Plant Pathology Science
دانش بیماری شناسی گیاهی
Plant Pathol. Sci.
Agriculture
http://yujs.yu.ac.ir/pps
1
admin
2251-9270
2588-6290
8
10.52547/pps
14
8888
13
fa
jalali
1400
12
1
gregorian
2022
3
1
11
1
online
1
fulltext
fa
10- اثر بازدارندگی اسانس و عصاره گیاهان دارویی بر قارچها و باکتریهای بیمارگر گیاهان
10-Inhibitory effects of essential oils and extracts of medicinal plants on plant pathogenic fungi and bacteria
تخصصي
Special
ترویجی
Extentional
<span style="font-size:11pt"><span style="text-justify:kashida"><span style="text-kashida:0%"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span lang="AR-SA" style="font-size:14.0pt"><span style="line-height:107%"><span b="" nazanin="" style="font-family:">سماوات<sup> </sup></span></span></span><span lang="FA" style="font-size:14.0pt"><span style="line-height:107%"><span b="" nazanin="" style="font-family:">س، </span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:14.0pt"><span style="line-height:107%"><span b="" nazanin="" style="font-family:">صالحی وژده نظری<sup> </sup></span></span></span><span lang="FA" style="font-size:14.0pt"><span style="line-height:107%"><span b="" nazanin="" style="font-family:">م، </span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:14.0pt"><span style="line-height:107%"><span b="" nazanin="" style="font-family:">صیاد امین<sup> </sup></span></span></span><span lang="FA" style="font-size:14.0pt"><span style="line-height:107%"><span b="" nazanin="" style="font-family:">پ (1400</span></span></span><span lang="FA" style="font-size:14.0pt"><span style="line-height:107%"><span b="" nazanin="" style="font-family:">)</span></span></span> <span lang="AR-SA" style="font-size:14.0pt"><span style="line-height:107%"><span b="" nazanin="" style="font-family:">اثر بازدارندگی اسانس و عصاره گیاهان دارویی بر قارچها و باکتریهای بیمارگر گیاهان</span></span></span><span lang="FA" style="font-size:14.0pt"><span style="line-height:107%"><span b="" nazanin="" style="font-family:">. </span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:14.0pt"><span style="line-height:107%"><span b="" nazanin="" style="font-family:">دانش بیماری شناسی گیاهی 11(1):</span></span></span> <span lang="AR-SA" style="font-size:14.0pt"><span style="line-height:107%"><span b="" nazanin="" style="font-family:">121</span></span></span><span lang="FA" style="font-size:14.0pt"><span style="line-height:107%"><span b="" nazanin="" style="font-family:">-113.</span></span></span> </span></span></span></span></span></span></span>
<div dir="ltr"><span style="font-size:11pt"><span><span><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"> <span dir="LTR" style="font-size:12.0pt"><span style="line-height:107%"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">10.2982/PPS.11.1.113. </span></span></span> <span dir="LTR" style="font-size:12.0pt"><span style="line-height:107%"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">Doi:</span></span></span> </span></span></span></span></span></span></span></div>
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span lang="FA" style="font-size:14.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:">استفاده از اسانس و عصاره گیاهان دارویی از جمله روشهای سازگار با محیطزیست در مدیریت بیماریهای گیاهی ناشی از قارچها و باکتریها محسوب میشود. </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:14.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:">اثر ضدمیکروبی اسانس و عصاره گیاهان دارویی متعددی مانند </span></span><span lang="FA" style="font-size:14.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:">آویشن، </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:14.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:">میخک</span></span><span lang="FA" style="font-size:14.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:">، مرزه، سیر، شیرین­بیان و رازیانه ثابت شده و ماده موثره آنها نیز شناسایی شده است. بر اساس این پژوهشها امکان معرفی، فرمولاسیون و بکارگیری اسانس و عصاره گیاهان دارویی و یا هر یک از اجزای آنها با خواص ضدمیکروبی، به عنوان روشی جایگزین مصرف سمهای شیمیایی در مدیریت بیماریهای قارچی و باکتریایی گیاهان میتواند فراهم آید. </span></span></span></span></span></span></span></div>
<div style="text-align: justify;"></div>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:107%"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:12.0pt"><span style="line-height:107%"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">Samavat S, Salehi Vozhdehnazari M,</span></span></span> <span style="font-size:12.0pt"><span style="line-height:107%"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">Sayyad-Amin P (2022)</span></span></span> <span style="font-size:12.0pt"><span style="line-height:107%"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">Inhibitory effects of essential oils and extracts of medicinal plants on plant pathogenic fungi and bacteria.</span></span></span><span style="font-size:12.0pt"><span style="line-height:107%"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""> Plant Pathology Science 11(1):113-121. Doi: 10.2982/PPS.11.1.113.</span></span></span></span></span></span><br>
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span style="font-size:12.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">The use of essential oils and extracts of medicinal plants is one of the environmentally friendly methods in the management of plant diseases caused by fungi and bacteria. The antimicrobial effect of essential oils and extracts of various medicinal plants such as thyme, cloves, savory, garlic, licorice and fennel has been proven and their active ingredient has also been identified. Based on these studies, the possibility of introducing, formulating and using essential oils and extracts of medicinal plants or any of their components with antimicrobial properties, as an alternative method of using chemical toxins in the management of fungal and bacterial diseases of plants can be provided.</span></span></span></span></span></div>
آویشن, سیر, مرزه
Garlic, Savory, Thyme
113
121
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-176-4&slc_lang=fa&sid=1
Samaneh
Samavat
سمانه
سماوات
samaneh.samavat@gmail.com
10031947532846004479
10031947532846004479
Yes
Research Institute of Forests and Rangelands
مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران،
Mahdiyeh
Salehi Vozhdehnazari
مهدیه
صالحی وژده نظری
mahdiyehsalehi1@gmail.com
10031947532846004480
10031947532846004480
No
Research Institute of Forests and Rangelands
مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران،
Pegah
Sayyad-Amin
پگاه
صیادامین
pegah.sayyadamin@alumni.um.ac.ir
10031947532846004481
10031947532846004481
No
Department of Horticultural Science and Landscape Engineering, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد