جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای رحیمی

محمودرضا رحیمی، جواد صفایی، مسعود نیکبخت،
دوره 2، شماره 1 - ( 11-1395 )
چکیده

در این مقاله فرایند احتراق زغال‌سنگ، در کوره بستر سیال حبابی، به صورت تجربی مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل داده‌های تجربی نشان می‌دهند که اندازه ذرات زغال‌سنگ و نرخ هوای تزریق شده به کوره، از پارامترهای تعیین کننده دمای بستر و احتراق مناسب در کوره بستر سیال است. بالاترین دمای بدست آمده در کوره 1050 درجه سانتی‌گراد بوده که در دبی هوای ورودی 12 مترمکعب بر ساعت و مخلوط سوخت با ترکیب %75 درصد وزنیاز ذرات گروه 2 و %25 وزنی از ذرات گروه 3 می‌باشد.


اصغر لشنی‌زادگان، محمودرضا رحیمی، هادیه مظلومی،
دوره 3، شماره 1 - ( 6-1396 )
چکیده

کوره‌ها در فرآیندهای پتروشیمی و پالایشگاهی از مهم‌ترین مصرف‌کننده‌های انرژی هستند. مهم‌ترین عوامل مؤثر بر کنترل میزان مصرف انرژی در کوره‌ها را می‌توان به سه گروه عمده شامل پتانسیل‌های صرفه‌جویی بدون هزینه و یا با هزینه جزئی؛ پتانسیل‌های صرفه‌جویی با سرمایه‌گذاری متوسط مانند عایق‌کاری بدنه و پتانسیل‌های صرفه‌جویی با سرمایه‌گذاری زیاد تقسیم کرد. در این مقاله پتانسیل صرفه‌جویی انرژی حرارتی روی 4 کوره ثابت شرکت لعابیران بررسی و محاسبه گردیده است که پتانسیل صرفه‌جویی تنظیم نسبت هوای مشعل‌ها 500,973,165 ریال در سال، کنترل فشار داخل کوره‌ها 300,822,95 ریال در سال، عایق‌کاری بدنه 700,167,622 ریال در سال و بازیافت حرارت گازهای دودکش 400,762,929 ریال در سال است. همچنین شرکت لعابیران از ریژنراتور که یک سیستم بازیافت حرارت تناوبی است، جهت پیش‌گرم کردن هوای ورودی استفاده می‌کند با این کار میزان صرفه‌جویی سالانه برای تولید روزانه 20 تن فریت، 000,000,577,3 ریال می‌باشد.
افسانه رحیمی، غلامعلی رحیمی، تورج دهقانی،
دوره 4، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1402 )
چکیده

 باتوجه به اهمیت منابع و روشهای استخراج و تبدیل و مصرف انرژی در جهان، در این مقاله به مطالعه انواع سلول­های سوختی به عنوان سیستمی کارا با قابلیت تبدیل سوخت­های مختلف بطور مستقیم به الکتریسیته با راندمانی بالا نسبت به سایر سیستم­های تبدیل انرژی پرداخته می­شود و مزایا و معایب هر سلول سوختی بطور جداگانه بررسی می­گردد. همچنین، تحقیقات صورت گرفته در این زمینه توسط محققان طی 20 سال اخیر در سراسر جهان جمع آوری و نتایج ارائه شده مورد مقایسه قرار می­گیرند.  با توجه به نتایج این بررسی، سلول سوختی اکسید جامد با دارا بودن مزیت­های بسیار نسبت به سایر سیستم­های مشابه بطور دقیق بررسی می­شود و روشهای مختلف بازیابی انرژی اتلافی از این سیستم در ترکیب با سیستم­های گوناگون و در کاربردهای مختلف و مقیاس­های متفاوت جهت تولید گرمایش، سرمایش و توان اضافی و در نتیجه افزایش راندمان و کارآیی انرژی در سیستم مورد بحث و مطالعه قرار می­گیرد. سیستم مورد بررسی علاوه بر مزایای فراوان با مشکلاتی نظیر نبود زیر ساخت­های لازم برای تولید و استفاده انبوه از آن و قیمت بالای آن نسبت به سایر روشهای سنتی تامین انرژی رو به رو می­باشد. در آینده، این مشکلات با افزایش سرمایه­گذاری و حمایت از فناوری­های انرژی نو رفع خواهند شد و انتظار می­رود با استفاده انبوه از این سیستم هر ساختمان به خودکفایی در تولید و تامین نیازهای انرژی مصرفی برسد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه مباحث برگزیده در انرژی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Selected Topics in Energy

Designed & Developed by : Yektaweb