جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای Tilletia

امید شناور، رضا مستوفی زاده قلمفرسا،
جلد 4، شماره 2 - ( 6-1394 )
چکیده

شناور ا. و مستوفی‌زاده قلمفرسا ر.  1394. کلیدهای برهم‌کنشی رایانه­ای شناسایی قارچ­ها. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 4(2):52-41.

شناسایی دقیق قارچ‌­ها و شبه‌قارچ­ها یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای یافتن راه‌کاری برای استفاده یا مبارزه با آن‌ها بوده است. ولی این فرآیند معمولاً زمان‌گیر و پرزحمت است. کلیدهای برهم‌کنشی یکی از راه‌کارهای کاهش این زمان و شناسایی دقیق گونه‌ها است. کلید برهم‌کنشی برنامه‌ای رایانه‌ای است  که در آن کاربر صفات ریختی و یا مولکولی نمونه‌ی مورد نظر را وارد می‌کند و برنامه آن­ها را با داده‌های موجود مقایسه می‌کند تا به گونه‌ی مورد نظر یا گونه‌ای که بیش‌ترین شباهت را با نمونه‌ی مورد مطالعه داشته باشد، برسد. این کلیدها برای هر گونه­ی شناخته شده تصاویر و اطلاعات جداگانه‌ای دارند. در این مقاله تعدادی از این کلیدها و نحوه‌ی کارکرد آن‌ها معرفی شده­اند.


بهرام شریف نبی، رضا راغبی، فریبا قادری،
جلد 10، شماره 1 - ( 12-1399 )
چکیده

شریف‌نبی ب، راغبی ر، قادری ف (1399) سیاهک­های گیاهان تیره Poaceae  در استان‏های مرکزی و لرستان ایران. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 10(1): 63 -42.
 Doi: 10.2982/PPS.10.1.42.

مقدمه: گیاهان تیره Poaceae  مانند ذرت، گندم، جو، سورگوم، انواع یولاف و ارزن بخش مهمی اززیست­بومهای کشاورزی هستند. سیاهک‌ها از مهم‌ترین بیماری‌های قارچی این گیاهان هستند که اغلب باعث  خسارت اقتصادی و از بین رفتن بخشی یا تمام محصول آنها میشوند. مواد و روش­ها: نمونه‌برداری از گیاهان تیره Poaceae  آلوده به سیاهک در مزرعه­ها و مراتع استانهای مرکزی و لرستان انجام شد. ویژگی‌های ریخت‌شناسی و نحوه جوانه‌زنی تلیوسپور این قارچ­ها با میکروسکوپ­های نوری زمینه­روشن و فلورسنت مطالعه و با استفاده از کلید‌های معتبر شناسایی شدند. رابطه فیلوژنتیکی این قارچها با سایر سیاهک­ها بر اساس توالی­یابی ناحیهITS-rDNA نیز مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌­ها: با توجه به نوع میزبان، خصوصیات ریخت‌شناسی و نحوه جوانه‌زنی تلیوسپور 12 گونه  U. maydis، U. hordei ،U. turcomanica ،U. avenae ، U.nuda ،U. bromivora، U. cynodontis ، U. tritici،Tilletia laevis،  Tilletia controversa،  Sporisorium reilianum وSporisorium cruentum تشخیص داده شدند. مشخصات ریخت‌شناسی و رابطه فیلوژنتیکی این قارچ­ها با سایر سیاهک­ها شرح داده شده است. نتیجه­گیری: سیاهک‌های گیاهان تیره Poaceae  در استان­های مرکزی و لرستان شامل هشت گونه از جنس Ustilago، دو گونه از جنس Sporisorium و دو گونه از جنس Tilletia هستند.
 

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb