جلد 6، شماره 2 - ( 6-1396 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


موسسه تحقیقات علوم باغبانی و پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر ، mgolm2009@gmail.com
چکیده:   (7908 مشاهده)

گل‌محمدی م.  و بنی‌هاشمیان س. ن. 1396. روش مدیریت بیماری بلاست مرکبات. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 6(2): 13-1.

بیماری بلاست از اغلب مناطق تولید مرکبات در جهان گزارش شده است. این بیماری، یکی از بیماری‌های مهم مرکبات در شمال ایران است که خسارت آن در سال‌های مختلف به دلیل تغییر شرایط اقلیمی متفاوت است و به‌وسیله دو گونه باکتری از جنس Pseudomonas ایجاد می‌شود. در سال‌هایی که شرایط آب و هوایی از لحاظ رطوبت و دما برای فعالیت این باکتری­ها مناسب باشد، خسارت زیادی به مرکبات وارد می‌کند. خسارت اصلی بیماری به‌صورت پژمردگی و خشکیدگی سرشاخه‌ها است. در این مقاله روش‌های مدیریت بیماری شرح داده شده­ اند.

واژه‌های کلیدی: بلاست، مرکبات، Pseudomonas، مدیریت
متن کامل [PDF 2022 kb]   (3656 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/8/27 | پذیرش: 1396/4/14

فهرست منابع
1. Agrios G. N. 2005. Plant Pathology. Elsevier Academic Press. 948p.
2. Balestra G. M. and Varvara L. 1995. Epiphytic survival and control of Pseudomonas viridifalva on Actinidia delciosa. In III International Symposium on Kiwifruit 444:745-750.
3. Beiki F., Gholtapeh E. M., Rahimian H., Shamsbakhsh M., Barzegar A., Bisbal A. B. and Lalucat J. 2012. Biological control of citrus blast disease using some yeast strains isolated from citrus orchards in the northern provinces of Iran. Biocontrol in Plant Protection 1:43-64.
4. Bittner M., Aguilera M. A., Hernandez V., Arbert C. and Casanueva M. E. 2009. Fungistatic activity of essential oils extracted from Peumus boldus., Laureliopsis philippiana and Laurelia sempervirens (Chilean Monimiaceae). Chilean Journal of Agricultural Research 69:30-37. [DOI:10.4067/S0718-58392009000100004]
5. Conn K. E. and Gubler W. D. 1993. Bacterial blight of kiwifruit in California. Plant Disease. 77:228-230. [DOI:10.1094/PD-77-0228]
6. Dworkin M., Falkow S., Rosenberg E., Schlbifer K. H. and Stackebrandt E. 2006. The prokaryotes, a handbook on the Biology of Bacteria. Third Edition. Department of Microbiology, University of Minnesota, USA, 1039p.
7. Ferguson L. and Grafton-Cardwell E. E. 2014. Citrus production manual. UCANR Publications. Vol. 3539.
8. Iscan G., Demirci F., Kurkcuoglu M., Kivanc M. and Baser K. H. 2003. The bioactive essential oil of Heracleum sphondylium L. subsp. ternatum (Velen.) Brummitt. Zeitschrift für Naturforschung 58:195-200.
9. Ishii S. and Sadowsky M. J. 2009. Applications of the rep-PCR DNA fingerprinting technique to study microbial diversity, ecology and evolution. Environmental Microbiology 11:733–740. [DOI:10.1111/j.1462-2920.2008.01856.x]
10. Koh Y. J., Cha B. J., Chung H. J. and Lee D. H. 1994. Outbreak and spread of bacterial canker of kiwifruit. Korean Journal of Plant Pathology 10:68–72.
11. Lee S. O., Choi G. J., Jang K. S. and Kim J. C. 2007. Antifungal Activity of Five Plant Essential Oils as Fumigant against Postharvest and soilborne plant pathogenic fungi. Plant Pathology Journal 23:97-102. [DOI:10.5423/PPJ.2007.23.2.097]
12. Li, Y., Cheng, H., Fang, S. and Qian, Z. 2001. Ecological factors affecting prevalence of kiwifruit bacterial canker and bacteriostatic action of bacteriocides on Pseudomonas syringae pv. actinidae. Ying yong sheng tai xue bao. The Journal of Applied Ecology, 12:359-362.
13. Mirik M., Baloglu S., Aysan Y., Cetinkaya-Yildiz R., Kusek M. and Sahin F. 2005. First outbreak and mandarin trees in Turkey. Plant Pathology 54:238-238. [DOI:10.1111/j.1365-3059.2005.01134.x]
14. NajafiPour G. and Taghavi S. M. 2011. Comparison of P. syringae pv. syringae from different hosts based on pathogenicity and BOX-PCR in Iran. Journal of Agricultural Science and Technology 13:431-442.
15. Pattnaik S., Subramanyam V. R. and Kole C. 1996. Antibacterial and antifungal activity of ten essential oils in vitro. Microbios 86:237-246.
16. Schaffer B. A., Wolstenholme B. N. and Whiley A. W. 2013. The avocado: botany, production and uses. CABI Publishing, Wallingford, UK. [DOI:10.1079/9781845937010.0000]
17. Serizawa S., Ichikawa T., Takikawa Y., Tsuyumu S. and Goto M. 1989. Occurrence of bacterial canker of kiwifruit in Japan: Description of symptoms, isolation of the pathogen and screening of bactericides. Japanese Journal of Phytopathology 55:427-436. [DOI:10.3186/jjphytopath.55.427]
18. Sharma N. and Tripathi A. 2006. Fungitoxicity of the essential oil of Citrus sinensis on post-harvest pathogens. World Journal of Microbiology and Biotechnology 22:587-593. [DOI:10.1007/s11274-005-9075-3]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.