جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای زارع

پروین زارع، حبیب الله حمزه زرقانی،
جلد 10، شماره 2 - ( (بهار و تابستان) 1400 )
چکیده

زارع پ، حمزه­زرقانی ح (1400) بیماری سرخشکیدگی گل رز. دانش بیماری­شناسی گیاهی  10(2): 115-105.       
             Doi: 10.2982/PPS.10.2.105.
چکیده
گل رز مهم­ترین گل بریدنی در دنیا است. بیماری سرخشکیدگی یکی از مخرب­ترین بیماری­های انواع رز در گلخانه‌های پرورش این گیاه ارزشمند است. نشانه اصلی بیماری به ­صورت خشکیدگی نوک شاخه ­ها و عدم تشکیل گل است. عوامل این بیماری Coniothyrium fuckelii، Botryodiplodia theobromae، Botrytis cinerea، Trichothecium roseum، Acremonium sclerotigenum، Diplodia rosarum، Lasiodiplodia pseudotheobromae، Phomopsis sp. و Pestalotia funereal  می­باشند. روشهای مدیریت بیماری، شامل انجام برشهای برداشت بالای گره با زاویه ای که کمترین ناخنک از بافت چوبی مرده به جا بماند، جهت تسریع تشکیل بافت چوب پینه ­ای، حفاظت شیمیائی زخمهای هرس با قارچ­کشها، ضدعفونی چاقوی باغبانی پس از هر برش، اجتناب از ایجاد زخم روی ساقه ‏ها و رعایت بهداشت گلخانه در این مقاله شرح داده شده اند.

سعید ایمانی، سید محمد رضا موسوی، رسول زارع، طاهره بصیرنیا،
جلد 10، شماره 2 - ( (بهار و تابستان) 1400 )
چکیده

ایمانی س، موسوی س م ر، زارع ر، بصیرنیا ط (1400) بستر و حامل بهینه برای Purpureocillium lilacinum و تأثیر آن بر Meloidogyne javanica روی گوجه‌فرنگی. دانش بیماری­شناسی گیاهی 10(2): 64-50.     Doi: 10.2982/PPS.10.2.50.
   
مقدمه: نماتد خاکزی مولد غده ریشه Meloidogyne javanica خسارت‌زیادی به گوجه ­فرنگی هر ساله وارد می‌کند. مدیریت آن با سم­های شیمیایی اغلب دشوار و پرهزینه است و باعث از بین رفتن ریزجانداران مفید خاک می‌شود، بنابراین باید با روش‌ بی‌خطر مبارزه زیستی جایگزین گردد. قارچ Purpureocillium lilacinum عامل مهم مبارزه زیستی با نماتدهای غده ریشه و سیستی است. این پژوهش، برای تعیین بستر و حامل مناسب این قارچ و تاثیر آن بر این نماتد در گوجه ­فرنگی اجرا شد. مواد و روش‌ها: قارچ روی بسترهای دانه‌های ارزن، ذرت، یونجه و شبدر در شرایط آزمایشگاهی کشت شد و هاگ­دهی آن‌ در سه بازه‌ی زمانی 10، 20 و 30 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. ماندگاری هاگ قارچ در سه حامل تالک، کائولن و پودر چوب بلال ذرت طی 12 ماه  بررسی شد. تاثیر قارچ در حامل‌های فوق بر M. javanica روی گوجه ­فرنگی در شرایط گلخانه در قالب طرح کاملا تصادفی آزمایش شد. یافته‌ها: قارچ روی بستر دانه‌ی ارزن 30 روز پس از کشت، بیشترین میزان هاگ را در یک گرم بستر تولید کرد. همچنین روی پودر چوب بلال ذرت در طول 12 ماه بیشترین ماندگاری هاگ را در یک گرم حامل داشت. قارچ فرموله شده در حامل پودر چوب بلال ذرت در شرایط گلخانه‌ای بالاترین توانایی مهار نماتد (95%) را داشت که از نظر آماری شبیه نماتدکش فلوپیرام بود. همچنین این فرمولاسیون در ماندگاری هاگ قارچ در خاک و روی ریشه و در پی آن کاهش شاخص‌های بیماری‌زایی نماتد و رشد بهتر گیاه موثرتر بود. نتیجه‌گیری: دانه‌ی ارزن بستری مناسب برای تکثیر قارچ می‌باشد و حامل پودر چوب بلال ذرت یک ماده‌ی مناسب جهت ماندگاری قارچ است و می‌تواند پایه‌ی یک فرمولاسیون مناسب جامد برای این قارچ در جهت مهارزیستی با نماتدM. javanica باشد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb