جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای ناظریان

عیسی ناظریان، سید سعید مدرس‌نجف‌آبادی، مکامه مهدوی،
جلد 2، شماره 2 - ( 6-1392 )
چکیده

ناظریان، ع. ، مدرس نجف‌آبادی، س.س. و مهدوی، م. 1392. بیماری زردی فوزاریومی گلایول. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 2(2):29-18. 
 بیماری زردی فوزاریومی باعث زرد، قهوه‌ای و پژمرده شدن برگ‌ها و پوسیدگی پیاز گلایول شده و به کاهش کمی،کیفی و بازارپسندی گل‌ها می‌انجامد. این بیماری توسط 4 گونه Fusarium ، مخصوصاٌ قارچ خاک‌زی F. oxysporum f. sp. gladioli پدید می‌آید. این قارچ‌ها به صورت میسلیوم، کلامیدوسپور، میکرو و ماکروکنیدیوم قادر به بقاء در خاک می‌باشند. تغییر رنگ پیاز‌های آلوده، نرم، چروکیده و مومیایی شدن آن‌ها در انبار از اصلی‌ترین نشانه‌های بیماری محسوب می‌شوند. علی‌رغم تلاش‌های زیاد برای مدیریت بیماری، آن همچنان یک مشکل جدی در مناطق پرورش گلایول دنیا است. روش مدیریت بیماری معمولاً بر شناسایی و کاشت ارقام مقاوم، کاربرد سموم شیمیایی، روش‌های زراعی و مبارزه زیستی استوار است. در هر حال تلفیقی از چند روش فرصت بهتری در مدیریت این بیماری پدید می‌آورد.

عیسی ناظریان، سحر صیاد،
جلد 6، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده

ناظریان ع. و صیاد س. 1396. ویروس‌های انگل قارچ‌ها. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 6(2): 104-97.

چندین ویروس به عنوان انگل جدایه­ هایی از قارچ­های عامل سوختگی شاه­بلوط، پوسیدگی ساقه کلزا، سوختگی سنبله گندم، سیاهک ذرت و تعدادی از کپک­ها و مخمرها شناخته شده­ اند. این ویروس­های قارچی موجب کاهش رشد، تکثیر و قدرت بیماری­زایی، تولید رنگدانه­ های غیر طبیعی در میسلیوم، یا ایجاد جهش در قارچ­ میزبان می­شوند. این ویروس­ها می­توانند از راه جوش ریسه­ای به جدایه ­های دیگر همان قارچ یا قارچ دیگری منتقل شوند و باعث بروز بیماری مشابهی در آن­ها گردند. بنابراین شناسایی جدایه­های کم­آزار و آلوده به ویروس، قارچ­های بیمارگر و استفاده از آن­ها برای حفاظت گیاهان در برابر جدایه­های پرآزار و مدیریت بیماری­های گیاهی پیشنهاد می­شود.  


عیسی ناظریان، سحر صیاد،
جلد 10، شماره 1 - ( (پاییز و زمستان) 1399 )
چکیده

ناظریان ع، صیاد س (1399) روش­های مبارزه با بیمارگرهای گیاهی در سیستم آبیاری. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 10(1): 127-117. Doi: 10.2982/PPS.10.1.117.
چکیده
بسیاری از بیمارگرهای گیاهی می‌توانند درون آب آبیاری در مزرعه، باغ یا گلخانه‌ها انتشار یافته و سبب ایجاد بیماری در محصولات مختلف گردند. تاکنون تعداد زیادی از بیمارگرهای گیاهی شامل 43  شبه­ قارچ، 27 قارچ، هشت باکتری، 26 ویروس و 13 نماتد از منابع آبی و سیستمهای انتقال آب جداسازی و گزارش شده‌اند. در بسیاری از گلخانه‌ها از آفت­کشهای مختلف جهت پیشگیری از شیوع و مهار این بیمارگرها استفاده می‌گردد که این عمل سبب تحمیل هزینه، آلودگی خاک یا آب و امکان بروز مقاومت در بیمارگرها می­شود. روشهای مختلف تیمار آب برای مهار بیمارگرهای آبزی در سیستم آبیاری با کاربرد مواد شیمیایی مانند کلر، دی­اکسیدکلر، مس، نقره و گاز ازن، روشهای فیزیکی مانند فیلتر کردن آب، حرارت، اشعه فرابنفش و  استفاده از بیوسورفاکتانتهایی مانند رامنولیپید و نیتراپیرین در این مقاله شرح داده شده­اند.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه یاسوج دانش بیماری شناسی گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | University of Yasouj Plant Pathology Science

Designed & Developed by : Yektaweb