دوره 2، شماره 2 - ( 12-1394 )                   سال 2 شماره 2 صفحات 47-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heydari M, Mahdavi A, Jaferyan E, MirzaeiZadeh V. The Effect of Different Soil Treatments on Seed Emergence and Seedling Survival of Cercis griffithii in the Nursery. jzfr. 2016; 2 (2) :47-60
URL: http://yujs.yu.ac.ir/jzfr/article-1-73-fa.html
حیدری مهدی، مهدوی علی، جافریان الهام، میرزایی‌زاده وحید. اثر تیمارهای مختلف خاک بر سبز شدن بذر و زنده‌مانی نهال‌های ارغوان (Cercis griffithii Boiss.) در نهالستان . نشریه تحقیقات جنگلهای زاگرس. 1394; 2 (2) :47-60

URL: http://yujs.yu.ac.ir/jzfr/article-1-73-fa.html

گروه علوم جنگل، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران ، A_amoli646@yahoo.com

درخت ارغوان از جمله گونه‌های باارزش جنگل‌های زاگرس است. امروزه بهدلیل زیبایی خاص این گونه در جنگل‌کاری‌ها جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. در این راستا، بهبود وضعیت جوانه‌زنی بذر راهکاری مناسب برای بهبود وضعیت کمی و کیفی نهال‌های تولیدی در نهالستان‌ها و بنابراین استقرار جنگل‌کاری است. در این مطالعه صفات جوانه‌زنی بذر و زنده‌مانی نهال گونه ارغوان در تیمارهای مختلف خاک در نهالستان ایوان در استان ایلام بررسی شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و 120 گلدان برای هر تیمار انجام شد. سه بذر در هر گلدان پلاستیکی در تیمارهای مختلف خاک شامل: خاک شاهد، خاک شاهد-کود دامی (1:5)، خاک شاهد- خاک برگ (5: 1) و خاک شاهد- کود دامی- خاک برگ (1:1:5) کاشته شد. بر اساس تحلیل واریانس یک‌طرفه اختلاف آماری معنی‌داری بین تیمارهای خاک از نظر بیشینه میانگین جوانه‌زنی روزانه، درصد جوانه‌زنی و قدرت جوانه‌زنی مشاهده شد. در حالی که اختلاف معنی‌داری بین سایر خصوصیات جوانه‌زنی در بین تیمارهای خاک وجود نداشت. بیشترین میزان درصد جوانه‌زنی، میانگین جوانه‌زنی روزانه و قدرت جوانه‌زنی در تیمار شاهد- کود دامی- خاک برگ به دست آمد. از نظر زمانی، زنده‌مانی نهال­ها از شهریورماه تا اسفندماه روند نزولی داشت. نتایج نشان داد که همبستگی معنی‌داری بین میانگین جوانه‌زنی روزانه و ترکیبات مختلف خاک وجود دارد. به‌طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که جوانه‌زنی و زنده‌مانی گونه ارغوان در نهالستان می‌تواند با استفاده از ترکیبات آلی بهبود پیدا کند.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات جنگلهای زاگرس می باشد.