3 نتیجه برای کریمی
غلامرضا کریمی ، علیرضا دهقان بیدختی ،
دوره 3، شماره 1 - ( 6-1396 )
چکیده
امروزه به دلیل مزایای ویژهی باتریهای یون لیتیوم، استفاده از آنها برای مصارف خودروهای الکتریکی بهشدت موردتوجه قرار گرفته است. هرچند استفاده از این باتریها بهطور گسترده برای مصارف پایین انرژی مانند تلفنهای همراه، لپ تاب و دوربینهای عکاسی و فیلمبرداری بسیار متداول میباشد اما یکی از مشکلات عمده بر سر راه استفادهی تجاری از آنها برای مصارف بالای انرژی مانند خودروهای الکتریکی، مشکلات گرمایی مربوط به این باتریهاست. در این مقاله یک مجموعه باتری، مشابه نمونههای تجاری مورد استفاده در خودروهای الکتریکی با استفاده از معادلات اساسی انتقال حرارت و مومنتم مورد بررسی قرار گرفته است. با مدلسازی پدیدهی انتقال حرارت موجود در این باتریها و استفاده از شبکهی توزیع مناسب برای سیال خنککننده، راهکاری در جهت کنترل دمای آنها در یک بازهی مناسب ارائه شده است. نتایج نشان میدهد که استفاده از یک سیال با ظرفیت گرمایی و ویسکوزیتهی مناسب مانند آب در کنار آرایش جریانی با یک ورودی و دو خروجی بهصورت متقارن، میتواند انحراف معیار دما، حداکثر دمای به وجود آمده و افت فشار ایجاد شده در داخل مجموعه باتری را تا حد قابل قبولی کاهش دهد.
وهب کازرونی، عابدرضا فرهادیپور، پوریا امیدوار، غلامرضا کریمی،
دوره 3، شماره 1 - ( 6-1396 )
چکیده
از آنجائی که حجم بسیار بالایی از گاز در صنایع بالادستی نفت و همچنین پالایشگاهها و پتروشیمیها در فلر سوزانده میشود، بازیابی این گازها جهت بهینهسازی مصرف انرژی و جلوگیری از اثرات نامطلوب بر طبیعت ناگزیر مینماید. در این مطالعه روشهای مختلف بازیابی گازهای ارسالی به فلر در پالایشگاه گاز و گاز مایع شرکت نفت فلات قاره ایران از دیدگاه اکسرژی موردبررسی قرار گرفت. مفهوم اکسرژی برآمده از قانون دوم ترمودینامیک است و آنالیز بر اساس این مفهوم نتایج دقیقتر و پرمعناتری را در مقایسه با روشهای مبتنی بر قانون اول ترمودینامیک ارائه میدهد. نتایج این مطالعه نشان میدهد که تولید همزمان برق و گرما بهوسیله گازهای ارسالی به فلر بیشترین اثر در صرفهجویی در مصرف گاز (5793 کیلوگرم بر ساعت) و کاهش تلفات اکسرژی را دارا میباشد. چنانچه تقاضایی برای برق تولیدی وجود نداشته باشد، بازگرداندن این گازها به پروسه و تولید بخار بهوسیله گازهای خروجی از توربینهای گازی منجر به کاهش 5605 کیلوگرم بر ساعتی مصرف گاز میگردد. همچنین نتایج نشان میدهد که روش فشار افزایی گازهای ارسالی به فلر و بازگرداندن این گازها بهعنوان سوخت گازی پالایشگاه، ضمن کاهش تلفات اکسرژی در حدود 28 مگاوات، منجر به کاهش در حدود 2100 کیلوگرم بر ساعتی مصرف گاز میگردد.
خانم زهرا حسنی، دکتر عبدالرسول پوران فرد، دکتر هجیر کریمی،
دوره 4، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1402 )
چکیده
در این مطالعه، تأثیر افزودن پلیایزوبوتیلن (PIB) به عنوان عامل کاهنده درگ (DRA) و نانوذرات سیلیس (nanoSiO2) به عنوان افزاینده انتقال حرارت به نفت خام، به صورت جداگانه و همچنین افزودن همزمان این مواد به نفت خام به عنوان پلینانوسیالات (PNFs) در یک خط لوله عمودی و تحت شرایط شار انتقال حرارت ثابت مورد بررسی قرار میگیرد. استفاده از کاهندههای درگ یکی از مهمترین و سادهترین روشها برای غلبه بر برخی از اتلافهای انرژی در جابجایی سیالات است. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر محلول PIB و نانوسیال نفت خام/سیلیس، به صورت جداگانه و همچنین، تأثیر افزودن همزمان این دو ماده به نفت خام، که پلی نانوسیال نامیده می شود، بر انتقال حرارت و کاهش درگ در یک لوله عمودی است. برای تهیه PNFs، محلولهای مبتنی بر پلیمر با غلظتهای 10-30 پیپیام آماده میشوند. سپس، نانوسیلیس با غلظتهای 1/0-5/0 درصد به سیال پایه اضافه شده است. آزمایشها در بازه رینولدز 5800-8700 و در دمای 25 درجه سانتیگراد انجام شد. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که با افزایش عدد رینولدز، دما و غلظت، عدد ناسلت و نرخ انتقال حرارت در نانوسیالات مورد مطالعه با غلظت نانوذرات افزایش یافته است. در حالی که غلظت PIB منجر به کاهش خواص حرارتی و بهبود خواص سایشی PNFs آماده شده میشود. این پدیده میتواند به تشکیل لایه پلیمری حول نانوذرات سیلیس نسبت داده شود.