TY - JOUR JF - yu-pps JO - Plant Pathol. Sci. VL - 7 IS - 2 PY - 2018 Y1 - 2018/9/01 TI - Bacterial Canker of Tomato, Bacterial Canker of Tomato TT - بیماری شانکر باکتریایی گوجه فرنگی، بیماری شانکر باکتریایی گوجه فرنگی N2 - باقری ع. 1397. بیماری شانکر باکتریایی گوجه‌فرنگی . دانش بیماری‌شناسی گیاهی 7(2): 21-14. DOI: 10.2982/PPS.7.2.14 بیماری شانکر باکتریایی از بیماری‏های مهم و اقتصادی گوجه‏ فرنگی است که توسط باکتری Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis ایجاد می‏شود. بوت ه­های بیمار برگ­های رنگ پریده، زرد و خشک و ساقه­ هایی با نشانه­ های نوارهای کم‌رنگ تا بی‌رنگ و در حالت پیشرفت شانکر دارند و پژمردگی بوته­ ها مشاهده می­شود. کشت بذر و نشا­های عاری از بیمارگر ، رعایت بهداشت گلخانه و مزرعه و مقررات قرنطینه در مناطق آلوده، آیش و تناوب با گیاهان غیر از تیره Solanaceae شخم زدن زمین پس از برداشت محصول، آبیاری قطره­ای و محلول‌پاشی بوته­ های بیمار با ترکیبات مسی از راهکارهای مدیریت بیماری هستند. SP - 14 EP - 21 AU - BAGHERI, AZIZ AD - Department of Plant Protection Researches, Hamedan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Hamedan, Iran KW - Canker KW - Tomato KW - Clavibacter UR - http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-236-fa.html DO - 10.29252/pps.7.2.14 ER -