[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

آیین نامه اخلاق علمی نشریه

دسترسی به مقالات

نسخه برداری و استفاده از مقاله های این نشریه تابع قانون دسترسی

آزاد creative commons می باشد.

..
:: جلد 2، شماره 2 - ( نشریه تولید گیاهان روغنی 1394 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 92-77 برگشت به فهرست نسخه ها
آزاده واثقی* ، سعید دوازده امامی
باغبانی-گیاهان دارویی، مدرس مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی، اصفهان ، a_vaseghi@yahoo.com

به‌منظور بررسی ویژگی‌های زراعی، فنولوژیکی و کیفی گیاه جدید دانه روغنی دان‌سیاه در تاریخ کشت‌های مختلف و در شرایط آب و هوایی استان اصفهان، از سال 1382 بررسی‌های مختلفی طی چندین سال متمادی صورت گرفت. در ابتدا اقدام به تهیه نمونه هرباریومی و شناسایی و تأیید گونه شد، سپس بررسی اجمالی در مورد تاریخ‌های کشت بهاره، تابستانه (تاریخ کشت مرسوم در منطقه) و پاییزه این گیاه در اصفهان انجام شد. کشت پاییزه و بهاره این گیاه در شرایط این آزمایش موفقیت‌آمیز نبود. لذا در سال 1388 تحقیقی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار و در 3 تاریخ کاشت (19/3/88، 31/3/88 و 12/4/88) در خمینی‌شهر استان اصفهان اجرا شد. بر اساس نتایج به دست آمده از تجزیه واریانس داده‌ها مشخص گردید که اثر تاریخ کشت‌های مختلف تابستانه بر اکثر صفات مورد اندازه‌گیری در سطح 1 درصد معنی‌دار بود. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش مشخص گردید که تاریخ کاشت سوم، بهترین زمان کشت در شرایط آب و هوایی اصفهان می‌باشد. به‌طوری که بیشترین میانگین تعداد کاپیتول در بوته (07/59 سانتی‌متر)، وزن هزار دانه (39/3 گرم)، عملکرد دانه در هکتار (7/874 کیلوگرم)، تعداد بذر در بوته (1510) و درصد روغن (33/47 درصد) در تاریخ کشت سوم حاصل شد. البته بیشترین میانگین صفات ارتفاع (1/150 روز)، روز تا 50 درصد گلدهی (67 روز)، روز تا 80 درصد رسیدگی فیزیولوژیکی (110 روز)، مربوط به تاریخ کاشت اول بود.

واژه‌های کلیدی: تاریخ کاشت، دان‌سیاه، گیاه جدید، اصفهان
دریافت: 1394/5/9 | پذیرش: 1394/11/11 | انتشار: 1394/12/25

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

vaseghi A, davazdahemami S. Evaluation of agronomical, phonological and quality characters of Niger (Guizotia abyssinica Cass.) as a new oil plant in different sowing date in Isfahan region. 3 2016; 2 (2) :77-92
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jopp/article-1-56-fa.html

واثقی آزاده، دوازده امامی سعید. بررسی ویژگی‌های زراعی، فنولوژیکی و کیفی گیاه جدید دانه روغنی دان‌سیاه (Guizotia abyssinica Cass.) در تاریخ کاشت‌های مختلف در منطقه اصفهان . 1. 1394; 2 (2) :77-92

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jopp/article-1-56-fa.html

جلد 2، شماره 2 - ( نشریه تولید گیاهان روغنی 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
سامانه نشریات دانشگاه یاسوج - مجله تولید گیاهان روغنی Journal of Oil Plants Production
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645