RT - Journal Article T1 - Methodofdetectionmancozebfungicide residue in cucumber fruit JF - yu-pps YR - 2012 JO - yu-pps VO - 1 IS - 1 UR - http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-33-fa.html SP - 53 EP - 62 K1 - Cucumber K1 - Downy mildew K1 - Residue of Mancozeb K1 - Pseudoperonosporacubensis AB - مهدیان، ص. ع.، کاظمی، س. ی. و امیری، ب. 1390. روش تعیین باقی‌مانده قارچ‌کش مانکوزب در میوه خیار. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 1(1): 62-53.  خیار در بعضی مناطق مرطوب کشور برای مبارزه با بیماری سفیدک‌کرکی با قارچ‌کش مانکوزب سم‌پاشی و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی برداشت می‌شود. بنابراین تعیین میزان باقی‌مانده این قارچ‌کش در میوه خیار، از نظر حفظ سلامت مصرف‌کنندگان اهمیت دارد. مقدار باقی‌مانده این قارچ‌کش در نمونه‌های میوه خیار که به طور تصادفی جمع‌آوری می‌شوند، تعیین می‌گردد. از هر نمونه 100 گرم وزن و در دستگاه سوکسله با حلال ان- هگزان، عصاره آن استخراج می‌شود. میزان جذب نور با طول موج 280 نانومتر این عصاره در دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه-گیری و در نمودار خطی، نشان دهنده رابطه بین میزان جذب نور توسط یک عصاره با رقت ماده موثره این قارچ‌کش موجود در آن، قرار داده می‌شود و مقدار باقی‌مانده قارچ‌کش مانکوزب در عصاره هر نمونه تعیین می‌شود. بیشینه باقی-مانده مجاز این قارچ‌کش 2 میلی‌گرم در هر کیلوگرم میوه خیار است. LA eng UL http://yujs.yu.ac.ir/pps/article-1-33-fa.html M3 ER -