سال 1، شماره 2 - ( 6-1391 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 10-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

KHANASHA1 M, BARZEGAR F, HAMZEHZARGHANI2 H. Introduction TOMCAST Forecasting System for Chemical Control of Tomato Early Blight Disease . pps. 2012; 1 (2) :10-20
خنشا مجید، برزگر فاطمه، حمزه‌زرقانی حبیب‌اله. معرفی سامانه پیش‌آگاهی تام‌کست برای مبارزه شیمیایی با بیماری سوختگی زودهنگام گوجه‌فرنگی . دانش بیماری شناسی گیاهی. 1391; 1 (2) :10-20

بیماری‌شناسی گیاهی، بخش گیاه‌پزشکی، دانشگاه شیراز ، zarghani@shirazu.ac.ir
خنشا، م.، برزگر، ف. و حمزه زرقانی، ح. 1391. معرفی سامانه پیش‌آگاهی تام‌کست برای مبارزه شیمیایی با بیماری سوختگی زودهنگام گوجه‌فرنگی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 1 (2): 20-10
سوختگی زودهنگام از بیماری‌های مهم گوجه‌فرنگی در دنیا است که کشاورزان برای مبارزه با آن مجبور به سمپاشی-های مکرر می‌شوند. یکی از راه‌های کاهش مصرف سموم، هزینه‌های تولید و خطر آلودگی محیط زیست، سمپاشی بر اساس پیش‌بینی سامانه پیش‌آگاهی تام‌کست است، که در آن بر اساس مدت زمان مرطوب بودن سطح برگ‌ها و دما در طی دوره رشد گوجه‌فرنگی در هر منطقه، شدت بیماری پیش‌بینی و زمان مناسب سمپاشی تعیین می‌شود . استفاده از این سامانه در بعضی کشورها مصرف سموم روی گوجه‌فرنگی را به نحو قابل توجهی کاهش داده است. این سامانه زمان سمپاشی را به نحوی پیش‌بینی می‌کند که سمپاشی در زمان مورد نیاز و با تاثیر حداکثر انجام شود. با استفاده از این روش پیش‌آگاهی در ایران می‌توان ضمن کاهش مصرف سموم روی این میوه که معمولاً به صورت تازه مصرف می‌شود، کارآیی سموم مصرفی و میزان محصول را نیز افزایش داد.
نوع مطالعه: ترویجی | موضوع مقاله: تخصصي