Kordali S, Cakır A, Dikbas N, Cakmakc R (2007) Antibacterial activity of essential oils extracted from some medicinal plants, carvacrol and thymol on Xanthomonas axonopodis pv. vesicatoria (Doidge) dye causes bacterial spot disease on pepper and tomato. Journal of Agricultural Technology 3:299-306.
12. Magi G, Marini E, Facinelli B (2015) Antimicrobial activity of essential oils and carvacrol and synergy of carvacrol and erythromycin, against clinical, erythromycin-resistant Group A Streptococci. Front Microbiol. 6:165. [DOI:10.3389/fmicb.2015.00165] [PMID] [PMCID]
13. Marofzadeh N, Mohammadi M, Sharifi Tehrani A, Zakeri Z (2009) A study of the efficiency of some serological and PCR-based methods for the identification and detection of Erwinia amylovora, the causal agent of pome trees fire blight. Iranian Journal of Plant Protection Science 40:55-64. (In Persian with English Abstract)
14. Nostro A, Papalia T (2012) Antimicrobial activity of carvacrol: current progress and future prospectives. Recent Patents on Anti-Infective Drug Discovery 7:28-35. [DOI:10.2174/157489112799829684] [PMID]
15. Obey KJ, Wright VA, Orjala J, Kauhanen J, Tikkanen-Kaukanen C (2016) Antimicrobial activity of Croton macrostachyus stem bark extracts against several human pathogenic bacteria. Journal of Pathogens 10:1-5. [DOI:10.1155/2016/1453428] [PMID] [PMCID]
16. Ommati F, Zaker M (2014) Role of infected plant parts in development and survival of fire blight of pome fruits (Erwinia amylovora). Journal of Applied Research in Plant Protection 3:57-68. (In Persian with English Abstract)
17. Rezaei R (2020) Effect of eight essential oils on bacterial canker disease in citrus. Plant Pathology Science 9:30-39. (In Persian with English Abstract) [DOI:10.29252/pps.9.1.30]
18. Rita Proto M, Biondi E, Baldo D, Levoni M, Filippini G, Modesto M, Di Vito M, Bugli F, Ratti C, Minardi P, Mattarelli P (2022) Essential Oils and Hydrolates: Potential Tools for Defense against Bacterial Plant Pathogens. Microorganisms 10:1-19. [DOI:10.3390/microorganisms10040702] [PMID] [PMCID]
19. Salami M, Rahimmalek M, Ehtemam MH, Szumny A, Fabian S, Matkowski A (2015) Essential oil composition, antimicrobial activity and anatomical characteristics of Foeniculum vulgare Mill. fruits from different regions of Iran. Journal of Essential Oil-Bearing Plants 19:7 [DOI:10.1080/0972060X.2015.1117951]
20. Sokovic M, Van Griensven LJLD (2006) Antimicrobial activity of essential oils and their components against the three major pathogens of the cultivated button mushroom, Agaricus bisporus. European Journal of Plant Pathology 116:211-224. [DOI:10.1007/s10658-006-9053-0]
21. Wang C, Fan Y (2014) Eugenol enhances the resistance of tomato against tomato yellow leaf curl virus. Journal of the Science of Food and Agriculture 94:677-82. [DOI:10.1002/jsfa.6304] [PMID]
22. Wieczyńska J, Cavoski I (2018) Antimicrobial, antioxidant and sensory features of eugenol, carvacrol and trans-anethole in active packaging for organic ready-to-eat iceberg lettuce. Food Chemistry 259:251-260. [DOI:10.1016/j.foodchem.2018.03.137] [PMID]
23. Zhao Y, Wang D, Nakka S, Sundin GW, Korban SS (2009) Systems level analysis of two-component signal transduction systems in Erwinia amylovora: Role in virulence, regulation of amylovoran biosynthesis and swarming motility. BMC Genomics 10:1-16. [DOI:10.1186/1471-2164-10-245] [PMID] [PMCID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb