TY - JOUR T1 - Plant diseases management in organic agriculture TT - مدیریت بیماری‌های گیاهی در کشاورزی اُرگانیک JF - yu-pps JO - yu-pps VL - 10 IS - 1 UR - http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-325-fa.html Y1 - 2021 SP - 128 EP - 140 KW - Biological diversity KW - Disease suppression KW - Soil health N2 - سلیمی ز، میرطالبی م (1399) مدیریت بیماری‌های گیاهی در کشاورزی اُرگانیک. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 10(1): 140-128. Doi: 10.2982/PPS.10.1.128. امروزه مشکلات بوم ­شناختی، زیست­ محیطی و جامعه­ شناختی مرتبط با کشاورزی مرسوم بسیار نگران­ کننده است. بر این اساس، کشاورزی اُرگانیک باید به عنوان یک روش جایگزین مورد توجه قرار گیرد که با عدم وجود سموم شیمیایی و کودهای مصنوعی و با کمترین اتلاف عناصر غذایی و انرژی و همچنین کمترین اثرات منفی روی محیط­زیست، غذای سالم را فراهم می­کند. کشاورزی اُرگانیک با این ایده که تمام فرآیندهای درون یک نظام زراعی به هم وابسته­ اند، اداره می­شود و هدف آن دستیابی و حمایت از کارایی، تنوع، خودکفایی، خودتنظیمی و برگشت­ پذیری از طریق فرآیند­های طبیعی با استفاده از امکانات بوم شناختی نظام کشاورزی است. مدیریت بیماری در کشاورزی اُرگانیک بر اساس حفظ تنوع زیستی و سلامت خاک است. در این بررسی، ابتدا شرح مختصری از کشاورزی اُرگانیک ارائه می­شود. سپس روش­هایی شرح داده می­شوند که در کشاورزی اُرگانیک برای مدیریت بیماری­ها از آن­ها استفاده می­گردد؛ مانند بهداشت زراعی، اصلاحات آلی خاک، تناوب طولانی­مدت، کاهش خاک ­ورزی، زمان مناسب کشت، انتخاب رقم مناسب و استفاده از گیاهان پوششی و کشت مخلوط. به طور کلی نتیجه­ گیری می­شود که کشاورزی اُرگانیک قابلیت افزایش بازیافت زیست­ توده و بهینه­ سازی در دسترس بودن مواد غذایی و ایجاد شرایط مناسب خاک برای رشد گیاه را دارد. M3 10.52547/pps.10.1.128 ER -