جلد 1، شماره 1 - ( 12-1390 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 33-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amani M, Hassanzadeh N, Rezaei S. (2012). Bacterial necroticand leaf spot diseaseof banana. Plant Pathol. Sci.. 1(1), 27-33.
امانی مجید، حسن زاده نادر، رضایی سعید. بیماری لکه‌ برگی و نکروز باکتریایی موز دانش بیماری شناسی گیاهی 1390; 1 (1) :33-27

موسسه تحقیقات خرما و میوه‌های گرمسیری، اهواز ، Majidamani2000@yahoo.com
چکیده:   (19813 مشاهده)
امانی، م.، حسن‌زاده، ن. و رضائی، س. 1390. بیماری لکه برگی و نکروز باکتریایی موز. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 1(1): 33-27.
موز یکی از میوه‌های مهم مناطق گرم و مرطوب است، که در زیر پوشش پلاستیک در استان‌های مازندران و گلستان پرورش داده می‌شود. از این استان‌ها بیماری لکه برگی و نکروز باکتریایی موز گزارش شده است. نشانه‌های این بیماری لکه‌های نکروزه روی برگ‌های مرکزی و جوان درخت است، که با گسترش آن‌ها و پوسیدگی کامل برگ‌های آلوده، رشد و تولید محصول گیاه متوقف می‌شوند. عامل بیماری باکتری Xanthomonas campestris pv. musacearum ، با کلنی‌ زرد لعاب‌دار، گرم منفی، غیرفلورسانت، اکسیداز منفی و کاتالاز مثبت است. بیماری-زایی باکتری با مایه‌زنی آن روی برگ‌های موز قابل اثبات است. نشانه‌های کامل بیماری، روش‌های نمونه‌برداری، جداسازی و اثبات بیماری‌زایی باکتری و مدیریت بیماری شرح داده شده‌اند.
واژه‌های کلیدی: باکتری، لکه برگی، موز، نکروز، Xanthomonas
دریافت: 1393/3/18 | پذیرش: 1393/3/18